maanantai 13. joulukuuta 2010

VILKASTA VIIKKOA VALKEUDEN MAASSA

Tähtään kovasti yllä ollevaan Country Homes & Interiors tunnelmaan, mutta siellä en ole ihan vielä. Nyt kuivatan hiuksiani, joita on hämmästyttävän paljon eli -20 asteeseen ei ole menemistä. Silti olen jo muutaman tunnin päästä kummipojan eskarin joulujuhlissa ja sieltä riennän jatkamaan herkkua, jota miehelleni lupasin. Siis ruokakin jää nyt kesken. Yöt vaellan jälleen eräänalaisessa magiassa ja päivät yritän vain selvitä. Lähestyvä loma tuo monenlaisia väreitä ja sain kuulla, että Merikin viettää pitkän loman pois Helsingin hulinasta. 

Haluan kuitenkin, että te, lukijani, selviätte kiireestä minua paremmin, joten lukekaa tutkija Juha T. Hakalan Pakattu aika (Gummerus 2010). Ehkä muistatte hänen loistavan kirjansa Isän kasvatusoppi (2009).
Pärjätään♥

14 kommenttia:

 1. Kiirettä riittää... näinhän se, ja varsinkin nyt kun juhlakausi lähestyy. Jouluhan on jo ensi viikolla. : )

  Ajanhallintaa on joskus varmaan ihan hyvä miettiä, ja hyviä näkökulmia löytyy koulutuksista sekä kirjallisuudesta. Taitaa kuitenkin olla monesti, että asiantuntijatkin elävät tyyliin "Älä tee niinkuin minä teen, vaan tee niinkuin minä saarnaan."

  Antoisaa maantaipäivää!

  VastaaPoista
 2. Anne, katsos luulin, että on vielä yksi viikko välissä...En tajunnut että joulu ja hopeahääpäivä ovat jo ensi viikolla.

  Meinasin laittaa tuon lauseen, sillä niin hyvin se sopii minuun. Olenhan näitä 'taltuta kiire' -kirjoja esitellyt ennenkin.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 3. Hei Leenaseni, häivytkös pois kokonaa suomesta joulun ajaksi.?
  Mulle teki viikko pois täältä tepposet, en enää osaa jatkaa joulun laittamista...;=) huoh...
  Hyörin ja pyörin ympyrää joulukoristeet käsissäni ja ihmettelen, että mihinkähän tämänkin tuikkaisi.
  Luin pitkästä aikaa pari-kolme ruotsalaista pokkaria reissulla ja nyt oli sitten pakko lampsia kirjakauppaan, oli sen verran mukavaa puuhaa..Toinen oli Mari Jungsted'in ( vai miten se nyt kirjoitetaan) kirja, en nyt enää muista minkä niminen, mutta oli hyvä kuitenkin ja toinen oli Liza Marklund'in Uutispommi...
  Innostuin näistä kirjailijoista ja tosiaankin hain lisää lukemista.
  Hei Leena luminainen...mukavaa lumista viikko sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kiireen imusta hallittuun hidasteluun on ohje, joka sopii kuin nyrkki silmään näin joulun aikaan. Hulda Huoleton täällä lököilee ja heittää huolet Hertta-rouvalle. Mutta Huldalla ei ole hopeahääpäivää näköpiirissä! Onnea hopeahääparille. Varmasti päivästänne syntyy arjen yli kantavia muistoja! Terkuin lumen ja pakkasen maisemasta!

  VastaaPoista
 5. Tuija, ihan saletti on, että niin kauan kuin meidän koiravanhus on elossa, en häivy mihinkään! Mutta ohjelmaa on luvassa ja kaiken huipuksi Lumimies pitää viikon loman.

  Annan paljon infoa ennen joulua;-)

  Olen lukenut kaikki Junstedtin kirjat, mutta niitä ei taida olla blogissani, sillä Gerritsen ja Mina & co alkoivat viedä minua enempi. Olen tehnyt sen Markundin uusimman eli Postikorttimurhat ja sitä edellisenkin, jonka nimeä en nyt muista. Mulla on pikkarit vasta päällä ja Lumimies saapuu just. Kiitos samoin ja palataan, Tuija!

  Anja, minä olen jotenkin sinusta aistinut, että vaikka touhuat paljon, et ikinä joudu samaan pohjaimuun kuin minä;-) Terkuin myös lumen ja pakkasen maisemista! Katso yllä, miksi nyt jo lopetan...

  VastaaPoista
 6. Samanlaista vaellusta täälläkin. Kuvan tunnelmass on kyllä tavoitetta. :)

  Mukavia joulujuhlia sinne!

  VastaaPoista
 7. Paljon kiirettä riittää sinulla,mutta luulen,että tämä luminen kausi on sellaista,että nautit tuosta kiireestäkin. -20 on kyllä niin kylmää! Yksi asia,jota tässä asunnossani kaipaan Suomesta,on lämmitys;täällä sisällä on melkein yhtä kylmää kuin ulkona,ellei sitten pidä lämmitintä päällä koko ajan ja joka nurkassa...

  VastaaPoista
 8. Joulu tulee aina ihan liian nopeasti.

  VastaaPoista
 9. Emilia, no kuusi on paljon isompi, mutta hopeaa on paljon...toki nyt kun katselen ympärilleni, niin matka tuntuu pitkältä:-)

  Kiitos! Oli kivat juhlat.

  Jael, kaikilla on...otaksun. Nyt sian kuulla, että Dinakin tuodaan 'hoitoon' melkein viikoksi.

  Muistan sen sinun talvikylmäsi, mutta reippaat kehoittavat pukeutumaan tuhdisti;-)

  -20 on liian kylmä koirien tassuillekin ja Dina palelee jo pienemmästäkin, joten on nuttu päällä.

  VastaaPoista
 10. Allu, kuvittele, olen kadottanut viikon!

  VastaaPoista
 11. Minä lasken päiviä joululoman alkuun. LOmaa on ruhtinaalliset 4 päivää! Enkä aio tehdä mitään muuta kuin lukea, katsoa elokuvia ja tv:tä ja syödä. Mutta ruokamenyytäkään en ole jaksanut ajatella. Jotain raahaan kaupasta kotiin ja teen niistä ruokaa. Juustoja, suklaata ja punaviiniä. Varsinaínen ruoka tulee vasta kakkosena.

  Kiirettä pittää, mutta kyllä se siitä sitten rauhoittuu.

  VastaaPoista
 12. Soolis, sanoit kaiken oleellisen;-) Leffat, juustot ja punkun. Meillä sama menu viikon, mutta hopeahääpäivä tuo mukaan hieman luxusta, kuten oikean samppanjan ja sitten eräitä lisäjuttuja...

  Rauhoittuum, rauhoittuu...,mutta ei vielä ja sitten se onkin taas jo ohi.

  VastaaPoista