sunnuntai 19. joulukuuta 2010

KUVASTA KUVAAN BLOGIYSTÄVIÄ ESITELLEN JA KIITTÄEN

Lupasin teille postauksen, jossa nyt esittelen heitä, joiden kuvia olen ihaillen ja kiitollisena saanut käyttää etenkin runojen kuvitukseen. Tämä Unelman kuurainen ruusu on yksi tämän vuoden kauneimmista ja tämän ojennan tänään Allulle. Onnea Allu♥ Unelman ruusu on saanut kuvittaa Salvatore Quasimadon runoa Muinainen talvi, jossa "Kuulaitten käsiesi kaipaus/ liekin hämärässä:/ tuoksuivat tammelta ja ruusuilta..."
Ja tämän kuvan villihanhista on ottanut Allu. Kuva on täydellinen Tommy Tabermannin runoon Kiima, jossa "Koskaan älä kadota/ villihanhen kimaa/ kerta kerran jälkeen/ lähteä kauas, pois/ voittaa vaarat, väistää nuolet/ ja villihanhen kiimaa/ palata/ olla varoituksille kuuro/ tehdä pesä."

Lentäkää kaikki nyt onnittelemaan kuvan ottajaa tänne
Ja tässä Jaelin kukat, jotka ovat kuvittaneet Tabermannin runoa Villit kukat, jossa "En polvistu, en poimi, en kesytä;/ kaikki tarhat ovat harhaa/ Villi sinä olet,/ ja vielä villimmäkis olet tuleva,/ niin villiksi ettet poimi/ vaan annat kukkien kukkia."

Ja tässä Lumiomenan auringonkukat, jotka ovat aivan yhtä hyvä syy lähteä Amsterdamiin kuin Ruth Cole!
Ja tässä kuva Marian blogista. Kuva on juuri niin läpikuultava ja valon ja varjon leikkiä kuin on hänen bloginsakin.


Ja Uuden Kuun Emilia saa tällä kertaa edustaa joulua ja sisustusta. Tähän tunnustan, että en ole kovinkaan kiinnostunut muotibloggailusta, mutta sisustus vetää ja remontointi...
Runotalon Taikatähdet eivät jätä minua rauhaan, siis kulkekoot matkassani. Sari on loistava kuvaaja ja taiteilija, joka tekee voimakortteja, joiden avulla voimme auttaa vaikka ystävää, joka kaipaa merkkiä tunnelin päähän. Tätä sinistä ei vastusta kukaan!

Tässä kuva kuin Kaurismäen elokuvasta. Kuva on blogista Valloittava valkoinen ja Anu on tehnyt tästä samasta kuvasta vieläkin enemmän kaurismäkeläisemmän, 'riisutumman', version. Tämä kuvittaa Lumikarpalossa runoa, joka kertoo unohtamisesta ja ikävästä.
Tämä kuva ei ole muotiblogista, vaikka 'kuolaankin' tuota Ilsen leningin kangasta. Tämän kuvan nimi voisi olla vaikka Yhteys. Tai Harmonia. Tai Punaturkki ja matte. Koirarotu on sattumalta minulle hyvin tuttu, se kauneista kaunein, sensitiivinen 'minä itte' -tyyppi, joka sopii ainakin meikäläiselle niin hyvin, että...Tässä kuvassa toimii kaikki.
Tämä kuva on oiva osoitus siitä, miten kuvataiteilijalla toimii näkemys myös valokuvatessa. Kuvan on ottanut Hanne, joka on kuvittanut useita runojani. Olen antanut kuvalle tiedostooni nimeksi Syksyinen joki. Muistaisin tämän kuvittaneen Edith Södergranin runoa...
Tässä Iineksen kuva, jonka olen nimennyt Kevätmahlaa. Löytyy myös Lumikarpalosta. Minuun tämä Iineksen kuva on tehnyt suurimman vaikutuksen, mutta tietty tähän olisi kuulunut häneltä myös vaikka Joulukuu kukkii, joten olkoon menneeksi
Ja sitten kuva, jota Prahassa ottaessaan S. ei takuulla tiennyt, miten minä tämän näen ja koen. Minullahan on tietty addikti rappusiin, oviin ja ikkunoihin
Ja sitten sarjan viimeinen, mutta ei vähäisin. Sitä ennen haluan sanoa, että kuka tuntee jääneensä huomiota vaille, olen pahoillani, sillä muistini on mitä sattuu. Toisaalta, en voinut tehdä tästä kilometrin mittaista, joten tulee uusia kertoja, toisia postauksia. Jokin aika sitten esittelin kuvataiteilijamme ja nyt ovat siis vuorossa kuvajaat. Sarjan saa päättää hovikuvaajani Tuure, mutta vieläkin joukosta puuttuu yksi ja hän tuleekin esiin jo kolmannen kerran kuvallaan ja samaa kaunista runoa kuvittaen. Ensin juon vähän kahvia ja luen Hesarin loppuun...Ja tässä Tuuren mainio kuva
Paitsi, tämä ei voi jäädä pois. Tämä mykisti sekä minut että Lumimiehen ja sai kuvittaa runoa Itsenäisyyspäivänä. Kuvan on ottanut Anne. Värisyttävää!

15 kommenttia:

 1. Voi, miten kauniita kuvia!<3 Nättiä. :)

  VastaaPoista
 2. Ihmettelenkin tässä, että miten ympärilleni on kehittynyt tällainen ihastuttava ja taiteellinen piiri...

  VastaaPoista
 3. Hei sinä kukkaistyttö Leena! :) Ihanaa kun nostit tämän kuvani taas esille. Tulee kesäfiilis tänne pakkasen keskelle. Silloin oli rouva tollerilla karva lähtenyt, kohta ollaan yhtä kaljuja. Kiva näin talvella. En ymmärrä tuota turkkilogiikkaansa. ;)

  Muiden kuvat ovat hienoja! Kiitos niistä ja kiitos mekkokehuista.

  Niin ja mun blogi on yhtä paljon muotiblogi kuin sinunkin. ;) (Muistan sen baskerin ja minihameen kyllä.) Mitkään esteettiset ilot eivät siis liene meille vieraita! :)

  VastaaPoista
 4. Ilse, tukehduin sun takia Geishaan, jota juuri nautin suklaakahvini kanssa! Lumimies joutui ottamaan Heimlichin otteen ja se ei ole mikään kiva eroottinen asento! Sulla se sanan häilä heti heilahtaa, mutta silleen, että en voi ikinä suuttua, vaan nauran hulluna. Rouva ehkä vielä vahongossa saattaa minut sateenkaaren tuolle puolen saamatta edes murhasyytettä;-) Yritin laittaa silleen, että et huomais mitään...No juu, ollaan me vähän semmoisia esteetikkoja, vaikka yritän täällä esittää kirjastonhoitajaa...ei taida mennä ihan täydestä läpi. By the way. Sari (tyttökirjat Sari) osti mulle sen baskerin ja luovutti kirjamessuilla ja PYYSI (lue: vaati) kuvaa minusta ja baskerista. Tiedän, että tämäkään ei mene sulla läpi, joten ollaan vaan sitten me oma itsemme eli vähän tämmösiä...

  Tollerit ovat niin suuria persoonia, että karvat lähtee ja kasvaa milloin huvittaa, mutta ei nyt tähän aikaan sentään ellei ole ollut juoksut. Sekoita ruoan joukkoon Biotiinia. Saa apteekista.

  Kiitos itsellesi ja olenhan minä kukkaistyttö monella tapaa. Kauan sitten kuljin semmoinen pinssi takissa kuin Make love, not war.

  Tuure, ilo on minun!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, ihana Lumi-ystäväni Leena ♥

  Amsterdamiin voi matkustaa monestakin syystä eivätkä Ruth Cole tai kukkapaljous ole suinkaan niitä vähäisimpiä. Minä ainakin aion palata sinne uudestaan. (seuraavan kerran, kun tulet Helsingin kirjamessuille, meidän pitää käydä Tornissa, jonna Irving kuljetti romaaninsa Kunnes löydän sinut päähenkilön. Ajatteles, jos tekisi matkoja kirjojen jalanjäljillä!)

  Tämä oli kaikin puoli mukava päivitys: niin monia kiehtovia blogeja, kiinnostavia kuvia ja tunnelmia.

  VastaaPoista
 6. Ilse: sanan säilä!, ei häilä ja Sara, ei Sari!

  Lumiomena, ole hyvä vain Ystäväni Lumessa♥

  Minä pidin myös kirjasta Kunnes löydän sinut. Menemme siis Torniin! Olen ajatellut tuollaista kijralllista seuraamusmatkailuakin, mutta sitten ei voisi jättää Chileä väliin...Nerudan takia. Se pitkä lento. Voiskohan siihen saada nukutuksen. Laivalla lähtisin koska vaan.

  Moni tästä puuttuu, mutta otin mutu-tuntumalla ne ketkä heti tulivat mieleeni ja sitten seuraavalla kerralla taas keksin jonkun muun jutun. Hirveän paljon lahjakkuutta...

  VastaaPoista
 7. Leena Lumi !
  Kiitän kauneimmin ja olen todella iloinen näin kauniista osasta saada olla mukana tälläisessa seurassa mihin olet minut ottanut.
  Valo ja varjo tänäänkin sydämessäni juuri isän luota kotiin tuossa lumipyryssä taivalsin.Kun nosti katseen tien reunasta näki lumisen satumaan jossa sai olla sisällä..Nyt jopa minun pakko uskoa että pyörän päälle ei tosiaan mitään asiaa.Nautin täällä luonasi sanan notkeudesta ja terävästä viisaasta kerronnastasi.Tämä on kuin hyvän ruokalistan äärelle pääsisi päivittäin viiden tähden ravintolaan.Plussat päälle.
  ♥Sinun Maria

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos tästä ja kivoista linkeistä! Hui, en ajatellut, että joku yhdistää sanan muoti minun blogiini :) Maistelen sitä hetken aikaa :)

  VastaaPoista
 9. Mielettömän kauniin, vaikuttavan, upean kuvakavalkaadin olet loihtinut..
  Ihania..
  Sinella on silmää, sinulla on korvaa, sinulla on sanoja tai taito punoa yhteen maailman kauneudet!

  VastaaPoista
 10. Maria, Juhlani Arjessa!

  Sinun blogissasi käyn tunnelmoimassa, kauniita, herkkiä kuvia ihailemassa, joskus väsymyksen tunteina vähän purkautumassa...Kiitos siitä♥

  Unohda pyörä talveksi!

  Ei tiedä tämä viiden tähden ravintola, jaksaako ihan joka päivä. Kohta ainakin aion lomaa vähän pitää.

  ♥:lla Leena

  Emilia, sinä edustat tässä sisustusta, et muotia;-) Ja ole hyvä vain! Tunnelmallista joulun odotusta!

  Hanne, kiitos samoin!

  Kauneuden jano on ikuinen. Maku hiukan muuttuu vuosien myötä ja kauniiseen haluaa mukaan vähän särmää, mutta kaunis turhuus, se pitää meidät eloisina. Eikö;-) Ja tuo sinun jokikuvasi on jotakin. Otitkohan siitä sen marraskuun kuurakuvan...Taidat jemata ja laitat jouluaattona blogiiisi.

  VastaaPoista
 11. Sunnuntainen tervehdys, ja kiitos kunniasta! Blogiisi valitsemat luontokuvat ovat herkkiä ja sopivat hienosti kuvittamaan postauksia. Kuvien linkittäminen on myös aika kiva tapa luoda aktiivisempaa blogiyhteisöä, joka taas lisää kivasti ajatusten vaihtoa.

  VastaaPoista
 12. Hienoja kuvia. mukava kirjoitelma joukko blogeja yhdessä. lopputuloskin on paljon enemmän. :)

  VastaaPoista
 13. Anne, ole hyvä vain.

  Olen syntynyt 'primus motoriksi'. Se on elämäni aikana nähty tuhannesti. Kaikenlainen aktivointi on mun alaa. Annan toivottavasti samalla muillekin inspiraatiota, mutta jokainen tekee tietysti omaansa tavallaan. Minä olen itse kokenut blogiystävät niin vilkkaaksi ryhmäksi, että olen tässä jo kahden kuukauden päästä KAKSI VUOTTA elänyt hyvin tiivissä kontaktissa, jossa on ollut tapaamisia, puheluita, meilejä, joululahjoja, yhdessä ulkona syömässä...Jännää!

  Allu, ole hyvä♥ Muista, että olet Hebe!

  Akissfromthepast, lopputulos on osiensa summa;-) Joskus antoisa, joskus ei. Nämä kuvat ovat tänä vuonna kolahtaneet ja monen muunkin, mutta tästä olisi tullut ylipitkä, jos olisin jatkanut. Jopa minun pitää joskus osata lopettaa.

  VastaaPoista