maanantai 6. syyskuuta 2010

VUODEN 2009 KAUNEIMMAT KIRJAN KANNET


Tässä viime vuoden kauneimmat kirjan kannet, joista te valitsitte kauneimmaksi kannen numero 8, Meren ja ikävän kiertolaiset (Minerva), joka alla isona. Kymmenen kantta yhteen kollaasiin on vähän ahdasta, joten teetän Lumimiehellä kaksi kollaasia samaan postaukseen. Tänä vuonna äänestys on samalla arvonta! Kaikki osallistuneet ovat mukana arvonnassa. Maltetaan vielä pieni hetki, sillä kirjoja on tulematta...Ketään ei tietenkään kiinnosta minun suosikkini, mutta se oli/on ehdottomasti Geraldine Brooksin Kirjan kansan kansi, joka on täydellisen nero! Ensinnäkin kannessa on kuvattu se vanha, hieno pergamentti, jonka ympärille tarina kutoutuu ja sen lisäksi pergamentissa ovat kaikki Suuren Tarinan jäljet hänelle, joka osaa tulkita: rasvatahra, punaviiniläikkä, kissan karva ja perhosen siipi....

Viiletän huomenna jossain asioilla etc. ja saatte nyt viihtyä rollaten minun oikeaa sivupalkkiani miettien, että mitkäköhän kymmenen kantta minä tänä vuonna valitsen kisaan. Viimeinen sana on kuitenkin teidän!

11 kommenttia:

 1. Hieno kirjankansikollaasi.Tuon Kirjan kansan hankin kyllä jossain vaiheessa...

  VastaaPoista
 2. Jael, se olisi ollut sinulla jo parin päivän päästä ellet olisi niin kranttu;-)

  VastaaPoista
 3. Hanne, sama täällä 1) hankit Kirjan kansa ja/tai 2) olet myös kranttu;-)

  VastaaPoista
 4. Noista viime vuoden kansista olisin äänestänyt nro 5...tai ehkä sittenkin nro 7...tai...Todella monia upeita kansia siis;)

  Odotan mielenkiinnolla tulevaa kirjankansikisaasi!

  VastaaPoista
 5. Susa, muistan aina, että vitonen oli etenkin Tuuren suosikki ja hänellä on taidesilmää.

  Kohta, kohta...pitääkin katsoa, pidinkö sen viime vuonna lokakuulla.

  VastaaPoista
 6. Nyt en muista olenko osallistunut äänestykseen. Kansikollaasi on hieno kokonaisuus.
  Voittajakansi on kaunis herkkä, mutta tänään kuvia katsoessani kallistuisin noiden muuttolintujen puoleen.

  VastaaPoista
 7. Ne on kaikki niin kivoja, etten edes muista, mitä äänestin viimeksi.

  VastaaPoista
 8. Minun mielestäni kaunein viime vuonna oli joko 5. tai 6. Molemmat runollisia, taiteellisia ja herkkyydessään vahvoja.

  T. Lumiomena anonyyminä (= liian laiska kirjautumaan Bloggeriin juuri nyt, mutta piti kuitenkin tulla kurkkaamaan)

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat! Olisin valinnut varmaan vitosen... tai sitten kolmosen, kasin, ysin... :)

  Kiitos muuten muistutuksesta, olen suunnitellut tekeväni jonkin "oman hyllyn kauneimmat top 10" -postauksen. Vaikka sisältö toki onkin kirjassa tärkein, niin kuten sinäkin, haluan nautiskella kaikilla aisteilla!!

  Pitäisköhän mun nyt käydä oikein ostamassa tuo Kirjan kansa... Harvoin ostan kirjoja normaalihinnalla, mutta Elävältä haudatut jo hain - arvaa kenen aktiivista suosittelua siitä saa syyttää!? ;)

  VastaaPoista
 10. Unelma, et ollut mukana viime vuonna, mutta tänä vuonna olet, toivon minä. Muistaakseni linnut sijoittuivat hyvin...

  Allu, voisin tsekata, kunhan ehdin. Sen muistan, että olit mukana jo silloin.

  Lumiomena, ne saivatkin hyvin ääniä.

  Satu, Satu: ...kenen aktiivista suosittelua siitä saan KIITTÄÄ;-) Ei tiedä mitään kirjallisuuden timanteista ellei lue Kirjan kansaa! Kuvittele: Lumimieskin piti siitä tosi paljon. Tämä kirja on siis monipuolisesti lukijakuntaa tyydyttävä, vaikka otanta tässä onkin vain kaksi, mutta KUKAAN ei ole vielä moittinut.

  Minä keksin tämän kansi-idean siitä, kun haluan kouluttaa kustantanmoja keskittymään kansiin! Minulla on tässä nytkin pari loistavaa, loistavaa kirjaa sisällöltään, mutta oikella olevaan sivupalkkiin ne eivät pääse, koska kansiin on ängetty kaiki mahdollinen ja kuitenkin kirjojen sisältä löytyy huippukuivia! Luontopihan, vuoden lajissaan ykkösen, laitoin sinne pitkin hampain, sillä siinäkin on liikaa tavaraa kannessa. Sisältä olisi löytynyt upeita kuvia eli vain yksi tyylikäs kuva kanteen, ei mitään kollaaseja, joissa kuvat syövät toisiaan.

  VastaaPoista