sunnuntai 3. tammikuuta 2010

ILOTULITTEISSAKO MIEHEN POTENSSI?


Innostuin äsken niin yhdestä lauseesta blogissa http://annielander.blogspot.com/ , että päätin julkaista blogissani, millaisen  vuoropuhelun kävin erään miehen kanssa Keskisuomalaisessa ennen Uutta Vuotta. Ja se Annien lause alkoi näin: "We will celebrate New Year without firework. Natures own starry sky is much more beautiful..."

Kim Lindblom kirjoitti 29.12. Keskisuomalaisen mielipidesivulla näin:

KAIKKEA EI VOI LAILLA KIELTÄÄ

Kävin äsken kaupassa, ja ihmettelyni ilotulitetarjonnasta kasvoi, kun kuulin, että jopa sädetikkuihin on asetettu 18 vuoden ikäraja ja kaikkeen ilotulittamiseen suojalasipakko.

Onko niin, että meitä pitää varjella ihan kaikelta? Muutama silmävaurio vuodessa - niin valitettavaa kuin se onkin - on pienempi paha kuin tämä täydellinen ja kokonaisvaltainen suomalaisen miehen itsekastrointi, jota ilotulitteiden kieltäminen tai polkupyöräkypärän käyttöpakko edustaa.

Kaikkea vaarallista, ikävää ja hauskaa ei voi eikä tule lailla kieltää. Joku vastuu ja oikeuskin tulee jättää yksilölle. Elämässä täytyy myös voida saada uskaltaa.

Kim Lindblom
Helsinki

Jonkin verran ihmettelin sanaa itsekastrointi, sillä kyllä tämä juttu hoidetaan ihan ulkopuolelta käsin, mutta vastasin sitten näin 31.12. lehdessä:

ILOTULITTEISSAKO MIEHEN POTENSSI?

Kim Lindblom valitteli  ilotulitteiden uusia ikärajoja kuin myös suojalasien käyttöpakkoa kiinnostavalla tavalla: Muutamalla silmävauriolla ei kuulemma niin väliä, kunhan ei vain ryhdytä suomalaisen miehen kastrointiin rajoittamalla niin älyllistä toimintaa kuin rakettien räiskyttely uutena vuotena.

Myös polkupyöräkypärän käyttö tuntui lannistavan potenssia ehkä jopa sen kokonaan vieden...

Ja herra jatkaa, että "kaikkea vaarallista, ikävää ja hauskaa ei voi eikä tule lailla kieltää". No aivan varmasti voidaan kieltää niin jonninjoutava rätkyttely kuin on rahan ampuminen taivaalle! Ota sinäkin kummilapsi Afrikasta (http://www.plan.fi/) ja ala tehdä jotain hyödyllistä.

Ja mitä elämän hauskuuksiin tulee, niin uskallanpa sanoa, että hurjimmat hauskuudet on koettu niiden herrojen kanssa, joiden potenssi ei ole kiinni häiriköivästä ja ympäristöä monin tavoin saastuttavasta rakettien rätkyttelsytä.

Elämän uskallus ja hurjuus alkaa sieltä, missä typeryys ja tyhmyys päättyy!

Leena Lumi
Jyväskylä

9 kommenttia:

 1. Hyllä on miehinen itsetunto ja potenssi heikoissa kantimissa, jos ilotulitteet ja pyöräily ilman turvavarusteita sen voi viedä. Se kuv vaan on ikävä kyllä niin,et pahan pyöräilykolarin jälkeen ei ehkä sitä potenssiakaan enää tarvita, jos huonosti käy. Kypärä voi tosissaan pelastaa.

  VastaaPoista
 2. Leena, mikä noita miehiä oikein vaivaa? Kohta ne taas kirjoittaa, että suomalainen nainen on tehnyt heistä itsetuntovamamisia;-) Mikseivät ne osaa itse työstää itselleen tervettä itsetuntoa, niinhän naisektin joutuvat tekemään.

  VastaaPoista
 3. Ne rätkythän voisi vaihtaa kulkusten heilutteluun, sopisi jouluunkin.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen idea ja täyttää oivasti minunkin intoni jatketusta joulusta;-)

  VastaaPoista
 5. Missähän niitä tosimiehiä kasvaa joiden itsetunto ei ole kiinni kypäristä eikä raketeista. anonyymin idea hyvä. Liian paljon saa lukea heikonitsetunnon aiheuttamista tragedioista :(

  VastaaPoista
 6. Mulla taitaa olla kiero mieli...Anne, etkö huomannut, että Anonyymillä oli omat kulkuset soimassa;-) Silti ihan hauska!

  VastaaPoista