torstai 7. tammikuuta 2010

JUTUN LOPPU


Jos siis kaksi lempinäyttelijääni, Julianne Moore ja Ralph Fiennes, näyttelevät pääosaa Jutun lopussa, jonka olen nähnyt monta, monta kertaa ja sitä ennen lukenut Graham Greenen samannimisen kirjan, johon elokuva perustuu, asia pitää mainita. Jutun loppu on hieman pateettinen, mutta täydellisen romanttinen ja surumielinen ja kertoo elämää suuremman rakkaustarinan. Ohjaaja on Neil Jordan ja The End of the Affair on vuodelta 1999. Keskisuomalaisessa elokuva on saanut kolme tähteä, mutta Marko Ahonen kirjoittaa niin kauniisti kuin kyseessä olisi viiden tähden leffa: "Suhde on tietenkin salainen ja jatkuvasti myös jotenkin surumielinen. Happy End ei sovi tähän tarinaan. Hyvät näyttelijät saavat homman toimimaan, vaikka koko rakkaustarina onkin hieman skitso: tunteet ovat suuria, mutta silti hillittyjä." (No, mikähän on Markon mielestä sitten hillitöntä, kun ottaa huomioon senkin kuuman olohuonerakastelun, jonka aikana aviomies on talon yläkerrassa;-) "Eeppisessä mielessä elokuva toimii komeasti. Ulkoinen suuruus ja intiimi inhimillisyys kohtaavat toisensa tyylikkäästi." (Mikä upea, kaunis lause lause, joka tiivistää koko elokuvan tunnelman!) TV1 klo 22.50-00.25

Tämä on niin...http://www.youtube.com/watch?v=XE-jVb_NQf0

Minä en ikinä sallisi Ralph Fiennesin olla gentlemanni, joka kulkee rapuissa EDELLÄNI!  Trailerissa on vain sekunti sitä, mutta filmissä enempi, mistä sallimattomuuteni johtuu...(Ellei joku ymmärrä niin tarkennan: Ikiaikaisten käytöstapakírjojen mukaan herrasmies kulkee aina rapuissa naisen edellä.)

Milloin televisio oppii lähettämään tällaiset klassikot ihmisten aikoihin pe-su!

2 kommenttia:

 1. Tämäkö tulee taas! Viime keväänä tuli viimeksi!

  TämäKIN on jo nyt klassikkoelokuva. Pidän. Myös sen musiikista, joka kuvailee lohduttomuutta raskailla jousisoittimilla. Elokuvan rakkaus on niin ihana ja suloinen, mutta niin tuhoon tuomittu.

  Huumaava näyttelijäpari!

  VastaaPoista
 2. Laitetaan ostoslistalle...

  Minäkin uskalsin kutsua tätä klassikoksi. Marko kirjoitti niin kauniisti, ehkä rokotti pateettisuudesta ja/tai toivottomudesta. Minä olisin hänenä antanut neljä tähteä. Itse annan viisi. Todellakin hieno, tumma, raskas musiikki, jota tänään jäin kuuntelemaan.

  Kysymys: Voiko olla sopivampaa näyttelijäparia? Vastaus: Ei! Katso LK;-)

  VastaaPoista