lauantai 5. helmikuuta 2011

SININEN HÄMÄRÄ PUTOO, MUTTA ILMASSA ON KEVÄTTÄ, SILLÄ...

Sininen hämärä putoo, mutta ilmassa on kevättä, sillä tintit lauloivat jo titityy-titityy ja meillä ripustettiin eilen hyvin myöhään olkkariin uudet, täyspitkät (vrt. Karen Blixen tyyli) luonnonvalkoiset verhot. Olin siis Bessun kanssa vähän ostoksilla ja mukaan lähti viisi verhoa, vanhan roosanvärisiä käsipyyhkeitä, pinkkejä kynttilöitä, muscareita, eikä yhtään mukia;-)

Olen niin hulluna tähän Sateenkaarentaa Ilonan verhokuvaan, että luulen tätä julkaistun yhtä monta kertaa kuin Pekan kuvaamia karhuja.

Mitäkö täällä nyt lätisen, kun olen jo toivottanut viikonloput? No sitä varten, että minussa elää ikuimuistoinen Lauantain toivotut. Se tunne puskee esille, vaikka yritän hillitä sitä ja tällä kerralla tarve tarjota teille kevätverhojen kera musiikkia voitti ja niinpä

Mad About The Boy

Ja uskokaa tai älkää, nyt suljen koko koneen! Omistaudun illanvietolle, joka sisältää paljon kynttilöitä, homejuustoja, rypäleitä ja viiniä sekä elokuvan Häiden jälkeen, jonka sain yllätyslahjana Ihanalta Blogiystävältä. En aio tehdä filmistä postausta, mutta löydät sen täältä

kuva Sateenkaarentaa

16 kommenttia:

  1. Verhot kuullostavat unelmilta, ja niin keväisiltä! Linnut todellakin jo laulavat ulkona.

    Elokuva on hyvä ja koskettava, kansainvälinen ja kantaaottava. Erityisesti kantaaottava.

    VastaaPoista
  2. Soolis, ne ovat. Luulin aamulla herääväni jossain linnassa...ja että on kevät. Oikea kevät.

    Nyt sinä olet ladannut minut täyteen odotusta, mutta kyllä sinä olet aina tiennyt, mikä on se 'mun juttu'. Well...minäkin olen kantaaottava, tiedostava mielestäni...

    VastaaPoista
  3. Päivällä, kun koiran kanssa lumipallottelin pihassa, oikein pysöhdyin haistelemaan, että totta tosiaan, ilmassa on jo kevään tuoksua. Kyllä se sieltä tulee-joskus.

    VastaaPoista
  4. Mummeli, kevät todellakin tuoksuu. kuten lumikin. Kevään tuoksu on ehkä savu ja romanssi, vähän myöhemmin tervatut veneet.

    Aivan kuin köynnöshortesiassa seinän vierellä tapahtuisi jotain. Silmut ovat kuin jo turvonneet...

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ihalle illalle, lähes täydelliselle, kurkkaampa heti mitä linkin takaa löytyy.
    Ilona

    VastaaPoista
  6. Kevättä oli jo hieman ilmassa tällä viikolla Helsingissä auringon paistaessa ja sulattaessa jäätä. Mutta kylmä helmikuuhan on vielä edessä...
    Ihanat verhot,ja hauska tuo haarukka siinä;siitä tulee mieleeni täällä yhdessä kaupassa näkemäni lamppu,joka on tehty ruokailuvälineistä..
    Nautinnolista iltaa tuon elokuvan ja rypäleiden+homejuuston parissa.Susanne Bierin elokuvat ovat hienoja,nytkin yksi niistä Oscar-ehdokkaana.

    VastaaPoista
  7. Ah, homejuustot, hyvä punaviini, rypäleet ja päärynät ja ehkä hyvää suklaata ihan vähäsen.. Siinäpä se viikonlopun tähtihetki. Ai niin, hyvä musiikki, kuten linkittämäsi. Monta hienoa musiikkivinkkiä olenkin täältä aiemminkin löytänyt. Nautinnollista iltaa.

    VastaaPoista
  8. Verhosi kuulostavat kauniilta. Ja Mad About The Boy on ihana biisi.

    Toivottavasti iltanne oli ja on mukava. Meillä se on oikeastaan vasta alkamassa, kun lapset valvoivat niin myöhään ja mies purkaa vielä haastatteluita (siis tekee valitettavasti duunia).

    Karoliina

    VastaaPoista
  9. Ilona, toivottavasti löysit linkeistä miellyttäviä asioita! Kaikki talven lauantait pitäisi olla herkkuja, kynttilöitä ja leffaa.

    Jael, minä yritn saada tätä Ilonalta heti, kun kuvan näin, mutta silloin ne olivat jo loppu. Kunhan tästä aikaa alkaa irrota, alamme rampata tuolla Ilonan puodissa Äänekoskella. Nyt vielä odotan sitä aikaa...

    Minulla on kuva, jossa lamppu on tenty kupeista. Mietippä niitä pieniä Taika-kuppeja.

    Ilta oli nautittava ja Susane Bieristä olen tehnyt jopa postauksen. Ja kiitos ilta oli juuri kuten piti. Vastaan siis jäkijunassa, sillä ellen olisi sulkenut tätä masiinaa, ilta oliis mennyt jälleen koneella...

    Susa, kiitos!

    VastaaPoista
  10. Minttuli, kaikki muu käy nyt paitsi tuo suklaa. Ole Giesha-himoni takia nyt täydellisessä sokerilakossa. Kaapissa on kaksi rasiaa Giesha Harmonya, mutta niissä on nauha ympärillä vielä pari kuukautta. Olen liian hillitön suklaan kanssa, joten nyt on rangaistusken vuoro;-)

    Kiva, että olet tehnyt musiikkilöytöjä. Aina minullakaan ei soi ja silloin ollaan vain hiljaa. Jazz, vanha jazz...siinä on sitä jotain.

    Kiitos, Minttuli!

    Karoliina, olin vallan tämän biisin unohtanut. Autossa eilen kuulin ja heti kotiinpääsemältä linkittämään.

    Kiitos!, ilta oli täydellinen.

    Vaikka meillä ei enää lapsia kotona, niin lauantait ovat oudon tiukkoja päiviä. Lähdemme esim. tekemään viikon ruoka & non-food ostoksia täältä äärimmäiseltä saarelta ja jo se vie aikaa tunteja. Sitten on tietty Hänen Majesteettinsa etc. Siis harvana lauantaina meillä mies ehtii edes konettaan avata...joku roti sentään;-)

    VastaaPoista
  11. ai, ai,kyllä kuulostaa ihanalta viikonlopun viettosi, viiniä, juustoja ja kynttilöitä, mitäpä sitä muuta...

    Mitä tuohon kevään tuloon tulee, tänäänkin on ollut niin ihana päivä, että on sääli viettää sitä täällä työpöydän ääressä..nyyh..huomiseksi on TAAS kerran luvattu lunta tänne eteläiseen suomeen 10-15 cm lisää.ei ole totta...;(

    Kukkia on varmaan tänään pakko hakea jostain, edes vähän lohdutusta, eilen kävin taas varastossa nuuhkimassa ja kukkia kastelemassa..siellä ne voi hyvin.

    Mukavaa viikkoa sinulle Leena.

    VastaaPoista
  12. Verhoista puheenollen, Sateenkaarentaa Ilonalla oli blogisaan pienimuotoinen kirppis, olin kiinnostunut kaksista valkoisista pellavaverhoista, katsotaan jos ne itselleni saan. Ne sopisivat kuin nenä päähän, uuden makkarini tyyliin.

    VastaaPoista
  13. Tuija, leffailta oli jälleen antoisa!

    Ostin jo muscareita sekä nostin pelakuut ulos kellairsta. Minulla on alakerrassa apukeittiö, jossa iso työtaso, missä kasvit saavat nyt vähän totutella ja sitten alasleikkaus ja mullanvaihdot.

    Meillä ei tullene nyt lunta, sillä on jonkin verran pakkasta.


    Minäkin kävin Ilonalla, mutta kysymässä yhtä juttua uusiin verhohini. Ostin perjantaina viidet, pitkä vlakosiet verhot olkkariin.

    VastaaPoista
  14. Jostain tänne blogiisi löysin ja täytyy pieni merkki itsestään jättää :) Ihania kirjavalintoja sinulla tuossa sivupalkissa. Tahtoisin niin lukea tuon Nauti kodistasi kirjan, jo pelkkä kansi saa mielen hyvälle tuulelle :)

    VastaaPoista
  15. Johanna, ota osaa kirja-arvontaani, siinä on yhtenä palkintona Nauti kodistasi teos.

    Ja harhaile tositekin tänne;-)

    VastaaPoista