lauantai 18. joulukuuta 2010

UN CONTE DE NOËL

Tänään klo 21 alkaa Teemalla ensin ohjelma naisesta, jota on usein sanottu maailman kauneimmaksi naiseksi, Catherine Deneuvesta, joka ensimestyksestään Cherbourgin sateenvarjoista lähtien on tehnyt vain elokuvia, joita itse on halunnut tehdä. Tuo ylväs, mutta ei röyhkeä, itsetietoisuus muuten näkyy hänessä. Ja nyt sen paljastan: Hän on elämäni suuri idoli. Grace Kelly on seuraava, mutta elokuvallinen alter egoni on Jessica Lange ja Marilyn Monroen elämä koskettaa minua syvimmin. Silti taidan olla eniten britti Helen Mirren, jonka englanninkielinen elämänkerta katsoo minua koko ajan mahtavassa kirjatelineessä, kuin muistuttaen, että...Olen muuten lukenut koko kirjan ja minulla on teille sieltä vielä tulossa yllätyksiä...Haluaisin niin kovasti tavata Helenin...

Kaikki ihailemani tähdet ovat minua vanhempia, enkä tiedä miksi. Tai sitten se on se jokin...charmi. Se salattu, joka on tässäkin Catherinen kuvassa, vaikka hän on alasti, mutta ei kuitenkaan ole. Taidan olla tänään epäselvä, mutta joku kyllä ymmärtää. Ja nyt sekosin aiheestakin, sillä piti kertoa, että Catherinen osuuden jälkeen Teemalta alkaa klo 21.52 Arnaud Desplechinin ohjaama elokuva Eräs joulutarina (Un conte de Noël, 2008), jossa Deneuve on naispääosassa.

Olen nähnyt tämän filmin, mutta en voi vastustaa elokuvan kutsua nytkään. Se on se jokin...ranskalaisuudessa ja etenkin Catherinessa. Siis nyt kun en lue öitäni, joudan katsomaan filmejäkin. Filmeissä olen tosin paljon krantumpi kuin kirjoissa, mutta ehkä se johtunee siitä, että olen luovuttanut suurimman osan elämäni ajasta kirjoille, joten joutaa vähän kokeillakin, filmeille on vain rajattu aika ja se osuu usein juuri joulun tienoille. Tänään nautimme ranskalaisuudesta ja huomenna yllätän teidät postauksella, joka koskee osaa teistä: Huomenna pääosa on teidän! Lauantain toivotut on nyt Catherine Deneuve♥

Un conte de Noël 

24 kommenttia:

 1. Catherine Deneuve on kyllä todella kaunis.Hyvä valinta!

  VastaaPoista
 2. Aiheessa en pysy nyt minäkään kommenttini kanssa, sillä tuosta alempaa tarttuivat sanasi ystävyydestä ja saivat minut hymysuin vimmatusti nyökkäilemään. Minullakin on etuoikeus omistaa tuollainen ystävä. Ollaan siis kiitollisia omistamme, ne ovat aarteita ja suuria lahjoja. Riitelemättömät, ymmärtävät, säilyvät niin hyvänä kuin varsinkin heikompana hetkenä.
  Tästä nappaan kiitollisena vinkin hyvästä elokuvahetkestä. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Jael, niin minustakin.

  (Piipahdan tänään blogivisiiteillä kunhan kotiudun, sillä usko tai älä, olemme nyt lähdössä ruokaostoksille, eilen oli muuta shoppailua, mutta ei vaatteita, sillä olen niiden suhteen ostolakossa.)

  VastaaPoista
 4. Tinttarus, liitely sopii hyvin blogiini. Olen varttikarjalainen ja meidän suvussa ei ikinä pysytä aiheessa vaan 'lentataan' sujuvasti aisasta toiseen.

  Ei ole itsestäänselvyys, eikä tällaista onnea satu kaikille. Ymmärrän, että ei näin ole ollut kenenkään kanssa ennen, eikä olisi tämän jälkeen. Ystäväni ei ole mikään jees, jees -tyyppi, mutta hän ei ole ikinä silti suuttunut, kun olen jostakin 'sanonut'. Ja minulla sama. Jos joku muu arvostelee hiukankin, loukaannun ja vetäydyn, mutta Bessu saa senkin tehdä, koska hän sanoo kauniisti ja siksi minä häntä kuuntelenkin. Jos härälle sanoo rumasti tai niinkuin määräten, hän tekee juuri päinvastoin kuin neuvotaan;-) Lumimies välillä hermostuu, kun en ymmärrä mitään tekniikasta, kun hän opettaa, mutta sen jälkeen menen ihan lukkoon, enkä opi yhtään, kun hän kiukuttelee. Hänenkin on paras tajuta, että perille mun kanssa pääsee vain hellyydellä;-)Onneksi hän osaa palvoa...paitsi ei teknisessä osaamattomuudessani.

  Sinulla on ehkä sama kuin minulla ystäväni kanssa: Pidetään toisistamme huolta sateenkaaren tuolle puolen♥

  Juu, katsotaan tämä leffa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos leffavinkistä! En yhtään ihmettele, että pidät Catherinesta, laitahan oma valokuvasi ja hänen nyt postaamasi kuva vieretysten. Sama katse, samanlainen nenä ja suunseutu! Olen ihan oikeasti - siis aikuisten oikeasti - tätä mieltä kun kurkkasin tänäiseen postaukseesi! Minä pidän myös Deneuvesta ja Crace Kelly on ihanteitani jo nuoruuteni ajoilta! Vaikka siitä kauan on....

  VastaaPoista
 6. Juu katsotaan. Koko ilta menee tv:n ääressä. Teema on viime aikoina ollut ihan täydellinen tv-kanava !!!!!!!

  VastaaPoista
 7. Hyvää elokuvailtaa siis vain! Uskon että pitäisin tästä, mutta jotenkin tässä elämässä ei ole sijaa elokuville. Sääli. En ole vuoteen nähnyt yhtään. Höh. Joskus sitten taas... :)

  Deneuve on kaunis mutta ei niin kaunis kuin Grace Kelly, joka on jumalatar. :)

  VastaaPoista
 8. Anja, ole hyvä! Oi mitä sanotkaan, nyt kaikki arvaavat, että olen harjoitelut Catherine Deneuve -ilmeitä peilin edessä;-) Minä pidän myös heistä molemmista!

  Soolis, Teema on niin hyvä! Sieltähän tuli pari vuotta se dokkari kirjailija Mannin perheestäkin joka keskiviikko ja se keskeytti saksan kertausjaksoni...


  Ilse, mulla oli aika, jolloin katsoin vain Disneyn filmejä.

  Olet oikeassa, Grace on kauniimpi ja kaunein hän on Takaikkunassa! Katssoppa kenestä kertova krija pysyy kauan oiekassa sivupalkissani...,mutta minä laiotin järjestyksen kokonaisuuden, en ulkonäön perusteella. Catherine on tehnyt elämässään jotain sellaista, miksi hän on mulle ykkönen. Olen tähän päivään asti odottanut, että Soolis vaistoasi, kuka on hän, nainen, josta odotan kirjaa...Tänään sen paljastin!

  Omalla tavallaan ehdoton ykkönen on Helen Mirren, mutta minun toinen puoleni taas...No, pidän kerrankin nyt jotain omanani;-) Jos sallitaan! Kerron ehkä sitten, kun Spoto tai joku muu tekee kirjan Catherinesta.

  Juu, kaunein on Grace. Ilse, katso kenen sivukuva on viety jopa Lumikarpaloon!!!

  VastaaPoista
 9. Catherine Deneuve on näyttelijä, jota ei voi sivuuttaa. Elokuvan olen nähnyt, mutta aion katsoa joko tänään tai sitten nauhalta myöhemmin. Valintaa on pakko tehdä, sillä ykköseltä tulee samaan aikaan elokuva Kuningatar.

  Listaan Crace Kelly, Marilyn Monroe ja Helen Mirren, lisäisin mielelläni Lauren Bacallin ja nuoremmista Meryl Streepin.

  Mukavaa elokuvailtaa!

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä! Minulta tämä olisi mennyt muuten ohi. Vaikka rakastan elokuvia (noin yleensä ottaen), ehdin/jaksan katsoa niitä kovin vähän. Telkkaria en katso juuri lainkaan. Mutta tämän haluan nähdä, joten laitoin ajastin äsken digiboksin.

  Leena ja Ilse: Minäkin kuulun Grace Kellyn "faniklubiin" :)

  VastaaPoista
 11. Catherine on ollut myös minun ykkössuosikkina kautta aikojen..
  Muistan niin elävästi tuo Cherbourgin sateenvarjot-elokuvan ja kuinka paha mieli minulle tuli, kun he, rakastavaiset eivät saaneet toisiansa..en voinut ymmärtää sitä siihen aikaan..

  Päiväperho vaikutti myös hyvin vahvasti..

  Aion katsoa leffan, muistytaakseni olen sen kerran myös nähnyt..

  Eiks Catherinellä ole sisko?

  Hän on niin kaunis!!

  VastaaPoista
 12. Marjatta, Meryl Streep on ehdoton, mutta Lauren Bacall on minulle etäisempi, PAITSI: Luin juuri ennen blogia hänen kiinnostavan elämänkertansa Tällaista se oli (WSOY), jossa ei kaihdettu olla sanomatta suoraan asioita. Siis kiinnostava henkilö.

  Kiitos samoin, Marjatta!

  Lumiomena, minäkin luen melkein aina, mutta Sooliksen myötä leffat ovat tulleet elämääni takaisin. En tosin ehdi kuin sesonkiluontoisesti, mutta erityisesti joulun aikaan. Television katsominen on harvinaista herkkua, enkä lue edes tv-ohjelmia, joten vain Hesarin buffi tämän illan filmiin, herätti minut. Joskus Soolis vinkkaa, jos tulee jotain erityistä. Meillä ei ole tallenninta, eikä hankita, mutta meillä on 'elokuvakone' eli ostamme leffoja. Pari kertaa vuodessa käymme 'oikeissa' elokuvissa teatterissa ja sen jälkeen ulos syömään. Se on ihanan vanhanaikaista ja romanttista! MUTTA: Sitten kun alkaa taas Brothers&Sisters, minä katson jokaikisen jakson ja myöhemmin vielä ostan myyntiin tlevat tuotantokaudet;-)

  Meidän pitää perustaa Grace Kelly -klubi!

  Hanne, minä en melkein kestänyt, kun he eivät saaneet toisiaan Cherbourgin sateenvarjoissa...

  Catherine on ihastuttava yhdistelmä ladya ja myös hiukan tuhmaa naista. Hänessä on sitä jotakin♥

  En tiedä paljoakaan Catherinen elämästä, paitsi: Hän on tehnyt kolme lasta pitkillä väleillä, kaikilla lapsilla eri isät ja vähän semmoiset 'jännittävät'. Tietääkseni Catherine suostuu ikääntymään, sillä en ole kuullut, että hän olisi leikkuuttanut paikojaan tai turvotuttanut huuliaan keinotekoisesti. Huulet pysyvät näyttävinä, kun suutelee riittävästi. Ehkä hänkin tietää sen...

  Minäkin olen nähnyt, mutta katson silti. Mukavaa leffailtaa, Hanne!

  VastaaPoista
 13. Lauren Bacall on minullekin vieraampi, mutta mainitsin hänet juuri upean ja rehellisen tuntuisen elämänkerran ansiosta.
  Luin kirjan joskus 80-luvulla ja ihastuin sekä näyttelijään että kirjaan. Pitäisi lukea uudestaan.

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen jo tuon joulutarinan nähnyt ja pidin sen ranskalaisesta "hulvattomuudesta", joka tavallaan oli yhtä raastavaa kuin elämä silloin tällöin.

  Madame Deneuve loistaa, oli rooli sitten mikä hyvänsä. Ammattitaitoa on tehdä eleettömyydestäkin kiinnostavaa.

  ps. Mathieu Amalric tekee myös leffassa nappi roolisuorituksen. "Perhe on pahin". Vai rakkain.

  VastaaPoista
 15. Marjatta, siis se kirjahan on hyvä! Sain sen isäni kirjastosta, silä äiti ei halunnut pitää samaa määrää kirjoja enää isän jälkeen ja sieltä oli kiva poimia, mitä ei ollut lukenut. Minä ainakin pidän Bacallin elämänkerran lukeakseni sen, jos jostain tipahtaa aikaa, vielä uudelleen. Siinä on mielettömästi tietoa elokuvamaailman muidenkin tähtien todellisesta elämästä.

  Anne, kävin koko näyttelijäkaartin läpi, mutta ranskalaiset näyttelijät ovat minulle aika outoja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. En ole lukenut ranskaa, mutta viime aikoina ranskalaisuus on tunkenut elämääni kirjoissa, sisustuksissa, ruokaohjeissa, musiikissa etc. Olen minäkin tämän nähnyt, mutta en voi pidätellä itseäni, vaan haluan jälleen kokea miten Catherine sen kaiken tekee ja tyylillä, joka on hänelle niin luontaista.

  Luulen...otaksun, että perhe on sekä että;-)

  VastaaPoista
 16. Tämä elokuva on taas nähtävä.

  Täällä tuoksuu nyt taatelikakku ja piparit.

  Minäkin olen aina ihaillut Catharinea ja on vielä toinenkin Catharine joka on ollut idolini nim. Hepburn ja vielä haluaisin meinita Audrey Hepburnin. Suomalaisista ihailin Helena Karaa ja Maaria Eiraa, joka lauloi niin kauniisti. Catharine Hepburn on lausunut sen kuolemattoman viisauden, että "kauneus on katoavaista, on pidettävä tarkasti huoli siitä, että se katoaa sisään päin".
  Mukavaa elokuvailtaa meille kaikille.

  VastaaPoista
 17. Kiitti hyvästä vinkistä! Teemalta tulee yleensä parhaimmat elokuvat. Voipi olla, että minäkin olen sen aikaisemmin katsonut. Mutta niin kuin mieluisia kirjoja tai elokuvia, niin niitä katsoo kyllä mielellään toistamiseenkin.
  Oikein mukavaa viikonlopua Leena!

  VastaaPoista
 18. Unelma, sinä ahkeruus! Miten sinä ehdit kaiken? Minä alan epäillä, että sinulla on Ylivertainen Kotitonttu apuna;-)

  Kuule, minäkin pidin/pidän kovasti Katherine Hepburnista. Hänellä oli paljon nasevaa sanottavaa ja sinun mainitsemasi lisäksi sekin, että 'hän lähtee aina kutsuilta klo 21, sillä mitä järkeä on valvoa klo 22 jälkeen'. Minä en ole näin viisas;-)

  Catherine Deneuve taas sanoo tämän päivän Hesarissa, että 'ulkonäkö on kaksiteräinen miekka, eutoikeus, jonka kanssa on pidettävä varansa.'

  Kiitos!, juuri sitä.

  Rita, Teema on ylitse muiden. Miten minusta tuntuu, että elämässä tekee mielellään uudelleen ja uudelleen niitä juttuja, joista nauttii;-)

  Kiitos samoin, Rita!

  VastaaPoista
 19. Kuule, nyt ketuttaa. Katsoin tämän leffan, siis Erään joulutarinan, aikoinaan yksin leffateatterissa, niin kuin tapanani usein on. Mutta nautinto meni paljon ohi, kun olin raskaana ja selkääni alkoi särkeä ihan vietävästi jo leffan alkumetreillä. Kiemurtelin loppuajan toivoen, että elokuva loppuisi.

  No, ajattelin nauhoittaa sen tänään, mutta sieltä tuleekin miehelle Pingiskingi (ilmeisen hyvä leffa nimestä huolimatta) ja minulle Mirrenin Kuningatar, jota en ole ennen nähnyt. Mies vaatii oikeuksiaan ja digiboksi ei suostu nyt näitä kolmea nauhoittamaan yhtä aikaa. Buu.

  Karoliina

  VastaaPoista
 20. Ihanaa, tallensin tämän elokuvan ja myös dokumentin. Olen liian levoton tässä illassa siihen tarttumaan, mutta odotan jo iltaa, jolloin pääsen sukeltamaan elokuvan maailmaan...

  VastaaPoista
 21. Catherine Deneuve on minun suosikkini ranskalaisista näyttelijöistä ja muutenkin pidän kaikesta Ranskaan liittyvästä. Kiitti jutustasi (jossa yksi asia häiritsee pahasti: pitää olla noël eikä nöel. Ö on niin ruman näköinen tuossa kauniissa otsikossa)!
  Ystävyydellä Kata

  VastaaPoista
 22. Karoliina, siis Helen Mirrenin Kuningatar! No, siltikin...Eräs joulutarina on todella jotakin. En pidä liian helpoista leffoista. Tämä oli juuri minun juttuni. Ja arvaa mitä, Lumimies sanoi filmin jälkeen: Tämä ei ollut mitään amerikkalaista, vaan jotain, mitä ei unohda...Onneksi meillä on monessa asiassa sama maku;-)

  Valkoinen kirahvi, aivan mieletön elokuva. Tällaista sen pitää olla, että tuntuu. Unohdin monta kertaa hengittää, sillä psykologiset perhesuhteet olivat niin traagisia. Hyvä ettei tullut hyperventilaatiokohtaus!

  Kata-kulta, kiitos! Teen liikaa töitä...ihmettelin miehelleni, että mikä hemmetin ö:ö ranskan kielessä oikein on...Olin lähdössä isoille ostoksille ja mies lähtee taas huomenna reissuun. Meillä on aina kiire. Olen pahoillani ja kiitos paljon♥

  Minä taisin pudota ranskalaisuuteen yhdessä sisustustestissä, jonka tein viime jouluna serkkuni kanssa. Kuntleen mielelläni ranskaa laulettuna, vaikka en kieltä osaakaan ja nyt olen viime aikoina löytänyt uudempia ranskalaisia kirjailijoita Muriel Burbery, Philippe Claudel etc. Lueppa sinä ellet ole lukenut vielä Anne Delbéen Camille Claudel - Kuvanveistäjän elämä. Löydät siitä arvostelun blogistani. Kirjoitat vain kirjan nimen kohtaan 'hae'.

  VastaaPoista
 23. Olen jokin vuosi sitten seisonut Catherinen kanssa liikennevaloissa Pariisissa. Edelleen näyttävä nainen!

  VastaaPoista
 24. Lumo, oi kunpa minäkin! Hän on ja pysyy. Se taika on eräillä naisilla. Osa siitä tulee sisältä ja heijastuu sieltä kaunistaen ulos...

  VastaaPoista