perjantai 10. syyskuuta 2010

UUNIKUHAA SUPPILOVAHVEROILLA

Tämä on ehdottomasti herkullisin kalaruoka, jonka tiedän! Kokeilkaa!

(neljälle ruokailijalle, jolloin on laskettu kalaa 200 g/hlö + 200 sen päälle)

1 kg kuhafileitä
1 iso keltasipuli
1 nippu tilliä
4 dl kuohukermaa
suolaa
heikkivainaan hyppysellinen valkopippuria
2 litraa suppilovahveroita (käy myös kantarelleista)


Voitele uunivuoka. Aseta kuhafileet vuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Ripottele pinnalle ensin kevyesti suolaa ja sen jälkeen aivan pieneksi saksittu tilli.


Kastike:

Paista pannulla kevyesti sipulihakkelus sekä pilkotut suppilovahverot. Kaada ensin 2 desiä kermaa ja anna vetäytyä. Lisää hiukan suolaa ja varovasti valkopippuria, sillä ei ole tarkoitus peittää kuhan ja suppilovahveroiden mietoa, upeaa makua. Lisää loppu kerma vähitellen ja anna vetäytyä. Jos haluat suurusta, lisää hiukan vehnäjauhoa tai tuorejuustoa. Vehnäjauho on hyvä lisätä sienihakkeluksen ruskistamisvaiheessa, jolloin sekoittuu tasaisesti.


Kumoa suppilovahveromuhennos kuhan päälle ja laita 200 asteen uuniin 30 minuutiksi.
Nosta vuoka pöytään ja koristele sitruunalohkoilla.
Nautitaan kera uusien perunoiden tai perunamuhennoksen.

Lisukkeena patonki, jäävesi/valkoviini.


Guten Appetit!

Leena Lumi

3 kommenttia:

  1. Taatusti mahtavan makuista, ihan vesi kielelle herahti. Kuha on niin hyvää:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hanne, ja kuhaa on myös saatavilla. Mieluiten käyttäisin suurempaa merikuhaa, mutta järvikuhakin menettelee. Niitä pieniä fileita voi latoa vuoan pohjalle ja päälle sitten tuo sienisoossi. Tämä resepti on napakymppi! Try it!

    VastaaPoista