lauantai 16. tammikuuta 2010

MUNAKOISOA FETALLA JA TOMAATILLA



2 isoa munakoisoa, suolaa, öljyä

yrttimaustetahna: 2 ruukkua basilikaa, 5 valkosipulin kynttä, öljyä


Basilika silputaan pieneksi, valkosipulin kynnet puserretaan. Ainekset sekoitetaan oliiviöljyyn.


tomaattikastike: iso tölkki säilöttyä tomaattimurskaa, 2 isoa sipulia hakkeluksena, 4-5 valkosipulin kynttä puserrettuna, 1 rkl sokeria, 1,5 dl valkoviiniä, öljyä


Kuumenna öljy ja kuullota sipulit, ripottele sokeri ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Anna hautua noin 0,5 tuntia.


Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi.


Suolaa ja anna ’itkeä’.

Kuivaa munakoisoviipaleet ’töpöttämällä’ talouspaperilla, voitele öljyllä ja grillaa noin 5 min., tai pidä 200 asteen uunissa noin 10 min.

Levitä yrttimaustetahna munakoisoviipaleille. Ripottele sitten parmesania ja ohut viipale (tai pienenä hakkeluksena) fetaa (tai mozzarellaa).

Kääri koisoviipaleet rullalle.

Ripottele pinnalle parmesania. Pane uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 min.

Ruoka on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä ja uudelleen lämmitettynä.


Ehdottomasti punaviiniruoka!


Ja kynttilät pöytään!


Guten Appetit!

16 kommenttia:

  1. Mummilla on vähän tän kaltainen resepti, tosi hyvää!!

    Kokeile joskus tomaatti-kesäkurpitsapaistosta: paiosta ensin tomaatit pannulla tilkassa öljyä ja sitten hieman kesäkurpitsoja, lado uunivuokaan kerroksittain, päälle mozzarellaa/tavallista juustoraastetta ja korppujauhoja. Mausteina suola, pippuri ja yrttejä, kuten basilikaa. Nami!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Munakoisot ovat ihania,ja täällä niitä tehdäänkin miljoonalla eri tavalla.Just aamulla tein myös,paprikan,chilin ja tomaatin kanssa.

    VastaaPoista
  3. Minulla on juuri haussa yksi munakoisokirja, jossa jokaisessa ohjeessa käytetään munakoisoa. Munakoiso, tomaatti, paprika, vakosipuli...

    VastaaPoista
  4. Tätähän pitää kokeilla kun jaksaa kokata vähän paremmin. Hyvin harvoin ostan munakoisoja. Joskus ratatouilleen olen ostanut, mutta ihan liian harvoin teen sitäkään. Joten terästäytymistä kokkaamiseen tarvittaisiin tässä huushollissa!

    VastaaPoista
  5. Tuure, takuulla Taiteilijamummin ohje!

    En pidä ollenkaan kesäkurpitsasta, vaihdan sen kaikissa resepteissä munakoisoon. Sitten änekän melkein kaikkiin ruokiin myös paprikaa...Olen oman latuni hiihtäjä myös keittiössä;-) Tuo sun kertoma ohje on takuulla herkullinen, kokeilen sitä soveltaen.

    VastaaPoista
  6. Soolis, jo munakoison ulkomuoto vetää minua ruokakaupassa...Palaan munakoisoon aivan erityisesti kohta blogissani, ehkä jo ensi viikolla. Minä päätin nyt laittaa näitä ohjeita samalla kun teen sitä omaa keittokirjaani parhaista resepteistä kuvilla. Huom. kuvilla. Niinkuin kaksi kärpästä samalla iskulla, sillä välillä en ole viitsinyt ollenkaan...

    VastaaPoista
  7. Ei toi riitä nälkäselle isolle täysikäiselle pyöräilevälle miehelle :)

    Punaviini ja JUUSTOT pöytään illalla..

    VastaaPoista
  8. Ihanan välimerellinen ohje. Minäkin pidän munakoisosta ihan tavattomasti (ja melkein inhoan kesäkurpitsaa). Bolognan aikoina (mieheni oli siellä töissä kaksi vuotta) söin elämäni parasta pizzaa, johon ei pohjan lisäksi tullut mitään muuta kuin hieman tomaattikastiketta, munakoisoa ja hyvää juustoa - parasta juuri tuolla tavoin pelkistettynä.

    VastaaPoista
  9. Herkullista. Me tehdään kanssa Melanzane alla parmigiana eli vähän tohon tyyliin, mutta mozzarellan kanssa.

    VastaaPoista
  10. Hannele, meillä oli eilen illalla tuntikausia punaviiniä, juustoja, rypäleitä ja leffaa!

    Tämä ruoka on vierasyöpala tai sitten 'meille kahdelle' romanttiseen iltaan♥

    VastaaPoista
  11. Lumiomena, alleviivaan koko tekstisi ja myös Italian kokemuksien suhteen, mutta ei kahta vuotta, vaikka niin meinasi käydä.

    Allu, kai minä muistin mainita, että tämän voi tehdä kummalla juustolla haluaa. Meidän perhe on vain niin fetahullua sakkia.Ostan fetaa kotiin, niin kun alan laittaa ruokaa, juustoa ei enää missään;-)

    VastaaPoista
  12. unohdin ostaa päärynöotä juuston kans..

    VastaaPoista
  13. Nyt mies sitten pyöräilemään...Juustot ja viini todellakin 'huutavat' jotain hedelmää.

    VastaaPoista
  14. joo, osti hän YHDEN päärynän meille :)

    VastaaPoista
  15. En ole koskaan kokeillut tehdä mitään munakoisosta..... pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  16. Hannele, kuulostaa meidän Reimalta;-)

    Leena, en minäkään vielä sun iässä. Tämä on oikeesti parasta uudelleen lämmitettynä. Maut ovt imeytyneet kunnolla. Ja punaviiniä juomaksi.

    Leena, ehkä olet käyttänyt kesäkurpitsaa, minä en taas sitä ollenkaan...

    VastaaPoista