sunnuntai 31. tammikuuta 2010

VIVA ZAPATERO!


Espanjan pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero on julistautunut feministiksi, ja EU:n puheenjohtajamaana Espanja pyrkii edistämään sukupuolten tasa-arvoa.

Luin tämän päivän Keskisuomalaisesta Maria Rosvallin (STT) jutusta, että Zapatero on ruvennut kaatamaan machokulttuurin linnakkeen Espanjan verisiä muureja. Hänen otteensa ovat aivan toista luokkaa kuin Suomessa, joka väkilukuun suhteutettuna johtaa ikävää tilastoa perheväkivallan uhreina kuolleiden naisten osalta.

Zapatero on avannut naisille tukitukikeskuksia ja heille on annettu turvapuhelimia. Uhrien suojelemiseksi on löydetty keino, jolla lähestymiskielto toteutuu: Vuonna 2008 säädettiin laki, joka määrää vakavimmissa tapauksissa läehstymiskiellon saaneet miehet käyttämään elektronista nilkkapantaa. Panta hälyttää viranomaiset, jos lähestymiskieltoa rikotaan.

Sukupuoleen perustuva väkivalta on vitsaus, joka riivaa yhä monia Euroopan yhteiskuntia. Vannon poistavani sen, Zapatero sanoi.

Ja kerrankin minä nyt ylistän espanjalaista miestä: Suurenmoista Zapatero, olet valo hyvin pimeän tunnelin päässä♥

8 kommenttia:

 1. Hienoa! Tästä en ole vielä lukenut, mutta olen muuten seurannut 'sivusilmällä' tämän uudistusmielisen Zapateron toimia ja olen ollut iloinen, että hän haluaa murtaa ja muuttaa monia asioita, jotka eivät ole muuttuneet vuosikymmeniin.

  Täällä meillä lähestymiskielto on liian lepsua, eikä siitä monesti ole pelkääville naisille ja lapsille mitään hyötyä. Sitä rikotaan koko ajan, koska siitä ei ole kovat seuraamukset.

  ****************

  Vielä kun Zapatero saisi maassaan kiellettyä härkätaistelun!!!!

  VastaaPoista
 2. Soolis, jos Zapateron tyyli pääsee valtaan Espanjassa ja se ulottuu myös eläinsuojeluun, niin pyörrän vannotun päätökseni, etten ikinä matkusta maahan, jossa eläinten rääkkäys on kansan huvia.

  Oi!, vihdoinkin jotain edistystä! Ja vihdoinkin vaihteen vuoksi oli syy kehua MIESTÄ;-)

  VastaaPoista
 3. Jael, sää sen sanoit, nyt muutan tuon otsikon, ja just: Viva Zapatero!

  VastaaPoista
 4. Viisas mies, ja upea kaiken lisäksi!

  VastaaPoista
 5. Eve, täysin samaa mieltä. Lehtikuvassa oli parempi kuva, mutta netistä en löytänyt ihan niin hyvää, kuin hän taitaa oikeasti olla eli kuva ei anna ihan oikeutusta hänen koko karismalleen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos lisäyksestä, Hannele, sen unohdinkin mainita.

  VastaaPoista