perjantai 10. syyskuuta 2010

SITRUUNAINEN KUHA

Tämä kuhaohje löytyy mm. Valkoisessa talossakin työskennelleen Ina Gartenin keittokirjasta Back to basics nimellä Easy Sole Meunière. Koska olen hieman itsevarma kokkaaja, en koskaan noudata ohjeita tismalleen, vaan teen ne niin kuin itse katson herkullisemmaksi. Tässä annan minun variaationi ja alkuperäinen ohje löytyy Olivia -lehdestä 11/09.

500 g kuhaa tai siikaa fileinä
0,5 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
75 g voita
2 sitruunaa
ripaus suolaa ja sokeria


Sekoita jauhot, suola ja sitruunapippuri. Pyörittele kalafileet jauhoseoksessa. Kuumenna puolet voista pastinpannulla ja lisää kalafileet. Paista pari minuuttia molemmin puolin. Nosta fileet lautaselle varovasti, etteivät ne rikkoudu.


Lisää pannulle loput voista ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon ohuiksi viipaloidut sitruunat, ripaus suolaa ja sokeria. Kiehauta seos ja paista 3-5 minuuttia eli kunnes sitruunat ovat hieman karamellisoituneet. Kaada seos kalafileiden päälle.


Tarjotaan salaatin tai valkosipuliuuniperunoiden kera.
Juomaksi sopii jäävesi tai todellinen valkoviinilöytö kuhalle Chateau de Respide.

Guten Appetit!

6 kommenttia:

 1. Lumiomena, kuha on yksi minun kolmesta suosikkikalastani.

  Jos aiot kokeilla tätä reseptiä, niin laita kunnon valkosipuliuuniperunat tai perunamuhennos, sillä tämä on huomattavasti kuivempi kuin minun ohjeeni kuha suppilovahveroilla.

  VastaaPoista
 2. Kuha on minunkin suosikki, perinyt rakkauden siihen äidiltäni. Nyt on kyllä nälkä, kun tulin juuri 1,5 tunnin sauvakävelyltä.

  VastaaPoista
 3. Allu, merisiika, kuha ja kampela.

  (Minullakin alkavat kohta 1,5 tunnin tiukat sauvakävelyt. Nousua, laskua, nousua...,mutta huomenna nautin herkuista Bessun kanssa Ransakalaisissa koroissa. Aloitamme supilovahverokeitolla ja sitten...)

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen kuhan ystävä,ja ohje kuulostaa ihanan herkulliselta;vain vehnäjauhon jättäisin siitä pois.

  VastaaPoista
 5. Jael, tätä Olivia-lehden ojetta en ole tehnyt kuin kerran, mutta alemman kuhan olen valmistanut kaikille meidän tutuille ja ystäville. Sen vehnäjauhon voi jättää pois molemmista tai korvata tuorejuustolla. Mehän emme käyttäneet mitään jauhoa 16 vuoteen!

  VastaaPoista