sunnuntai 26. syyskuuta 2010

PARIN SEURAAVAN VIIKON KIRJASATOA

Tässä on nyt parin seuraavan viikon kirjallinen lukujärjestys. Yritän ehtiä vähän muutakin väliin...tyttöjen hauskaa tms.

Nautitaan näistä syyskuun päivistä ja ruskan kullasta! Ja luetaan - tietysti♥

22 kommenttia:

 1. Selviämistarina ja Jeninin Aamut(vaikka onkin yksipuolinen,hyvä versus paha-kirja)kiinnostavat.

  VastaaPoista
 2. Jael, Jeninin aamuista en tiennyt paljoakaan, kun sen otin...nyt annoit minulle ennakkoasenteen;-)Taidan tehdä pari muuta ennen sitä ollakseni 'avoin' kirjalle.

  VastaaPoista
 3. Leena, tule käymään. Annan sinulle jotain, vaikka et haluaisikaan. Eikä sinun tartte ottaa, riittää kunhan vain tiedät miten paljon tuot päivääni iloa:)

  VastaaPoista
 4. Wau, Leena Lumi, lukutahtisi on mahtava. Kyllä tässä moni kalpenee syksyn lehtien rinnalla. Tuskin maltan odottaa kirjoituksiasi kirjoista!

  VastaaPoista
 5. Valkoinen kirahvi, nyt paineet mulla vain kasvavat;-)Ja kai huomasit sanan 'parin'...se on hikan suhteellinen käsite eli oli pakko varmistaa selustani. Ihan tosi: Tämä on nyt poikkeustilanne!

  VastaaPoista
 6. Mitenkas on israelilaisen nykykirjallisuuden laita, onko viime aikoina kaannetty mitaan suomeksi?

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia kirjoja. Minullakin ehkä loppusyksystä on enemmän aikaa lukea.

  Tänään on ruskan kullan ja keltaisen sävyistä nautittu.

  VastaaPoista
 8. Holttia hipelöinkin eilen kirjakaupassa ja mietin, että pitää muistaa laittaa varaukseen kirjastosta. Jeninin aamutkin kiinnostavat ja Herta Muller myös!

  VastaaPoista
 9. Anu, olisi varmaan kiinnostavaa, mutta kun saan katalogit, valitsen kirjat, en kirjalijan kotimaan mukaan, vaan sen mukaan, mikä kiinnostaa minua niin paljon että tiedän saavani siitä lukijoilleni elämyksen. Sen sijaan juutalaiset krijailijat, eivät välttämättä israelilaiset, ovat kautta blogini olleet runsaasti edustettuna. Joukosta puuttuu vain kaksi, joita luin runsaasti ennen blogiani eli Saul Bellow ja Isaac Bashevis Singer. Ja Anu, kai olet jo lukenut Geraldine Brooksin Kirjan kansan?

  Soolis, ilmoita sitten kun sun lukuaika alkaa!

  Susa, Holt on niinkuin 'must', Jeninin aamut on varmaan aiheeltaan kiinnostava ja Herta on mulle tosi tärkeä, sillä hänen kielensä soittaa sieluni tahdissa.

  VastaaPoista
 10. Tuo McEwan kiinnostaa kovasti - mullahan on edelleen McEwanit lukematta ja Poltteesta luin huikean hienon artikkelin Hesarista.

  T. Lumiomena anonyymina (olen vasta palaamassa viikonlopun reissusta enkä kirjaudu vielä Bloggeriin, jottei koko päivä mene blogeja lukien, mutta nämä tärkeät blogit kurkkaan vaikka anonyymina!)

  VastaaPoista
 11. Lumiomena, minä en lukenut sitä Jemmaan kaikki arvostelut jonnekin...myöhempää lukemista varten, joskus en enää löydä niitä. Mikä vahinko!

  Olen oppinut sinusta jotain Elävältä haudattujen takia. Siksi sanon nyt, aloita McEwan joistain näistä: Sovitus, Lauantai tai Amsterdam. Myös Ranalla ja Sementtipuutarha ovat tie Ianin maailmaan...Tiedät myöhemmin sitten miksi näin;-)

  VastaaPoista
 12. Vielä täällä anonyymeilen :) Mietin vielä tuota Elävältä haudattuja... Kirjan rankkuus ei ollut se tekijä, miksi kirja ei minuun uponnut, vaan pikemminkin väärä ajankohta lukea sen. Esim. Sofi Oksasen Puhdistus, Oatesin Haudankaivajan tytär tai Saramagon Kertomus sokeudesta eivät olleet liian rankkaa tai edes ahdistavaa kirjallisuutta. Mutta ok, Sovitus, Lauantai tai Amsterdam olkoot ensimmäinen McEwanini!
  Lumiomena

  VastaaPoista
 13. Lumiomena, tiedän sen ja muistan, mutta en mistään hinnasta halua enää yhtään lisätä niiden henkilöiden lukumäärää, jotka eivät hullaannu Ian McEwanista ja kerron sulle sitten jotain Poltteesta enempi, kun ehdin meilata. Olen itsekin vasta lukenut sitä alusta hiukan, mutta vaihdoin Mülleriin, sillä Poltteen otan ajalla. Lue rivien välit;-)

  Kirjoitin johonkin blogiin, että kukaan alta 40 vee ei saisi lukea McEwania,s illä he eivät ymmärrä mikä laatukirjailija on kyseessä. Siihen vastasi joku Pekka, että hän on aloittanut 34 -vuotiaana ja pitänyt kaikista Ianin kirjoista ja eniten...No, en paljasta sitä vielä. Siis tuntuu kuin McEwan aukenisi miehille varhemmin kuin naisille...eihän ole totta, eihän!

  Mulla McEwan kisaa samassa sarjassa kuin John Irving, joten ymmärrä nyt!

  VastaaPoista
 14. "Siis tuntuu kuin McEwan aukenisi miehille varhemmin kuin naisille...eihän ole totta, eihän!"

  Tuskin on, sillä minutkin sai innostumaan McEwanista naispuolinen kaverini, joka ei ole vielä kolmeakymmentäkään. ;)

  VastaaPoista
 15. Nyt sait minut punastumaan...en tiennyt, että luet minua;-) No, olet onnistunut tekemään vaikutuksen, kuten huomaat!

  Ensimmäiseen kysymykseesi en kilon palasina suostu vastaamaan myöntävästi...en voi, en pysty. Siis nyt on siis kai niin, että minä vain olen SATTUNUT törmäämään juuri niihin naisiin, joille McEwan ei aukene millään.

  Sulla on onni tuntea nainen, joka on yhtä kirjallinen kuin minä;-)

  Kiitos silti siitä lausesstasi, en enää muista kenen blogissa, sillä se antoi minulle toivoa...toivoa, että nuoretkin, siis ehkä muutkin kuin nuoret miehet etc.

  Ja nyt vaikutut lopullisesti: Muistan minkä McEwanin laitoit ykköseksi. Se on minulla nyt, mutta pakko tehdä uutuuksia ennen kuin pääsen sen nautintoihin. By the way: Olen omistanut arvosteluni Sovituksesta Ensirakkaudelleni ja Lauantain Elämäni Miehelle.

  VastaaPoista
 16. Äläs turhia nolostele, olet mainio tyyppi. :) Heitit niin mielenkiintoisia kommentteja sinne McEwan-keskusteluun (Inan blogissa?), että pakkohan minun oli lisätä blogisi kirjanmerkkeihin.

  Tunnen onneksi useita kirjallisia naisia ja miehiä. Kirjablogeissa miehet näyttävät kyllä loistavan poissaolollaan, mikä on harmillista. Mistähän se mahtaa johtua, onko lukeminen liian nössöä puuhaa tosimiehille? Ero on huomattava esim. musiikkiblogeihin verrattuna.

  VastaaPoista
 17. Pekka, mää alan jo toipua. Sulle se voi olla vähän vaikeempaa, kun katsot mun musiikkilistaa sun blogissa;-) Tein sen vähän tahallani, kun en tuntenut yhtäkään biisiä tai bändiä siinä sun hienossa listassa.

  No heitin varmaan jotain ehkä hivenen harkitsematonta, sillä en tykkää siitä, kun semmoiset lukee McEwania, jotka eivät sitä ymmärrä;-) Ina on ihan hyvä tyyppi, ei siinä mitään. Me tavataan kirjamessuilla - ehkä. Jos siis ymmärrämme olla käsittelemättä paria mun 'pyhää' kirjailijaa...

  Kuule, minä luulen, että minulla on muitakin mieslukijoita kuin sinä. Sinusta en tiennyt, että tiedät musta mitään, joten siksi olen tänään sekä punastunut että nauranut ja nyt teen sinusta kirjanmerkkini!

  VastaaPoista
 18. Mielenkiintoisia kirjoja!

  Pakko osallistua McEwan-keskusteluun tällaisena alle kolmekymppisenä naisena, joka pitää hänen kirjoistaan. ;) Sovitus oli ensimmäinen, jonka luin ja se lumosi minut niin, että kirjailijasta tuli kertarysäyksellä lempikirjailijoitani. Olen lukenut Sovituksen lisäksi vasta kirjat Amsterdam ja Rannalla, mutta pidin niistäkin siinä määrin, että kirjailijan asema suosikkinani vain vahvistui. Mutta paljon on siis vielä lukematta. Aloitin juuri Poltetta, kun sain sen sattumalta käsiini kirjastoreissullani.

  VastaaPoista
 19. Kuutar, olisit ollut sitten mukana siellä, missä kukaan nuori nainen ei ole ymmärtänyt McEwania. Minä pidin hänestä jo kauan sitten. Tätä keskustelua on käyty jossian muussakin blogissa, ei vain Inalla.

  Tiedätkö, Polte ei ole mun seuraava, vaan yksi muu. Sitten tulee Polte. Siis luen sun arvostelun vasta sitten. Muistuta minua ellei kuulu, sillä elän nyt hieman outoja aikoja...Yritin vaatia Taloudenhoitajaa ja Puutarhuria, mutta Lumimies katsoi mua silleen oudosti;-)

  Kiva kuulla, että edes yksi NAINEN on samaa mieltä kanssani♥

  Ja nyt tuli sitten todistettua, ettei naiset ole älyllisesti myöhemmin herääviä kuin miehet.
  M.O.T.

  VastaaPoista
 20. Joo, Inalla heitinkin kommentin, jossa sanoin pitäväni, mutta muut keskustelut ovat menneet jotenkin oudosti ohi silmieni, muuten olisin kyllä varmasti sanonut eriävän mielipiteen (nyt on pakko kyllä etsiskellä noita keskusteluja jälkikäteen...). :)

  Katsotaan milloin saan kirjan luettua ja siitä kirjoitettua, opiskelut vievät taas sen verran tehokkaasti aikaa. Hyvä puoli tosin on se, että niiden puitteissa ei tarvitse lukea juurikaan, joten saan keskittyä lukemaan mitä haluan.

  Mukavaa olla poikkeus säännöstä. ;)

  VastaaPoista
 21. Kuutar, eikö niin, että tuntuu kuin koko ajan pitäisi olla paikalla, muuten putoaa keskutelusita. otaksun olleeni kaikki Coelho -vastaavat. Ne ovatkin olleet kova juttu!

  Ehdit varmaan ennen minua, sillä nyt niin paljon muutkain kuin paljon kirjoja. kaikke aon nyt paljon. Luen sut, kun olen saanut omani 'ulos'.


  Aina on mukavaa olla erilainen, uniikki, kuin lumihiutale, joita ei koskaan löydy toista samanlaista...

  VastaaPoista