maanantai 25. tammikuuta 2010

VILLIÄ VIOLETTIA VIIKKOA!


Postasin teille jokin aika sitten munakoisoreseptin ja lupasin palata aiheeseen. Tässä alkupaloja eli väri. Minusta munakoison väri on hurmaava. Se on violetti. Tumma violetti.

Olen aina halunnut pukeutua violettiin, mutta jotenkin ymmärtänyt, että ainakaan voimakas violetti ei ole blondin  väri. No, tänä talvena sitten olen siinä kuitenkin yltäpäältä, mutta aina mukana softia lilaa ja/tai pinkkiä.

Tämän päivän Keskisuomalaisessa toimittaja Eija Juutilainen kertoo mm. että violetti väriaine kasviksissa on nimeltään antosyaani, ja se on hyvin terveellistä ihmisille. Antosyaani vahvistaa sydäntä. Ja hän kertoo myös, että violetti väri kuvastaa usein kaipuuta tai synkkyyttä. Se on myös arvokas ja taianomainen väri, johon liittyy hieman mystiikkaa.

Violetti on viisauden väri, ja joidenkin tulkintojen mukaan myös rakkauden väri, luonnehtii Juutilainen.

Villiä Violettia Viikkoa♥

15 kommenttia:

 1. Violettia ripauksina sopii aina, esim. kynttilöihin, koruihin erityisesti. Mutta en osaa pukeutua täysin violettiin. Ehkä tuo munakoison tumma menisi, mutta ei kirkas violetti.

  Munakoisoreseptejä kaipaisin.

  VastaaPoista
 2. Violettia viikkoa sinullekin.Rakastan munakoisoja,ja täällähän ne ovat ääretömän suosittuja ja edullisia;tänäänkin ostin.Mitä reseptiisi tulee`?

  VastaaPoista
 3. Soolis, minulla on nyt noin violetteja vaatteita kuin tuo tekstiväri, jota tänään käytin, mutta en halua sitä kasvojani vasten, vaan pitää olla softia lilaa tai pinkkiä. Munakoison väri on silti jotenkin erityisen jännittävä...

  Tulet saamaan! Kärsivällisyyttä;-)

  VastaaPoista
 4. Jael, se resepti löytyy hakukoneella: Munakoisoa fetalla ja tomaatilla. Sen fetan voi vaihtaa mozzzarellaan, jos pitää niin enempi.

  Minä laajennan kohta tätä munakoisojuttua...,vaikka munakoiso onkin Suomessa tyyristä. On olemassa paljon yksinkertaisempia ohjeita kuin tuo minun edellä mainittu.

  Kiitos samoin sinulle, Jael!

  VastaaPoista
 5. Meillä grillataan kesällä aina pihalla munakoisoja ja pidetään kunnon barbequet! kevyesti, tietenkin kuitenkin.

  Samoin! Tänään saatiin viime perjantain kokeet , yhteiskuntaoppi, takaisin 10 plus :) ja enkun koe oli tänään, ei mennyt yhtä hyvin...

  Huomenna latinan koe.

  VastaaPoista
 6. Tuure, meillä on suvella barbeque myös joka päivä ja ensi suvesta myös paljon munakoisoa grillissä. Kysys nyt äidiltäs paras munakoisogrillio´hje ja laita se blogiisi: me kaikki odotamme!

  Olet liian vaativa itseäsi kohtaan.

  Faber est suae quisque fortunae.

  VastaaPoista
 7. ita vero!

  Meillä äiti ei tee ruokaa vaan isi! hän on meidän kotikokki. Isin äiti nimittäin oli kokki ja siksi isi kokkailee.

  Ei ole mitään erikoista reseptiä, vain itkutetaan ekaks ja sitten grilliin.

  VastaaPoista
 8. Kiva isi! Mulle käy hänen paras munakoisogrilliresepti. Saat aikaa huomiseen, ksoka huomenna latinankokeet.

  No, kyllä sun isi niitä ölyllä voitelee tai jotenkin maustaa...

  Jos kokeessa harmittaa, kirjoita loppuun: Frigori laccasin dico! Siis siihen koepaperiin...;-)

  VastaaPoista
 9. Magisterista viis': Furor arma ministrat!

  VastaaPoista
 10. Hannele, minä pyrin myöskin laittamaan ihanaa munakoisosta. Siis opettelen. Pyydäppä häneltä herkullinen ja yksinkertainen resepti valmistaa munakoissota lisuke grillaten. Postaa se sitten blogissasi.

  VastaaPoista
 11. Tänään tyttäreni tarjosi ihania kokosöljyssä paistettuja, ihania (yksi parhaimpia öljyjä).

  VastaaPoista
 12. Lapsenlapsenikin tykkäs munakoisosta, meiän pikku herkuttelija, syö kaikkea: maksaa, rapuja, sushi, kalaa, kanaa, paistia, kaikkea.

  VastaaPoista