torstai 17. maaliskuuta 2022

Kynttilöiden aika on aina eli piipahdus Kalevantulen myymälässä

Aamuste tuli semmonen levoton olo, että pitää lähteä Multialle kynttilähankintaan. Vaikka olen vuosia ostanut Kalevantulen kynttilöitä, olen tehnyt sen sesonkimyymälöissä tai Multiaa likempänä asuva ystäväni on niitä minulle tuonut. Koko päivä siihen meni ja myönnän kaikki ostokset, mutta kannattaa huomata, että joulukynttilät puoleen hintaan ja siis ostin itselleni vain kaksi kynttilää! Kaksi sinistä toi mieleeni siskoni, joten tästä meni sellofaaniin pari kauniilla rusetilla.

Tätä valkoista suurta klassikkoa ei ollut enää. Se on meidän joulupöydässä aina ja vieläkin on suurinta jäljellä vaikka vuorokausia poltettu.

Katsokaa tuota valopalloa, se on valkoinen Kalevantulen kynttilä. Ne kaikki näyttävät valon maagisesti lävitse. Ei voi olla ihastumatta.

Tällaista vahvaa oranssia tarjolla kolme kahden hinnalla, mutta tähän en nyt pudonnut, vaikka oranssilla onkin nykyään mielessäni oma paikkansa.


Näitä lähti omaan käyttöön yksi tai kaksi puoleen hintaan. Minusta näissä on joulun punaista ja siinä lumenkuvioita. Myönnän, että viimeinen joulunpunainen palaa meillä vieläkin, sitten tulee värin vaihto. Nämä siksi, että kohtahan se joulu sieltä taas saapuu...

Kuva kertoo, mitä on annettu lahjaksi sekä myös pidetty itse. Yhden kaapin ylimmäinen hylly on omistettu Kalevalantulen kynttilöille...

Tässä ihanan raikas kynttilä, jonka väriä en muista...Tämä on jo kevättä kohti.

Tässä myös jouluaikamme suosikkeja. Ei käynyt tänään silmään...

Kaksi heikkouttani: Wrendalen mukit ja Kalevantulen kynttilä, se punainen.

Tässä Kalevantulen pinkki, joka oli mm. jutuissani täällä  ja täällä

Tässä sitten kevään värejä. Ihania pastellisävyjä. Mukaan lähti sekä äidille että tyttärelle

nuo isot lilanväriset kynttilät. 

Miten Waltari sanoikaan: "...miksi taistelimme: Vapaus, suvaitsevaisuus, kaunis turhuus."

Kalevantuli sijaitsee Multialla Keskustie 33 ja vieressä on kahvila, jossa jäimme suustamme kiinni, kun aiheeksi löytyi vanha KrakovaKaikki kera hyvän teen ja tuoreiden munkkien. 


Neljän kynttiläkassin kanssa kotiuduin, mutta jos olisi ollut tätä väriä, olisi rima jo ylitetty!

kynttiläterveisin
Leena Lumi

kuvat 8, 10 ja 13 Kalevantuli


Kaikki samat vaatteet edelleen käytössä, vain kotelomekot ovat kutistuneet komeroissa. Kannattaa mahtua samoihin vaatteisiin, niin voi ostaa vaikka kynttilöitä!

12 kommenttia:

  1. Ihania kynttilöitä! <3 Ne tuovat ihanaa tunnelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, oi nämä ovat♥ Kiitos♥ Poltain kynttiläitä milloin vain!

      ♥♥

      Poista
  2. Ihania, ihania, ihania kynttilöitä ❤ Näin kevättalvella, pääsiäistä kohti mentäessä, erityisesti pastellin väriset kynttilät ihastuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja K., kiitos♥ Ne juuri nyt ovatkin hot, minusta osa vain on aina vähän joulua. Nyt ne menevät sinne kynttiläkomeroon.

      ♥♥

      Poista
  3. Ei ole tullut koskaan käytyä tuossa myymälässä, vaikka aina silloin tällöin käydään kierrätyspisteessä melkein siinä naapurissa. Olen vähentänyt kynttilöiden polttamista tosi paljon. Ennen niitä saattoi ola useampikin tunnelman takia, mutta sitten luin pienhiukkasista yms. Nyt joskus yksittäinen kynttilä antaa sen tarvittavan tunnelman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkeilija, eikä minulta tätä ennen paitsi jouluun aikaan sesonkimyyntipisteissä. Sinulla on jopa meitä lyhyempi matka. Oli jo aika käydä itse. Etenkin yksi tämän firman iso pallokynttilä, valkoinen.

      ♥♥

      Poista
  4. Kynttilöitä on kiva viedä lahjaksi. Olen aina tykännyt kynttilöistä ja tuossa kaupassa olisin hullaantunut ikihyviksi. Kiitos shoppailureissusta Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, juuri niin, kirja tai kynttilä♥ Helposti tuolta lähtee mukaan enemmän kuin muutama kynttilä. Ole hyvä ja kiitos♥

      ♥♥

      Poista
  5. Kauniita kynttilöitä, mutta kaunein kuvista on alakuva, Miten ihanat värit sinulla onkaan! Oikeat värit vain ovat oikeat värit, piste. Hyvää kevään odotusta t. ensimmäistä kertaa kommentoiva pitkäaikainen lukijasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, kiitos♥ Niinhän se on. Aitoa! Kiitos samoin sinulle tästä kommentista sekä pitkäaikaisesta lukijauskollisuudesta♥

      ♥♥

      Poista
  6. Ai että sait minulle aamuun hymyn. Aikamoinen saalis sinulla :)

    Samalla iski kynttilähimo, vaikka olen jo pari kuukautta ollut ilman niitä. Tuo valkoinen pallokynttilä on todellakin upea joulupöydässä ja muutenkin kaikki kuvaamasi kynttilät palamassa näyttävät upeilta. Ehkäpä tänä kesänä auto kiertäisi ko. liikkeen kautta :D

    Olen samoilla linjoilla, eli nyt kun olen haahuillut samoissa vaatteissa parisen vuotta, niin kyllä voisin satsata säästetyistä rahoista johonkin todella kauniiseen, vaikka kynttilöihin.

    Aivan ihanaa sunnuntaita teille kultsuille ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, onneksi suurin osa menee lahoiksi etc.

      Jos pitäisi veikata suosituinta, se lienee tuo valkoinen eri kokoisina, kuin lumipallot. Valo tulee kaikista läpi. Ja palavat kauniisti loppuun asti. Tuo on kyllä hyvä matkapysähdys paikka ja sitten se kahvila siinä vieressä.

      Minäkin yritän käyttää vaatteitani kauan. Tosin oli hankittava yksi kotelomekko ensi viikonlopun ristiäisiin Lohjalla. Ostin tumman, sen nimi on Puolukka ja se mainitaan myös puheessani.

      Kiitos samoin teille♥♥

      Poista