keskiviikko 2. helmikuuta 2011

KUNINKAAN PUHE, DAME HELEN JA PETER CAMERON VOIVAT...

Mitä yhteistä on Kuninkaan puhe -elokuvalla, Dame Helenillä ja Peter Cameronilla? Englannin kieli ja brittiläisyys. Nyt elokuvateattereissa pyörivästä Kuninkaan puheesta löydät enemmän Sooliksen blogista täältä
Brittiläisyyden kieli on englanti, joka avaa elokuvat, kirjat ja runot alkuperäkielellä. Ja englannin kielellä on käyttöä melkein missä ikinä liikutkaan. Jos haluat oppia ennemmän, parempaa englantia, opettele sitä Ritan kanssa nettikurssilla. Täältä löydät lisää kurssista. 
Ja tämän loistavan Peter Cameronin The Weekendin voit lukea englanniksi, kun kieli on 'hallussa.' Kannattaa muuten muistaa, että joukossamme on vielä monia, jotka eivät ole ikinä lukeneet englantia. Oma englantini ei ehkä riitä lukemaan esim. Irvingiä alkuperäkielellä, mutta siitä huolimatta minulla on unelma Englannissa asumisesta, My English Dream. Jos joku nyt hirveästi hurraa omasta kielitaidostaan niin suosittelen lukemaan The Complite Poems of Emily Dickinson;-)

6 kommenttia:

 1. Olipa taitavasti ja hauskasti koostettu postaus.

  Haaveilet siis Englannissa asumisesta :) Brittiläisyys viehättää minuakin. Olen suorittanut englannin opintoni britiksi ja kieliharjoittelun Englannissa. Opintoihin kuului joka vaiheessa englantia puhuvien maiden kirjallisuutta... taisimme Emily Dickinsoniakin lukea.

  Kiitos nettikurssini mainostamisesta. Verkko on monessa suhteessa mukava tapa täydentää opintojaan eikä ole ajoista ja matkoista huolta samalla tavalla kuin in real life.

  VastaaPoista
 2. Rita, panin parastani;-) Kiitos!

  Siis haaveilen ja valitettavasti olen tosissani. Tämä on semmoinen iso case, että ans' kattoo mitä tulee. Lumimies on oikeasti kaikkea muuta kuin Lumi ja suuntaisi mielummin vaikka sinne Jaelille päin...Varmaan joku kompromissi eli enää emme ole ostamassa sieltä mitään, korkeintaan vuokraamme ja sitten tietyt vuodenajat hän ei kai sitten viihdy Englannissa ja...Onneksi ei tarvitse päättää tänään;-)

  Rita, katsos Dickinson kirjoitti osin muinaisenglanniksi. On todella kiintoisaa, kun lukee kääntäjien kokemuksia hänen runojensa suomentamisesta. Valitettavasti niistä on suomennettu vain murto-osa.

  Netti on ehdoton väline kielen opiskeluun. Monet asuvat syystä tai toisesta vaikka jollain äärimmäisellä saarella, joten kulkeminen sinänsä veisi jo kaiken enrgian kuten minulla kävi kolmeen kertaan italian kurssini kanssa. Saksan kertaus meni vähän paremmin, koska Päämies lähti mukaan. Mutta on siinä sidottu aikatauluun aika rasittavasti. Ei mekään jaksettu sitten enää kolmatta vuotta sitä saksaa...Ole hyvä vain ja menestystä kurssillesi!

  VastaaPoista
 3. Minä myös, pidän kaikesta brittiläisyydestä. En ole varma haluaisinko asua siellä, vaikka siitäkin olen haaveillut.

  Kovin ovat molemmat naiset persoonallisia, sekä Helena Bonham Carter että Dame Helen. Molemmilla vähän sama nimikin. Upeita naisnäyttelijöitä!

  Ja varmaan tuo kirja myös, mutta en jaksa edes haaveilla englanniksi lukemisesta..

  VastaaPoista
 4. Soolis, aivan, mun piti googlettaa tuo näyttelijätär...Tämä filmikuva on viehättävä. Se on niin paljon sitä, että vaihtoi huomisen runoni. Ehkä. Vai olisko kontrasteissa voimaa;-)

  No, onhan siellä sitä kosteutta ja mitä Lumimies onkaan nyt valittanut, mutta ei kai missään ole täydellistä paratiisia. Ainakin pitäisi voida saada kokeilla.

  Usko tai älä, tuon kirjan vetäisit kuin vettä vaan. Minäkin hämmästyin, kun kirja vei niin, että en tajunnut lukevani englanniksi. Ei ollut vaikeaa kieltä, mutta tarina on huikea. Semmoinen näyttämöllinen kuin vaikka on leffana Viettelysten vaunu. Ah, Brando♥

  VastaaPoista
 5. Brandoa tuli juuri äskettäin, tänään klo 21 Teemalta. Uusintadokumentti. Oioi, kilvan kaikki kehuivat hänen näyttelijäntaitojaan.

  Hyvä kuulla tuosta kirjasta, että helposti soljuisi lukeminen englanniksikin.

  VastaaPoista
 6. Soolis, voi pahus, kun en lue noita telkkaohjelmia. Ennen yritin Annasta stabilolla valita, mitä katsoa eli siis merkkasin, nyt en sitä ehdi. Olisin kyllä katsonut. Hän on niitä miehiä, jotka...you know;-)

  VastaaPoista