lauantai 9. tammikuuta 2010

TAPETISTA UUSI LATTIA


Ellen Dyropin ja Hanna Kristinsdóttirin kirjasta Ajan patinaa - Vanhojen tavaroiden uudet mahdollisuudet (Tammi 2009) löydät ohjeen, miten tapetista voi tehdä kauniin ja kestävän lattian.
kuva Helge Eek

8 kommenttia:

 1. Mahtaiskohan tuollainen tapettilattia estääsen, kun meillä olohuoneesta saa aina tikkuja jalkapohjiin. Olen pitkään miettinyt, mitä tälle kauniille puulattialle oikein tekis?

  VastaaPoista
 2. Leena, jos todella kaunis puulattia, niin hionta ja lakkaus. Väittävät, että hiontapöly on ENÄÄ vain pieni ongelma. Minä laitan tapetin karmeaan muovimattoon, jonne Reima ei ole laittanut toivomaani klinkkeriä lattialämmityksellä. Pieni ero;-)

  VastaaPoista
 3. Leena, jos todella kaunis puulattia, niin hionta ja lakkaus. Väittävät, että hiontapöly on ENÄÄ vain pieni ongelma. Minä laitan tapetin karmeaan muovimattoon, jonne Reima ei ole laittanut toivomaani klinkkeriä lattialämmityksellä. Pieni ero;-)

  VastaaPoista
 4. Se on tämmönen todella kaunis alkuperäinen puulattia( varmaan kuusta, joka on tosi pehmeää), en vaan tiedä, montako kertaa sen voi hioa ettei pudota lattian läpi kellariin... on jo hiottu ainakin 2 kertaa.

  VastaaPoista
 5. Hemmetti Leena, että se on kuusta. Kunpa olisi ollut jotian kovempaa. Meillä on punapyökkiä, joka on todella kovaa, mutta onhan tässä talossa ikää jo sen verran, että mikä menee huonoksi sen laitamme kivilaatalle kera lattialämmityksen. Jo kaksi isoa koiraa (labradori ja sitten novascotilainen) ovat tehneet tehdävänsä. Nyt varustaudun kuin meille olisi tulossa kaksi noutajaa...Me eme ole koskaan voineet hioa, sillä Merillä vaikea astma ja myös Reimalla...

  VastaaPoista
 6. (niitä tammikuun säästövihjeitä kirjoitan lisää :)

  VastaaPoista
 7. Hannele, onko niitä jo jossain? En ole huomannut...

  Tämä kirjakin niitä sisältää, mutta tietty vain sisustuksen osalta. Siis jutun nimeksi Hannelen Nuukuusnurkka ja minä luen jokaikisen vinkin;-)

  VastaaPoista
 8. Senkun vaa, me ollaan jo miehen kans pakstimet sulatettu ja yritetään tyhjentää.

  VastaaPoista