tiistai 12. tammikuuta 2010

KOLME KOUKUTTAJAANI


Kirjat, Robert'sin kahvi ja Geisha -suklaa: mitä muuta nainen tarvitsee!

23 kommenttia:

 1. Yhden vois tuohon vielä lisätä :)
  Geisha on namia.

  VastaaPoista
 2. Meinasin lisätä koiruudet, mutta sitten ajattelin, että joku mies vois taas valittaa;-)

  Sitähän sinä tarkoitit!

  (Tiedän juu: tämän päivän lehdessä oli just koko sivun artikkeli, miten tärkeää rakastelu on terveydelle, mutta tänään on se viikon ainoa päivä, jolloin minä häviän urheilulle: koripalloilta miehellä. Vaikka mitä tekisin: ei tipu;-)

  VastaaPoista
 3. Entäs se Ukkometso? Unohdit sen kokonaan.

  VastaaPoista
 4. Aina, aina, paitsi: Never on Tuesdays! Katso yllä! Hannelen suomen kieli on rapistunut niin paljon, että puhun (lue: kirjoitan) hänelle nykyään selkokieltä,joten kaikki oli pakko selittää. Toivottavasti mun kustantajat eivät tänään ole 'linjoilla'...

  Minulle on kyllä tarjottu arvosteltavaksi myös seksikirjoja, mutta en ole tainnut tehdä vielä yhtäkään...Postaukseni ovat muutenkin niin eläväisiä, että eiköhän se riitä. Jos muutun tylsäksi, kerro Allu, se mulle per heti!

  Ennustus; Hannelalla oli tänään hyvä päivä, kunnes hän luki, että minä uskon hänen suomen kielen rapistuneen...en koskaan muista: älä häiritse nukkuvaa karhua;-)

  VastaaPoista
 5. Geishaa ottaisin nyt ihan heti,on niin hyvää.Täältä löytyi ennen tosi hyvin pieniä Geisha konfekteja,nyt en ole pitkään aikaan nähnyt.Kahvin kanssa olen vähän tauolla sen äskeisen paaston jälkiseurauksena,ei tee mieli.

  VastaaPoista
 6. Jael, saan silloin tällöin Bessulta sydämenmuotoisen rasian, jossa noita Geisha-konvehteja. Tämä eilinen oli vähän ylilyönti, kun 'hoitolapsesta' piti saada virtaa pois, niin lähdin kioskille ja sieltä tämä tarttui mukaan. Yleensä tyydyn sentään siihen Geisha-patukkaan.

  Muistan kouluajoilta, että yksi Royal -patukka oli ylitse muiden, en vain muista mikä niistä...

  Ja sitä ennen oli Da capo...

  Jael, ei munkaan tee kahvia mieli kuin aamuisin. Iltapäivisin juon teetä. Eilen ja tänään poikkeustilanne. Eilen Dina oli ihan ylivilkas ja tänään sain Hesarin vasta tunti sitten, joten nyt Robertsia ja Hesaria.

  VastaaPoista
 7. Royal-suklaan maku on muuttunut, joten vanhaa hyvää makua voi vain muistella. Oma suosikkini kouluajoiltani (80-l) oli vihreä Royal, mutta pettymykseni oli karvas, kun huomasin maun muuttuneen. Vanhojen hyvien nostalgiasuklaiden reseptejä ei saisi mennä muuttamaan!

  VastaaPoista
 8. Lumiomena, sinä sen ratkaisit! Minä muistin myös, että se on vihreä Royal ja ostin viime vuonna muutaman kerran, eikä se maistunut enää samalta. En voinut kuvitella, että uskaltavat koskea siihen klassikkomakuun, joka pelasti minut kuolemalta aina matikankoepäivinä! Ja ne muistot leffoista jonkun ihanuuden kanssa: suukkoja pimeässä ja vihreää Royalia!

  VastaaPoista
 9. Vihreä Royal oli minunkin herkkuani - silloin ennen. Nyt ovat Geischa ja sveitsiläinen Milka Noisette, joka on pakattu lilaan paperiin. Se on ihanaa! Ja vihreät kuulat ainakin jouluna :)

  VastaaPoista
 10. ...ja belgialainen suklaa...

  Eve, onko sunkin milestä vihreän Royalin maku muutettu.

  VastaaPoista
 11. Parasta suklaata on sveitsiläinen CAILLER, sitä ei voita mikään.
  Nimimerkki: suklaaekspertti

  VastaaPoista
 12. Leena, vihreän Royalin maku on pilattu! :(

  Allu-Suklaaexprtti, Cailleria en ole vielä koskaan maistanut.

  VastaaPoista
 13. Allu, pitääpä pistää mieleen.

  Tapasimme muuten kerran Lindtin suklaan toisen omistajan eli Sprünglin St. Moritzissa. Niissä Lindtin suklaarasioissahan lukee Lindt & Sprüngli. Vietimme heidän kanssa yhden illan Lavinissakin kerran samaan hotelliin osuimme. Viehättävä, vaatimaton pariskunta. Suloinen noutaja mukana.

  VastaaPoista
 14. Eve, no sikäli hyvä, että sinä ja Lumiomena niin todistatte, sillä luulin jo, että minussa on jokin vika, etten ikäänkuin maista/muista enää, miltä nuoruus maistui!

  VastaaPoista
 15. Ja täällä suklaasta puhutaan! Älkää! Pidän karkitonta/suklaatonta arkipäivää, viikonloppuna sitten..

  Juotko muuten Leena aina Robertsin kahvia? Onko siinäkin se suklaamaku?

  Minulle ei aina maistu tuo nimenomainen kahvi, aamuisin haluan aina ns. tavallista kahvia.. Mutta nämähän ovatkin jokaisen omia makumieltymyksiä ja tottumuksia..

  Jatkuukohan tämä nyt suklaan sijasta kahvikeskusteluna.. ;D

  VastaaPoista
 16. Soolis, jatkuu...,sillä löysin tänään yhdestä kuvastosta elämäni suvijuhlaleningin ja sitä ennen minulla pitää olla vyötärö! Siis tämä on viimeinen suklaapostaus ennen ensi joulun aikaa, mutta en ikinä suostu luopumaan Roberts'sin suklaakahvista aamuisin, vaikka serkkuni jo ilmoitti, että siinä on kaloreita enempi kuin tavallisessa kahvissa. Minä nimenomaan en voi aloittaa aamua ilman tuota suklaakahvia, koska kaikki muut kahvit maistuvat kitkeriltä. Yäk! Pyydän kylässä nykyään aina teetä, ellei tarjolla ole Roberts'in suklaa tai capuccinokahvia. Minä olen silti tuossa leningissä ja siihen hyuivn 'fit', kun suvi koittaa, kiitos Roberts'in kahvin, joka antaa minulle poweria aamuihin;-)

  VastaaPoista
 17. Kuka nyt mitään muuta ajattelikaan!

  VastaaPoista
 18. P.S.
  Luulen et olet kyllästynyt suamalaiseen laihaan kahvilitkuun, tule Ruattiin kahville. Ei ole pakko olla espresso.. Se pulveri-cappuccino ei ole ihmisii varten. Vahva kunnon tuore kahvi ja liraus aitoa vispikermaa parempi :)

  VastaaPoista
 19. Suomessa ei olekaan koskaan ollut mun mielestä mitenkään hyvä kahvi. Esim. Saksassa on.

  VastaaPoista
 20. No nyt minäkin uskallan sanoa, että Suomessa kahvi ei yleensä maistu (poikkeuksia tietenkin on). Pavut on paahdettu jotenkin kitkerämmäksi ja sitten kahvia säilytetään = haudutetaan lämpölevyllä, että saadaan vieläkin kitkerämmäksi. Jopa fiksunkin näköisissä kahviloissa tarjoillaan sellaista huoltoasematasoista litkua. Ei kiitos minulle!

  VastaaPoista
 21. Suomessa kahvilassa tilasin cappuccinon, koneessa pulverimaitoa (!!) Huomasin että asiakkaat jättäneet kahvinsa juomatta pöydälle, ujona eivät valittaneet. Oma kahvini maistui happamelle, valitin. Tyttö huomasi, että he eivät ollet puddistaneet konetta vanhoista maitojauheista ikuisuuteen...

  VastaaPoista
 22. Allu, ja mikä hinta siitä pyydetään! Täällä velloo aika ajoin valtava keskustelu kahviloiden kahvikupin hinnasta, mutta kukaan ei puhu laadusta. Ja mikä seuraamus tuosta kitkerästä moskasta onkaan: Sitä ei saa alas ellei sen kanssa ota kakunpalaa tai pullaa. Mutta kun tämä jatkuu vielä kodeissakin, tämä paha kahvi. Menet kylään, niin pitää oikein pinnistellä ettei suu väänny väärälle, kun on niin kitkerää. Ihmettelen, että eikö ihnmisillä ole makuaistia ollenkaan. Pyydänkin nykyään aina teetä.

  Hannele, en minä voi täällä enää juoda myöskään cappuccinoa, se on semmoista pelkkää maitovelliä ja hirveä hinta siitä. Viimeisen kerran kun keskustan kahvilassa sain huonon cappuccinon, vein tisikille ja sanoin, että tämä loppui nyt tähän, näkemiin!

  VastaaPoista