tiistai 28. joulukuuta 2010

ALWAYS AGAINST ANIMAL CRUELTY

Maailma on täynnä kriisipesäkkeitä ja asioita, joille ei voida mitään tai ei haluta voida mitään. Oma elinikäinen kriisipesääkkeeni on taistelu eläinsuojelun puolesta. Olen ikäni kuulunut erilaisiin suomalaisiin eläinsuojeluyhdistyksiin ja siis myös maksanut niiden jäsenmaksuja. Nyt olen jo aikoja sitten huomannut, että niistä ei ole paljoonkaan. Tietysti voidaan kysyä, miten huonosti aisat olisivatkaan ilman niitä. Ja sehän on ihan hyvä kysymys...Silti, minä taidan äänestää nyt siirtymällä muualle.

Suomessa on viime päivinä uutisoitu kovimman luokan koiranrääkkäystapauksista. Tämän päivän Keskisuomalaisessa mainitaan tapaus, jossa koiranpentu ruskikoidaan kuoliaaksi. Asia tapahtui Äänekoskella ja siitä kertoo toimittaja Anssi Koskinen. Se, mikä jutussa minua hämmästytti oli ylikonstaapeli Marko Forsin lausunto, että törkeään eläinrääkkäykseen osallistuneiden nimiä ei saisi levittää Facebookissa. Miten ihmeessä pitää suojella viattoman eläimen hitaasti kiduttaen tappanutta rikollista!  Miten ihmeessä voi estää, että tällaiset rikolliset pidetään loppuelämänsä irti lemmikeisä ellei tiedetä keitä he ovat! Mitä moraalia on suojella rikollista eikä rikollisen uhria!

Olen kuluttanut paljon elämästäni siihen, että yritän tuntemieni kansaedustajien ja ministereiden kautta saada aikaan pysyvän eläintenpitokiellon eläinrääkkäykseen syyllistyneelle. Mitään ei ole tapahtunut!  Paljon on kyllä luvattu...

Facebookissa on nyt sivusto, jonka nimi on Koiraa ei saa palauttaa kiduttajalle ja minä liityin siihen heti.  Tämä Facebook -ryhmä syntyi marraskuussa Turussa sattuneen eläinrääkkäystapauksen jälkeen. Ryhmällä on jo 40 000 jäsentä.

Ihmisen sivistyksen mitta on siinä miten hän kohtelee heikointa ja avuttominta, eläintä, joka on täysin ihmisen armoilla ja luottaa saavansa hyvyyttä sieltä, mistä iskeekin pedoista pahin: Ihminen!

Leena Lumi

PS. Kuten ystäväni Anja kommentissaan sanoo, jos on miestä kiduttamaan, pitää olla myös miestä huutoonsa vastaamaan eli kasvot ja nimet esille! Minä eroan Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksestä, koska tämän päiväisessä Keskisuomalaisessa yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Haasanen Anssi Koskisen jutussa toteaa, ettei hän itse lähtisi yhdistyksen nimissä tai yksityishenkilönä missään nimessä levittämään eläinrääkkääjien nimiä! Ja minä taas vuosia jäsenmaksua maksaneena vaadin eläinrääkkääjien kasvot ja nimet esille!

Tästä lähin katson tarkkaan, mitä ja ketä tuen!

14 kommenttia:

 1. Leena, taas kerran olen samaa mieltä kanssasi tästä Facebook-ryhmästä...minäkin olen siihen liittynyt.
  Ihan järkyttäviä tekoja tekevät ihmiset sekä toisille ihmisille että eläimille. Joskus tuntuu, että en haluaisi olla edes kaikkien ihmisten kanssa tekemisissäkään...pelkästään siksi, että ovat ihmisiä..eläimet ovat paljon mukavempia.

  VastaaPoista
 2. Tuija, ihanaa, että olet mukana. Minä kuulin vasta jouluna tyttäreltäni tästä yhdestä tapauksesta ja olen siitä hetkestä tehnyt päätöksiä, joita en blogiini voi tuoda. Lue rivien välit. Siis en voi hyvin, kun kuulen tällaista.

  Elöin ei ole IKINÄ tietoisesti paha. Ja eläimellä on sielu. Kirkkoherra Voitto Viro kirjoitti kirjan koirastaan ja sen nimi on Veljeni Toni. Siinä hän todistaa, että eläimellä on sielu.

  Minun turvani on Seboldin kirja Oma taivas, johon uskon: Sen mukaan minä pääsen eläinten taivaaseen ja kohtaan kaikki noutajani siellä ja tietysti myön ensimmäisen koirani, suloisen sekarotuisen Honeyn...

  Kunpa voisi millinkään tajuta, miten tällaisia ihmisiä edes on...

  VastaaPoista
 3. Luin järkytyksellä nettiuutisista äänekoskelaisesta raakamaisesta koiran hengiltä kuristamisesta. Tekoa ei selitä eikä oikeuta mikään kaukosäätimen pureskelu. Kuinka ihminen voi olla peto avuttomalle eläimelle? Hitaasti pyörii lainlaatijoiden rattaat, olipa uhrina ihminen tai eläin. Tekijää ymmärretään, suojataan ja hyysätään. Oikeussalissakin huputetaan. Olen samaa mieltä kanssasi, nimi esiin ja naama myös. Jos on miestä kiduttamaan, pitää olla miestä myös huutoonsa vastaamaan. Täysin käsittämätöntä tämä nykymeno.

  VastaaPoista
 4. Anja, sanot juuri oikein: Jos on miestä kiduttamaan, pitää olla miestä huutoonsa huutoonsa vastaamaan!

  Minä eroan Keski-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksestä, sillä varapuheenjohtaja Kirsi Haasanen ei lähtisi yhdistyksen nimissä eikä yksityishenkilönä paljastamaan rääkkääjien nimiä.

  VastaaPoista
 5. Jos nimien julkaisemisen linjalle lähdetään, niin sinunkin kannattanee toivoa, ettei kukaan toinen Leena Lumi -niminen satu syyllistymään mihinkään. Kaikilla ihmisillä kun ei ole sitä ylellisyyttä, minkä yksinoikeus omaan nimeensä suo. Joskus toistensa täyskaimat ovat jopa samassa paikassa töissä, ja sellaiset seikathan Facebook-ryhmissä uhotessa otetaan aina huomioon, eikö totta?

  En puolusta eläinrääkkääjiä millään tavalla ja toivon heidän saavan ansaitsemansa tuomion (joka luultavasti saisi olla kovempikin), mutta en voi myöskään sietää ajatusta siitä, että jotakuta syytöntä rankaistaisiin vain siksi, että hänellä sattuu olemaan väärä nimi.

  VastaaPoista
 6. Jori, listalla on nyt eilen jo 43 000 nimeä, joista uskon suuriman osan olevan väkivallan vastustajia. Monet heistä, kuten minä, haluavat painostaa päättäjiä koventamaan eläinrääkkääjien tuomioita. Äänekosken tapauksessa molemmat 'miehet' ovat jo tekonsa tunnustaneet, mutta jo vapaalla jalalla, mitä heidän ei kuuluisi olla.

  Kaikkiin ryhmiin mahtuu aina 'hourupäitä', jotka pilaavat koko rhmän maineen.

  Väärä nimi on kirottu mahdollisuus.

  Jos muistat sen Laukaan tapauksen, jossa kaksi ns. miestä veti tietynrotuista koiraa narulla auton perässä, niin voin vakuuttaa, että koira olisi vieläkin elossa, jos miehet olisi tunnistettu. Ehkä koiran jälkeen eniten on kärsinyt ko. koiran kennelistään myynyt nainen...

  Toivon sinunkin voivan tuntea empatiaa kärsiviä eläimiä kohtaan.

  VastaaPoista
 7. Kaikkiin ryhmiin mahtuu aina 'hourupäitä', jotka pilaavat koko ryhmän maineen.

  Tuo on totta, monessa muussakin asiassa kuin vain tässä.

  Minulta löytyy hyvinkin empatiaa kärsiviä eläimiä kohtaan. Nämä mainitut tapaukset ovat sellaisia, etten oikeastaan edes haluaisi kuulla niistä, koska tiedän niistä tulevan vain pahan mielen. Oma voimattomuus vääryyden edessä harmittaa, mutta oikeuden ottaminen omiin käsiin ei kuitenkaan ole oikea tie edetä. Muuten heitämme samalla pois senkin vähän sivistyksen alun, mikä yhteiskunnassamme on olemassa.

  Ylipäätään minä olen Mahatma Gandhin kanssa samoilla linjoilla: väkivalta ei ole ratkaisu mihinkään.

  VastaaPoista
 8. Jori, oma voimattomuus tekee todella huonon olon ja nyt sitä vielä pahentaa ystäväni kuolema. Eve oli Rilken runojen kääntäjä, mutta myös kiihkeä eläinsuojelija. Onneksi hänen ei tarvinnut tätä enää kokea/tietää.

  Minä olen aina ehdottomasti väkivaltaa vastaan! Uskon, että esim. ryhmässä mukana oleva Junger ei sitä kannata. Nyt haetaan Suomeen vahvaa eläinsuojelulkia, eikä toivottavasti kukaan lynkkaa ketään.

  Isäni oli myös eläinsuojelija ja väkivallan vastustaja. Hän oli kuin Gandhi! Vain sodassa hän teki, mikä hänen pakko oli. Hän vastusti kaikkea eläinten murhaamista. Kaikkea väkivaltaa. Hän on minun Suurmieheni 4-ever.

  VastaaPoista
 9. Leena, olen muuten ällistyttänyt tyttäreni kertomalla hänelle, että olen joskus nuoruudessani kuulunut järjestöön nimeltä Animalia...liekkö enää olemassakaan..mutta se oli vähän samantapainen, toi esiin eläimiin kohditustuvaa väkivaltaa yms...Mulle tuli muistaakseni joku lehtikin...
  Mulle kaikki eläimet on rakkaita ja olen aina järkyttynyt kun kuulen niihin kohdistuvasta väkivallasta.
  Pitää ihan lukea tuo kirja, mistä kerroit.

  VastaaPoista
 10. Tuija, taidan liittyä Oikeutta Eläimille -yhdistykseen. Katson ensin yhdistysten linjaukset ja toimin sen mukaan.

  Minäkin olen tukenut Animaliaa ja ällistyttänyt sillä tyttäreni Merin;-)

  VastaaPoista
 11. Olisi varmasti syytä tässä yhteydessä muistaa, ettei pedofiilien nimiäkään ole julkistettu, ei isiensä eikä äitiensä murhaajia, puhumattakaan vaimojensa tappajista. Myös vanhemmat pahoinpitelevät lapsiaan kuoliaaksi. Mitkä lehdet ja facebook-ryhmät kertovat näistä?

  Entä raiskaajat? Heidän nimiäänkään ei ole julkistettu.

  Tilastoja kyllä on, mutta ei nimilistoja. Esim.
  http://www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_oikeusolot.html

  Itse rakastan erityisesti koiria ja kissoja, muitakin lemmikkejä kyllä, mutta en kannata omankädenoikeutta.

  VastaaPoista
 12. Marja-Leena, on jo listoja pedofiileista ja niihin pääsee käsiksi perustelluilla syillä. Onhan tarkoitus esim. suojella lapsia ettei pedofiili esim. pääse töihin vaikkapa päiväkotiin.

  Ehkä facebook ja muut vastaavat yhteisöt kiinnostuvat enemmän eläimistä juuri siksi, että näillä mykillä ystävillämme ei ole puolellaan edes riittävää lain suojaa ja rangaistukset ovat usein vain sakkoja, eikä esim. vankeutta kuten pedofiileillä. Ihmisillä on myös asianajat ym. yhteisöt lain lisäksi. Eläimillä ei des tätä suojaa.

  Kukaan tuskin kannattaa oman käden oikeutta ja jos siihen ryhtyy, sille seuraa sanktiot. Nyt on menossa ihmisten turhatuminen liian heikkoon eläinsuojelulakiin. Esim. kennelien pitäjien pitäisi saada tarkistaa asiakkaidensa taustat.

  VastaaPoista
 13. Tarkoitin vain nimien julkistamista. En rangaistuksia.

  Raiskaajatkin saavat lieviä tuomioita. Muistanet takavuosien oikeusjutun, jossa raiskauksen kesto oli muka lieventävä seikka.

  Ehdottomasti olen sitä mieltä, että eläinrääkkäys on raskas rikos, josta pitää rangaista kunnolla (voi kai saada jopa pari vuotta vankeuttakin), mutta en usko nimilistoihin tässä asiassa. Joku hourupää rupeaa pahimmassa tapauksessa listimään listoilla olleita ja näiden kaimoja. Lähes jokaisella on kaima jossain päin. Kun listat vanhenevat, sekaannuksia tulee ja väärät henkilöt voivat saada otsaansa poltinmerkin, tappouhkauksia ja jopa pahempaakin.

  Mielestäni ihmisrääkkääjät ja murhamiehet pitäisi ensin laittaa julkisiksi, jos julkisiin nimilistoja lähdetään tekemään.

  Pedofiilien nimetkään eivät ole julkisia kuten kirjoitatkin. Vain kauheimmat tapaukset on tuotu päivänvaloon. Nämä tyypit pitäisi mielestäni laittaa kaikkien tietoon.

  VastaaPoista
 14. Marja-Leena, milloin Suomessa on langetettu raiskauksesta riittävä tuomio! Ei koskaan. Tuo raiskauksen kesto rangaistusta lieventävänä seikkana oli kyllä niin syvältä...Luulenpa ainakin jokaisen naisen sen muistavan.

  Viranomaiset pitävät jo nyt listoja mm. pedofiileistä ja eräistä huumejutuista ja siellä ei tule nimien takia sekaannuksia, sillä käytössähän on Suomessakin jo 100 000 rikollisesta tallessa DNA. Näihin listoihin tukeudutaan, kun varmistetaan lapsityöhön pyrkivän taustat.

  Raiskauksista puheenollen, lue Joyce carol Oatesin kirja Kosto: Rakkaustarina.

  VastaaPoista