torstai 28. tammikuuta 2010

DENISE MINA 1966 -


Denise Mina on opiskellut lakia ja opettanut kriminologiaa Glasgown yliopistossa. Hän on isänsä työn takia muuttanut jatkuvasti asuen mm. Pariisissa, Haagissa, Lontoossa ja Bergenissä. Denise lopetti koulunkäynnin jo 16-vuotiaana ja  aloitti pätkätyöt työskennellen huonolla palkalla mm. lihatehtaalla ja tarjoilijana.

Saatuaan apurahan Denise käytti sen menestyskirjan kirjoittamiseen. Hän on kirjoittanut seitsemän kirjan lisäksi sarjakuvia, näytelmän sekä juttuja radioon ja televisioon. Yli jäävällä ajalla hän katselee leffoja ja toivoo vuorokauteen lisää tunteja, jotka suunittelee käyttävänsä lastensa kasvattamiseen ja nukkumiseen.

Viimeinen hengenveto (The Last Breath, LIKE 2010, suomennos Juha Ahokas) on kolmas osa toimittaja Patricia 'Paddy' Meehanista kertovasta sarjasta. Luvassa on siis vielä kaksi Paddy Meehan -kirjaa!

6 kommenttia:

 1. En ole lukenut yhtään Denise Minan kirjaa, mutta ajattelin vain kommentoida, että tykkään kovasti tekemistäsi kirjailijaesittelyistä. On aina ilo "tavata" nimi kirjan takaa ja kiinnostava lukea enemmän kirjailijasta.

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, kirjoittaisin kirjailijoista enemmänkin, mutta haluan siihen myös hyvän kuvan ja aina en sitä saa.

  Pikkuvinkki: Ellet ole ihan dekkareita lukematon henkilö, niin tämä Patricia 'Paddy' Meehan on vähän sellainen nykyajan villikko Tiina tai Pollyanna tms. Se vain potenssiin tuaht;-) Jos luet: lue ensin Veripelto, sitten Suden hetki ja sitten tämä viimeinen, niin saat tajun, miten errikoinen henkilö Paddy on.

  Muistan erityisesti sen kun tein henkilökuvausta Marguerite Durasista...

  VastaaPoista
 3. Tässä olikin erityisen hyvä kirjailijakuva. Onko hänellä oikeasti noin vihreät silmät?!! Mielenkiintoiset kasvot.

  VastaaPoista
 4. Soolis, mehän ei tarkkaan ottaen tiedetä hänen juuriaan...ainakin Irlannissa löytyy vihreäsilmäisiä,niin että oiekin kiinnittää huomita. Tässäkin Minan kirjassa paljon Irlannista, vaikka ollaankin Skotlannissa.

  Kirjailijakuvia, kiinnostavia on vaikea saada. Sitä en jaksa ymmärtää.

  VastaaPoista
 5. Vertaappa noita silmiä Robbie Williamsin silmiin. Hänkin on kotoisin pohjoisesta Englannista..ei ihan Skotlannista, mutta läheltä..
  Laitan tähän linkin kuvaan, joka aukeaa ainakin sähköpostisi puolella, mutta en VIELÄKÄÄN osaa linkittää kommentteihin..

  http://images.asmen.com/galleries/men/robbie-williams/pictures/robbie-williams-picture-5.jpg

  VastaaPoista
 6. Soolis, niin, minullahan ei ole VIELÄ sitä Skotlantikokemusta, mutta toivottavasti tapaan siellä vihreitä silmiä...

  Sinä osaat enempi kuin minä. Saisit heti vaika tietokoneinsinöörin vakanssin, kun vain uskaltaisit hakea.

  Avaan suosiolla meilin puolella, sillä pelkään blogini kaatuvan...elämään on hiipinyt uusi pelko: blogi kaatuu...

  VastaaPoista