lauantai 4. syyskuuta 2010

SYYSPÄIVÄ


Herra, on aika. Oli kesä suurenmoinen.
Peitä varjoihin aurinkokellot
ja valloilleen päästä tuuli toinen.

Pakota jo hedelmät, viimeisetkin kypsymään!
Niille vielä kaksi hellepäivää suo,
valmistumaan kiirehdi ja lämmössä luo
viimehetken makeus viiniin väkevään.

Ken nyt on vailla taloa, ei enää rakenna.
Ken nyt on yksin, pitkään olla saa,
hän valvoo, lukee, kirjeitänsä kirjoittaa
ja pitkin puistokatuja,
leijaillessa lehtien, rauhatta vaeltaa.

- Rainer Maria Rilke -
Tahto tahtojen (Like 2004, suomennos Eve Rehn)

6 kommenttia:

 1. Hei Leena! Miten se kesä taas menikään niin nopsaan, aivan liian kiireellä ohi kiiti. Kesä vei minut mukanaan...ja nyt-pikkuhiljaa-syksy taas palauttaa...

  On ilo taas palata lukemaan blogiasi, runojasi, kauniita sanojasi. En tiedä milloin itse blogiani päivitän..odotan kunnes tunnen, että on sen aika.

  VastaaPoista
 2. No hei, Keijukainen!´

  Suvi oli toisista kaikkien aikojen suurenmoisin, toisista vain kaikkien aikojen kuumin;-) Minä olen syysihminen ja vasta elokuussa tajusin olevani vielä hengissä helteiden koeteltua minua ja novascotialaista koiruuttani...Nyt kaikki muu on pelkkää auvoa, paitsi tekniikka.

  Kiva jos viihdyt. Monenmoista laidasta laitaan on luvassa. Ja jos rollaat vähän löydät tosi mahtavia uutuuksia. Kohta on myös tulossa Kaunein Kirjan Kansi -kisa, josta teenkin nyt arvonnan eli kaikki mielipiteensä sanoneet ovat mukana arvonnassa.

  Keijukainen, toki päivität silloin kun siltä tuntuu. Musta vaan tuntuu koko ajan! Yritän kyllä muistaa myös elää livesti. Ihan tosi yritän. Pysy mukana, tää voi tarttua;-)

  VastaaPoista
 3. Runo sopii niin hienosti tähän(kin) suurenmoiseen kesään. Ja voi tuota runon ihanaa poljentoa!

  VastaaPoista
 4. Aila, tervetuloa ylitse virtaavaan kirjamaailmaani! Nyt täytyy sanoa, että kommenttisi tuli juuri oikeaan aikaan, sillä laskurini on kaatunut sen 'nimettömän' toimesta, jolta sen aikanaan valitsin. Aloitan tänään alusta ja aloitan sinulla! Yritän olla koukkujen koukku;-)ja mennään yhdessä sinne hamaan loppuun elämästä ja sen huumaavista koukuista nauttien! Et tiedä, miten tänään tarvitsin juuri sinua: Kiitos♥

  Olet myös sadas lukijani!

  Rita, julkaisen tämän runon ihan jokaikinen syksy. Vain kuva vaihtuu. Rilke oli/on suurenmoinen, mutta kiitos suoemmnoksesta ja Rilken rytmin ja hengen säilymisestä on Even.

  VastaaPoista
 5. Moi Leena!

  Hieno tuo Rilken runo ja mahtava Eve Rehnin suomennos, runon poljento on hienosti rakennettu.
  ------
  Olen lukenut Wallandereita, mutta teeveestä olen katsonut enemmän niitä. Ihan kiinnostavia, tosin en ole kauhean ihastunut dekkareihin, joitakin suosikkeja silti on---.

  Mahtavaa sunnuntaita sinulle Leena<3

  VastaaPoista
 6. Aili, suosittelen sinulle kirjaa ahto tahtojen, jossa Even käännöksiä Rilken upeista runoista.

  Minäkin lukenut Wallandereita, mutta se taisi olla enen blogielämääni. Taidan olla lukenut ne kaikki...Kiva, että edes vähän luet dekkareita;-)

  Kiitos samoin sinulle, Aili!

  VastaaPoista