tiistai 1. helmikuuta 2011

MUUTAMIA ASIOITA, MUUTOKSIA, TULEVASTA YMS.

Siis tämä ei ole tupakkamainos ja minä en edes tupakoi. Yritän vain päästä henkilöksi, joka on eniten fanittanut Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytäviä;-) Ja siis jos joku ei tajua tuon mainoksen pointtia, niin voi laittaa silmät kiinni...Minuun uppoaa!

Olen aloittanut uuden kirjan, mutta nyt aion aikuisten oikeasti lukea hitaasti. Tavoilleni tyypillisesti otin sellaisen hmmmm... en niin tavanomaisen teoksen ja aion nauttia joka tavusta! Kirjasta ei nyt muuten enempää, mutta takuulla tulemme sen kannen näkemään loppuvuodesta blogini Vuoden 2011 Kaunein Kirjan -kansi valinnassa, joka on samalla myös arvonta, kuten aiemminkin. 

Koska lukijoita on tullut paljon lisää, niin kerron, että teen tätä kirjablogia harrastuspohjalta eli en saa mitään palkkaa ja jos mainostan jotain, minkä katson sen arvoiseksi, teen sen omaksi ilokseni. Minä nimenomaan haluan pitää bloggailuni harrastuksena! Saan valita varsin monelta kustantajalta arvostelukappaleita, joka on siis sama systeemi kuin lehtien toimituksissa kirja-arvostelujen kohdalla. Olen ollut ison maakuntalehden toimittajana vuoden tyyliin juttu per päivä, sen jälkeen olin kymmenen vuotta tehtävässä, jossa kuuluin firman lehden toimituskuntaan ja tein kaikkea taitosta alkaen. Pidin myös omaa pakinapalstaa etc. Ja sen jälkeen kun kaikki muuttui tavattuani erään Tärkeän Henkilön (♥), olen osallistunut useisiin kirjoituskilpailuihin sekä novelleilla että runoilla. Olen jopa saanut sijoituksia ja voittanut yhdenkin kisan, jossa taakseni jäi 248 kirjoittajaa. Novellejani on julkaistu naisten lehdissä. Tämän ohella pidin vuosia pakinapalstaa paikallislehdessä ja kuin vahingossa ostin viereisen tontin ja aloin rakentaa unelmieni puutarhaa. Siitä kirjoitin jutun Viherpiha-lehteen (ilmestyi 29.4.2003) nimellä Intohimolla puutarhasta ja minulla oli aivan loistava puutarhakuvaaja, joten lukijat valitsivatkin juttuni lehden parhaaksi. Salainen puutarhani muuttui tunnetuksi ja siitä teki sitten juttua lehti jos toinen ja vuonna 2010 puutarhamme oli television Ihana piha -ohjelmassa.

Blogistani löytyykin sitten kaikki muu, sillä olen ottanut lukijani mukaan kaikkiin elämäni tapahtumiin. Jopa miehelleni pitämäni syntymäpäiväpuheen, saivat lukijani lukea ennen kuin vieraat sen kuulla! Myös hoitotahtoni (My Last Will) löytyy blogistani...Alla olevassa kuvassa olen juuri lähettämässä syntymäpäiväpuhetta teille, kun eräs vieraista nappasi minusta kuvan

Minulle ovat muutamat sanoneet, että pidän blogia kuin julkaisisin lehteä...Niinpä minulla on huono omatunto, kun lehti ei ehkä nyt tuotakkaan mitään uutta seuraavina päivinä ellei sitten taivas putoa alas. Laitan runoja tännekin puolelle etc. En halua nyt olla Out of office, sillä haluan olla 'tatsilla' jo arvonnankin takia.

Olen tekemässä itselleni ihmiskoetta eli olen elänyt aivan ilman sokeria vuoden vaihteesta. Siis ne kaksi Geisha Harmony -rasiaa ovat edelleenkin avaamattomat! Teen koko ajan myös jotain kokeiluja oikean sivupalkkini kanssa. Sehän on ollut pyhitetty kirjoille ja arvostelut aukeavat kun kirjan kansikuvaa klikkaa. Tänään keksin yhtäkkiä lisätä sinne muutaman sanan, yhden muun kuvan kuin kirjan kannen ja valmistin myös yhden yllärin teille;-) Jatkan kokeita ja katson, miltä näyttää. Ellei muiden kuvien mukaanotto miellytä minua visuaalisesti palaan kiltisti pelkkiin kirjan kansiin, joissa välillä olisi todellakin toivomisen varaa. Onneksi jotkut ovat kuin aarteita, kuten sen kirjan kansi, jota juuri olen aloittanut...

Talvi jatkuu vielä, vaikka kaupoissa myydään esikoita, pelakuut nostetan kohta kellareista ja alkaa tuntua, että verhot pitäisi kaikki vaihtaa valkoisiin...Olen siis yöt nyt aivan oudossa maailmassa, josta kuulette myöhemmin, päivät voivat olla kuten alla
mutta toki lisänä tulevat lumityöt, leivarin lämmitykset ja...ai niin, ei kehtaa luetella, kun on olemassa sellainen sananlasku, että 'Laiska töitään luettelee'. No, eivät ne vanhan kansan viisaudet aina pidä paikkaansa. Sanotaanhan: 'Ei mies vaihtamalla parane.' Kyllä paranee! M.O.T.

Ihanaa viikkoa teille kaikille♥

Sensual World 

16 kommenttia:

 1. Tämä postaus sopi minulle kuin nappi silmään. En ensin meinannut tulla tätä blogia tällä kertaa lainkaan lukemaan, sillä minulla on lukupaasto meneillään, siis kirjojen lukupaasto, enkä vielä tiedä kuinka kauan tämä kestää. Olikin mielenkiintoista lukea nyt muutakin kuin vain kirjoista. :) Tsemppiä , Leena!

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä esittelystä! Oli mukava tutustua naiseen ruudun takana.
  Nyt vasta älysin senkin, että kirjan kuvia klikkaamalla saa auki niist'kertovat arvostelut. Kätevää!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että luet rauhallisesti ja nautit kirjasta. Sopii hyvin tuon sokerittomuuden kanssa hiljentää tahtia ja nautiskella.

  Kuinka monta koiraa teillä on? Ihania karvaturrukoita aina vilahtelee näissä lumikuvissa. :)

  VastaaPoista
 4. Sensual World on aina vain ihana. Ihmiskokeesi hurja (noin kauan ilman Geisha Harmonya?!?!). Ja tuo "tupakkamainos" uppoaa minuunkin ihan täysin (eikä silti tee mieli tupakkaa, mutta päärynöitä on täälläkin).

  On ihanaa, että teet juuri itsesi näköistä blogia. Tinkimättömyytesi, rehellisyytesi ja lahjakkuutesi näkyy ja pidän siitä kovasti ♥

  Tykkään noista sivupalkkimuutoksistasi!

  VastaaPoista
 5. Miranda, kai olet siltä varalta osallistunut arvontaani, että kun se lukupaastosi päättyy, niin...

  Onhan minulla usein ollut muuta kuin kirjoja. Suvella puutarhaa ja kaiken maailman tapahtumia, issikkaratsastusta, eläinsuojelua, rasismin vastustamista, tyttärestämme Meristä, ystävistä, terveisiä Leenan keittiöstä etc.etc.


  Miranda, kiitos ja kiitos samoin!

  Virvatuli, siis minun täytyy nyt laittaa tuon kauniin Grace Kellyn kuvan päälle klikkaa kuvat auki...Tämä oli hyvä tietää: Kiitos!

  Hanna, tiedät varmaankin, että olen niitä, jotka luonnostaan käyvät sataa, mutta ikuisesti yrittävät hiljentää. Minä en anna ikinä periksi, joten onnistun;-)

  Meillä on vain tämä Ihanuus, Hänen Majesteettinsa Olga, Applehill's Thora, joka on jo novascotiannoutajaksi hyvin vanha ja hänellä on vanhuudenvaivoja, mutta silti hän on edelleen se sama hurmaava diiva kuin aina ennenkin.

  Se toinen koira kuvissa on tyttäremme Merin kääpiövillakoira Dina, joka välillä tulee meille visiitille ja joskus jää myös 'hoitoon'.

  VastaaPoista
 6. Lumiomena, kiitos sinulle tästä biisistä♥ Kunpa kaikki ymmärtäisivät laittaa screenin kokonaan auki...Tässä on just sitä jotain kuin tuossa Pasin mainoksessa. Kuvittele, meilläkin on päärynöitä koko ajan;-) Enää puuttuu se mekko...

  Kiitos samoin♥ Muistutamme toisiamme jossakin, Sinä Ystäväni Lumessa, mutta onneksi silti erotumme ominamme.

  No, minun täytyy sitten jatkaa harkiten tuota sivupalkkimuutosta. Eka asia on, että kauniin Gracen yläpuolelle täytyy lisätä teksti: Klikkaa auki. En tajunnut, ennen kuin Hanna sanoi, että tuota ei ole keksitty...

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle elämänkerrastasi! On mukava saada tietää näin lyhykäisesti, kuka emännöi näin mahtavaa blogia!

  Suureksi osaksi sinun ansiostasi kävin eilen pitkästä aikaa kirjastomme aikuisten puolella ja mukaan lähti sellainen kirjapino, että mies kotiin saapuessani meinasi pudottaa silmänsä. Kysyi, että kuka nuo meinaa ehtiä lukemaan. No, ne oli PAKKO kaikki lainata, koska sattuivat olemaan hyllyssä samaan aikaan...

  VastaaPoista
 8. Mirka, ole hyvä vain ja kiitos!

  Tämä on todellakin vain pintaraapaisua, mutta kaikki muu löytyy blogistani. Koko hurja elämäni;-) Olen ylitsetulviva virta, mutta välillä leikin rauhallista lampea.

  Sano Miehelle, että kaikki on Leena Lumin syytä! Tarjoappa miehelle Jussi Siirilän kirjaa Historia on minut vapauttava...Lumoisia lukutuokioita Sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa lukea Sinusta ja päivistäsi.

  Nyt kun minulla on tuo lehtisiivous menossa, täytyykin kaivaa mainitsemasi Viherpiha esiin ja katsastaa upea puutarhasi.
  Olen minäkin ajatellut, että saat edes jonkin korvauksen kustantamoilta, kun teet noita arvostelujasi. enkä ole ajatellut, että kirja-arvosteluihin pääsee kuvia klikkaamalla. Aina sitä viisastuu, kun vanhenee.
  Yhdyn M.O.T :hen
  -Hanne-

  VastaaPoista
 10. Hanne, mukavaa, että kiinnostaa. Onhan aika outojakin ollut, joista olen postannut. Sekin viikko, kun tavaraa vain kasaantui työpöydälleni ja minä jouduin kirjoittamaan oudossa asennossa, koska en ehtinyt siivoamaan ja sitten kun aloin vähän raivata, olin lattialla poimimassa pudonneita kirjoja ja tuo vihreä pankkiirin lamppu putosi päälleni ja siitä lattialle ja tietty rikki;-)

  Jos tekisin tätä rahasta, on kuin olisin myynyt sananvapauteni ja intohimo olisi nolla. Tämä on puhdasta himoa!

  Ehdottomasti M.O.T. on totta!

  VastaaPoista
 11. Viehättäviä kuvia sinusta..
  Molemmat ja etenkin tuo ihana hymy, koirasi kanssa lumen syleilyssä..

  Pidän blogistasi, Se on avannut minulle uuden maailman kirjametsään..
  Kiitos ja halaus!

  VastaaPoista
 12. Hanne, kiitos!

  Kiitos samoin! Kuvasi ovat avanneet minulle aivan uuden maailman. Odotan vain, että saan pintaremontin tähän kirjastooni, sitten eräs Valkopukuinen pääsee seinälle. Nyt vain Syksyn tyttö ja Lokinpoikanen...

  Sinä olet Nainen Virtauksesta ja sinulla on semmoisesta vedestä loistava valokuva...

  Kiitos♥

  VastaaPoista
 13. Mukava lukea sun päivistä :) ja toi työelämä kuulostaa aika tutuhkolta, oon itsekkin ollut jonkin aikaa lehdessä töissä. Hirmuisen kiva toi koira tuossa kuvassa :D Monia kirjoja ei olis tajunnut lukea ollenkaan, ellei sulla olis tätä blogia, täällä ne saa enemmän lihaa luitten ympärille, ilamn että hylkää opuksen suoriltaan kansien perusteella. Sokeria välttelen minäkin.. olen juonut semmoista yrittiteetä, joka vie sen makean kaipuun mielestäni aika hyvin....mutta nyt en muista mitä teetä se oli..siinä oli nokkosta, rooibosta, sitruunaruohoa ja jotain kombutcha puuta ja vihreää teetä ja sitten se oli jotain saksalaista.. :D hyvät tuntomerkit siis :D

  VastaaPoista
 14. Akissfromthepast, kiva,e ttä olen auttanut sinua tekemään löytöjä, tuomaan lihaa luitten ympärille.

  Kirjojen kansista käyn jatkuvaa keskustelua kustantajien kanssa, sillä kannet ovat Suomessa väheksytty asia. Monasti esim. vaikka englannista suomeennetun brittikirjan kannet ovat paljon, paljon sopivammat/myyvemmät kuin suomalaisen teoksen. Väheksytäänkö suomalaisen visuaalisuutta! Voisin heti nimetä ne kirjat, jotka olisivat myyneet tuplasti toisilla kansilla. Kansi ratkaisee kontaktin/suhteen jatkumisen. Tämä on niin sadasti koettu! inun oikeaan palkkiini eivät kauksi aikaa saa jäädä kirjat, joilla on ruma kansi.

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus Leena! Nytkin Suomessa ollessani etsin kirjoja blogipostauksiesi aiheuttamien innostusten mukaan.Täytyy kyllä nostaa hattua,jos pystyt pysymään kaukana niistä Geisha-rasiosta...Itse juuri nyt mussutan ystäväni minulle antamaa sokeritonta suklaata...

  VastaaPoista
 16. Jael, kiva että pidät!

  Minä olen ne unohtanut, mutta nyt sinä taas muistutit;-) Niissä on onneksi se nauha ympärillä...

  Sokeriton suklaa...en ole kuullutkaan...

  VastaaPoista