perjantai 22. tammikuuta 2010

Broileria ja kasviksia helposti wokissa


450 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita

öljyä
3 valkosipulin kynttä
500 g pakastewokkivihanneksia ( voi valita mikä maistuu, meillä se on nyt Wok Thai)
n. 6-7 dl appelsiini- tai mandrariinitäystuoremehua
1-2 rkl perunajauhoa
loraus kantarellifondia
160 g wokkinuudeleita


Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista broilerinsuikaleet kypsäksi. Nosta ne syrjään. Kuumenna pannulla öljy, valkosipulihakkelus ja wokkivihannekset. Paista kunnes neste on haihtunut pannulta. Kumoa joukkoon broilerit. Sekoita kulhossa appelsiinimehu ja perunajauho. Lisää neste wokkiin ja kuumenna sekoitellen. Pilko joukkoon wokkinuudelit ja sekoita. Jos tarvitsee lisää nestettä, laita appelsiinimehua tarpeen mukaan. Hämmennä varovasti silloin tällöin. Lisää fondi. Ruoka on valmista kun nuudelit ovat sopivan pehmeät.


Erinomainen ruoka viikonloppuun, jolloin muutakin ohjelmaa kuin laittaa yhdessä ruokaa ’pitkällä kaavalla’. Tästä syö toiseenkin kertaan ja herkullista myös lämmitettynä.


Guten Appetit!

Leena Lumi

4 kommenttia:

  1. Siis tämä on niin hyvää, sanoo hän joka on päässyt sitä maistamaan. Sekä sopivan kevyttäkin ;) Mutta usein olen kaiholla muistellut sitä sun ihanaa paprika aurajuusto kanaa. En varmaan ikinä saa missään niin hyvää kanaa.

    VastaaPoista
  2. Anne, hyvä muistutus, postaan sen seuraavaksi...hyvä syy uusintaan: yleisön pyynnöstä ja teen sitä keittokirjaa kuvilla.

    Tämä broilerwokki on nyt bättre versio kuin se eka. Vähempi peruanjauhoa, vähempi nudelia, ei mitään kanaliemikuutioita, vaan valkosipulia pilkottuna etc. Kysy tarkemmin,jos haluat tietää.

    VastaaPoista
  3. Tämä näyttää ja kuullostaa hyvältä. Eikä ruokakermaakaan yhtään, hyvä näin kevyen tammikuun aikaan.
    (Mutta mun on jätettävä se valkosipuli pois kun herkkä vatsa ei sitä kestä. Mutta laitan jotain muuta sen tilalle..)

    VastaaPoista
  4. Soolis, tämä on monimuotoisesti hyvä ruoka. Herkullinen, edullinen, ei paljon kaloreita, voi tehdä enempi ja sitten lämmittää SEKÄ voi oman maun ja tarpeen mukaan esim. lisätä vihannesten määrää ja ensimmäinen ilo on valita, mistä eksoottisista vihanneksista valmistaa...Reima söisi tätä aina vaan, mutta minun täytyy välillä saada tuota Annen mainitsemaa paprika-aurajuustobroileria, jossa onkin sitten yksi purkki Creme Fraichea ja reippaasti juustoa...

    Voithan ripotella hiukan currya tai jos voisit käyttää mietoa punasipulia tai...vaihtoehtoja on paljon.

    VastaaPoista