lauantai 26. helmikuuta 2011

LEFFASADETTA

Helsingin Sanomien Nyt –liitteessä Anu Silfverberg tekee taas kerran niin loistavaa toimitustyötä jutussaan Onnen kerjäläiset kertoessaan elokuvasta Vuosi elämästä (Another Year), että tulostin leffaliput heti. Lauantai-iltapäivät siniselle hämärälle (vrt. Ian McEwan Lauantai) ja sunnuntai-iltapäivät patikoinnille tai elokuvalle.

Elokuvan aihe on kiintoisa, mutta ensimmäinen huomioni herättäjä oli ohjaaja Mike Leigh, joka tekee kaikki elokuvansa Britanniassa. Näin Leigh toteaa Silfverbergin jutussa:

Eurooppalaiset elokuvat ovat totuudellisempia. Ne ovat kiinni eurooppalaisessa maaperässä. Sitä paitsi olen omistautunut brittiläisen elokuvan asialle. Tapa jolla toimin näyttelijöiden kanssa ei välttämättä toimisi amerikkalaisessa kulttuurissa.


Yhden myönnytyksen hän kuitenkin tekee:


Oscarit ovat tärkeitä. Ne lisäävät mahdollisuuksia saada elokuvalle katsojia.

Ja sitten itse elokuvaan, josta Anu Silfverberg kirjoittaa, että ’Mike Leigh’n uusi elokuva näyttää pieneltä, mutta on suuri.'


Vuosi elämästä on näkemyksellinen ja hienovarainen teos, joka jää mieleen kummittelemaan. Leigh saa ensin nauramaan, ja lopulta lähettää nyyhkyttäen kotiin


Mike Leigh’n Vuosi elämästä on empaattinen mutta karu elokuva ikääntymisestä ja yksinäisyydestä. Se on täynnä ajan kulumisen melankoliaa.


Keskiössä ovat on Tom (Jim Broadbent) ja Gerri (Ruth Sheen). Heillä on käynyt onni: on löytynyt tämä rakkaus, joku jonka kanssa elellä. Heitä jokainen päivä vahvistaa, kun muita aika hiljaa pahoinpitelee.

Se miksi minä kiinnostuin tästä elokuvasta oli kontrasti. Elokuva esittelee onnellisen pariskunnan, joiden luokse kokoontuu heidän vähemmän onnekkaita ystäviään, joista ehdottomasti kiinnostavin minulle on kuvassa oleva Mary (Lesley Manville). Heti kun näin hänet, tiesin katsovani filmin. Toisaalta haluan nähdä ja kokea, miten onnellinen pariskunta rakkauksineen ja puutarhanhoitoineen toimii. Pirskahteleeko omahyväisyys nautittujen viinilasillisten myötä läpi, vai jakavatko he onnestaan aidosti ja myötäeläen.

Suomen Kuvalehdessä (no 8) Kalle Kinnunen kirjoittaa samasta elokuvasta jutussaan Onnellisuuden tavoittelusta:


Tom ja Gerry ovat eläkeikää lähestyvä aviopari. Parin ystäviä ovat Mary ja Ken, joilla ei mene niin hyvin. Viisikymppinen Mary yrittää näyttää nuoremmalta ja peittää epävarmuuttaan hössöttämällä. Ken hautaa surujaan olueen, jota ilman ei vietä ainuttakaan vapaahetkeä.


Kuinka paljon alati rentojen Tomin ja Gerryn tyytyväisyyttä lisää se, että he salaa vertaavat itseään ahdistuneisiin ystäviinsä?


Lesley Manville pistää itsensä likoon poikkeuksellisella rohkeudella hankalan Maryn roolissa. Elokuvassa ei ole hetkeä, joka ei tuntuisi muulta kuin todelta.

Molemmat arvostelijat ovat antaneet Vuosi elämästä elokuvalle täydet viisi tähteä!


Samaisessa Suomen Kuvalehdessä Kalle Kinnunen kirjoittaa kiinnostavassa artikkelissa Prima ballerina elokuvasta Black Swan, joka tulee ensi-iltaan tulevalla viikolla 4. maaliskuuta ja jonka päätähti on Natalie Portman.

Natalie Portman syntyi Jerusalemissa Natalie Herschlagina. Hänellä on Yhdysvaltojen ja Israelin kansalaisuus. Ja näin Kinnunen elokuvasta Black Swan:

New Yorkin huippunäyttämöllä prima ballerinaksi nousevan Ninan tarina kannatti tehdä. Black Swan on sähköisintä uutta amerikkalaista elokuvaa. Portmanille on povattu parhaan naispääosan Oscaria.


Elokuvasta tuli Yhdysvalloissa myös menestys, jollaista vastavirtaan kulkevat tekijät harvoin saavuttavat. Se on tarinaltaan abstrakti kuvaus taiteelle omistautumisesta ja mielenterveyden järkkymisestä. Katsojalle jää paljon tulkinnanvaraa.

Kinnusen juttu oli niin vaarallisen lähellä sitä rajaa, jossa todellisuus katoaa ja tilalle astuu sen vääristynyt peilikuva, että tämäkin filmi pitää nähdä. Lumisade alkaa vaihtua leffasateeseen!


Kuninkaanpuheen (The King’s Speech) aiomme ostaa ja katsoa mukavasti herkuista nauttien jonakin räntäsateisena kevättalven launtai-iltana.

Kaikista näistä elokuvista voitte lukea lisää Sooliksella ennemmin tai myöhemmin.

Viikonloppua♥

39 kommenttia:

 1. Ihanaa elokuvaviikonloppua.....J. innoastu aamulla lukemaan kirjaa eikä huomaa mua enää ollenkaan..... tänään ei tipu hemmotteluja.....

  VastaaPoista
 2. Leena, kiitos1

  Se on vain taktiikkaa: J. tietää, että hänen välinpitämättömyytensä saa sinut kuumaksi;-) Kyllä sinä vielä...

  Lumoavaa lemmen viikonloppua teille♥

  VastaaPoista
 3. Hyvää viikonloppua!

  Ihania elokuvahetkiä!

  Halaus Bessu

  VastaaPoista
 4. Anne, kiitos samoin ja elämyksellistä hiihtolomaa!

  Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Leena, nyt blogissani on kokemukseni Seboldin Oma taivas-kirjasta ja elokuvasta:) Ihanaa viikonloppua Sinulle!:)

  VastaaPoista
 6. Pistät eteen sellaisia houkutuksia, ettei ne 10 kaivattua lisätuntiakaan auttasisi asiaa :D
  Pidän pään kylmänä...eilen kotileffailta ja virkkausta samalla, vielä viikonlopun aikana pistän kynsikkäät esiin -jos vaikka puuteriroosaa...

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Hyvä leffasade! Tuo Leighin elokuva taisi mennä täällä joku aika sitten,mutten nähnyt.Black Swan on pakko nähdä,sillä a)sen genre on psykologinen thrilleri,josta pidän
  2)siinä käsitellään balettia,joka lapsena oli minua lähellä.
  Tällä viikolla piti se nähdä,mutta flunssa esti sen.
  Ja Kings Speech pitää tietysti nähdä,ja sehän nappaa suurimman osan Oscareistakin.
  Ja Ian McEwan oli juuri pari päivää sitten Jerusalemin kirjamessuilla,mutta tämän hiton flunssan takia en sinnekään päässyt..
  Mukavaa viikonloppua Leena kirjojen ja elokuvien kanssa-
  Tänään aion katsoa After the Wedding,josta muistan sinunkin pitäneen.

  VastaaPoista
 8. Mike Leighn elokuvat ovat kaikki olleet niin hyviä, että tuo Vuosi elämästä on takuulla mestariteos, puhutteleva, surumielinen, realistinen. Olen ihan samaa mieltä kuin Leigh: Eurooppalaiset elokuvat ovat kiinnostavampia kuin suurin osa amerikkalaisesta tuotannosta.

  Ja Kuninkaan puhe. Sen näkemistä odotan myös. Aihe ja Colin Firth molemmat takaavat sen, että tulen pitämään elokuvasta. Me emme varmaan pääse leffateatteriin mieheni kanssa, koska meillä ei ole lastenhoitajaa 320km säteellä, mutta odotamme sen ilmestymistä dvd:llä.

  Ihanaa lauantain sinistä hämärää ja sunnuntain elokuvapäivää ♥

  VastaaPoista
 9. Sanna, kiitos ilmoituksesta! Ja blogin nimi oli joku lukemiseen viittaava sana...

  Kiitos samoin Sinulle!

  Pepi, ostin juuri kolmannen tuotantokauden sarjasta Brothers & Sisters...

  Ai, että puuteriroosat kynsikkäät;-) Minulle kans', olisivat tarpeen kuvatessa.

  Jos saisimme ne kaipaamamme 10 lisätuntia, ei olisi ollenkaan varmaa, ettemmekö jälleen vain kiihdyttäisi tahtia...Meidän ainoa toivo on ikääntyminen, mutta kun katson äitiäni, joka on 83 vee, hänellä menee lujempaa kuin minulla eli ei mitään toivoa;-)

  Kiitos samoin Sinulle! Piipahdan jossain rakosessa...

  VastaaPoista
 10. Jael, minun on nähtävä nämä KAIKKI. Ja ostin juuri kolmannen tuotantokauden Brothers & Sisters -sarjaa;-) Psykologinen thrilleri on kova juttu ja siitä minäkin pidän. Natalie Portman vienee naispääosa-Oscarin.

  Meilläkin on eletty balettia, kun se oli yksi tyttäremme harrastus ja eräitäkin kertoja olen istunut tanssikoululla neitiä odottamassa.


  Mennään tapaamaan Ian McEwania hänen kotimaahansa...Olisit voinut olla kunnossa ja viedä minulta 'hyvin, hyvin rakkaat terveiset', mutta eihän sairaudelle mitään voi. Lääke on jo paketissa. Lähtee ma aamuna.

  After The Wedding on ehdoton ja mikä ihmeellisintä, Lumimies katsoisi sen aina vain ja minä aina vaan Match Pointin, joten teemme kompromissia eli vuorotellen, mutta tämän viikonlopun jälkeen tunteja ja tunteja tuota tv-sarjaa, paitsi ensi viikonloppuna kai sitten Black Swan...Milloin ehdin lukemaan!

  Kaikesta kiitos, ihanaa viikonloppua ja paranemisiin♥

  VastaaPoista
 11. Varmasti on hieno leffa, eikä vähiten ohjaajan takia. "Kaikki tai ei mitään" esimerkkinä on mahtava, ja tässä uudessa aihe kuulostaa tosi kutkuttavalta.

  Natalie Portman on myös suuri suosikkini. Hän ja Cate Blanchett ovat esimerkkejä hienoista näyttelijöistä, jotka vaikuttavat upeilta naisilta myös siviilielämässään. Portman oli kauan habitukseltaan kovin nuori ja viaton, mutta nyt hänessäkin alkaa olla yhä enemmän särmää.

  Karoliina

  VastaaPoista
 12. Lumiomena, meillä oli ihan sama tilanne ja matka lastenhoitajiin, kun Meri oli pieni. Meillä katsottiin silloin hyvin, hyvin paljon lastenelokuvia - kotona.

  Kyllä kotonakin on ihanaa viettää leffailtaa. Meillä on useimmiten niin, mutta muutaman kerran vuodessa 'repäisemme' ja lähdemme 'oikeisiin elokuviin'. Ja sen jälkeen ulos syömään. Nyt taitaa mennä kaksi viikonloppua peräkkäin elokuvissa ja sitten aletaan odottaa Kuninkaan puhetta myyntiin.

  Minäkin pidän eurooppalaisesta elokuvasta eniten, mutta USAsta tulee kyllä aina osa suosikeita mukaan. Brttiläinen on minulla aina ykkönen ja senkö takia pidän niin Match Pointista, kun Allen teki sen Lontoossa ja se ikkukomistus Jonathan siinä.

  Tiedätkö, Kuninkaan puheessa minua taitaa viedä tuo teetä kaatava daami, jonka nimen Soolis muistaa heti, mutta minä en taaskaan.

  Leigh on yleensä työväenluokan kuvaaja ja tässä harvinaisesti nyt tuo esille keskiluokan monenmoista problematiikkaa. Pidän rosoisuudesta, jonka Leigh minulle varmaan huomenna tarjoaa, olemmepa keskiluokassa tai emme.

  Lumiomena, kiitos samoin Sinulle kaikilla niillä herkuilla, joita suloinen ja niin lyhyt aika pienten lasten kera tarjoaa♥ Huomenna jo kaipaat näitä vuosia...

  VastaaPoista
 13. Voi, minäkin pidän Mike Leigh'n elokuvista. Edellinen Happy-Go-Lucky oli erikoisella tavalla hauska ja syvällinen. Tätä Another Yearia menen piakkoin katsomaan.

  Black Swan on myös ehdoton. Peukut pystyssä Natalielle. Vaikka minulla on maanantaina työaamu, on ehkä noustava viiden-kuuden aikaan katsomaan suorana, että kenelle ne pystit menevät.

  Kuninkaan puheen ostan myös heti kun se tulee dvd:lle. Jo nyt palan halusta nähdä sen uudelleen! Peukut pystyssä myös Colin Firthille ja Geoffrey Rushille! Ja olikos Helenakin ehdolla, nyt pitää jo tarkistaa faktoja, kun ei muista..

  VastaaPoista
 14. Karoliina, en MUISTA nähneeni aiemmin Leighiä, mutta sen ei tarvitse olla totta. Kaikki tai ei mitään (All or Nothing) ei nyt ainakaan tullut mieleeni. Soolis muistaa, mitä minä olen nähnyt ja hän myös tietää, mitä minä haluan nähdä;-)

  Tiedän heti, kun luen filmistä, että onko se 'mun juttu'.

  En ole nähnyt Portmania aikaisemmin missään, joten elämys. Suomen Kuvalehti on tehnyt hänestä varsin ansiokkaan haastattelun, josta käy ilmi, että hän mm. odottaa nyt vauvaa. Mutta vaikuttavaa oli erityisesti se, miten hän oli paneutunut po. filmiin. Suorastaan viiltävää!

  Sinulla Cate Blanchet ja minulla Kate Winslett, Keira Knightley, Helen Mirren, Jessica Lange...olenkohan nähnyt Blanchetia ollenkaan. Kuka näytteli Sylvia Plathia...Scarlett...Soolis huhuuu!

  Portmanin särmä on SK:n mukaan tullut nyt filmi filmiltä ja ehkä tämä Black Swan tulee lopullisesti varmistamaan hänen elokuvallisen identiteettinsä ja samalla lunastmaan niin Natalein omat kuin katsojien toiveet.

  VastaaPoista
 15. Sylviaa näytteli Gwyneth Paltrow.

  Cate Blanchett on myös yksi suosikkini, erittäin muuntautumiskykyinen. Hän on näytellyt mm. Katherine Hepburnia The Aviator-elokuvassa. Blanchett on australialainen, ja hänellä on sama syntymäpäivä kuin minulla :D Ei ihan sama vuosi kuitenkaan, mutta melkein.

  VastaaPoista
 16. Soolis, sun valistustyö mun osalta on jäänyt tässä vajaaksi;-) En muista mitään Leighistä.

  Arvasin, että nouset, sillä olet niin intohimoinen elokuvablogin madame, että sua ei pitele pienet villihevosetkaan. Minä nukun ja luen sitten, mitä sinä olet kirjoittanut.

  Geoffrey Rush on kiintoisa näyttelijä. Hänhän sai Oscarin roolistaan elokuvassa Loisto (Shine, ohjaus Scott Hicks). Odotan Kunikaanpuhetta siis jo tämänkin takia.

  Katsoin äsken Black Swanin trailerin ja tajusin, että siinä taidetaan viedä katsojaakin ylitse rajan...Huimaa!

  Minä on voi uskoa, että sinä unohdat mitään;-) Mihin mää sitten joudun...

  VastaaPoista
 17. Soolis, no eihän tuollaista nimeä voi kukaan muistaa...

  Mutta kuka oli sitten se blondi, joka oli onnen omiaan leffaan Under The Floor, mutta ei muuten oikein...?

  Olen nähnyt monta Katherine Hepburn filmiä, mutta en mitään Aviatoria.

  VastaaPoista
 18. Kiitos;) Flunssa ei vielä hellittänyt ,harvinaisen sitkeä sellainen,ja lääkärille vasta maanantaina,
  Natalie Portmanhan aloitti lapsinäyttelijänä,joten hänellä on nuoresta iästään huolimatta pitkä kokemus monesta elokuvasta,

  VastaaPoista
 19. Jael, sisareni on kuurinkin jälkeen vielä sairaana. Jo toista viikkoa pois työstä. Maanantaina ehkä lääkäriin.

  Hänellä on kokemusta, mutta ainakin SK:n haastattelussa hän vaikuttaa rajsuti rajojaan etsivältä eli tämä Black Swan on ollut hänelle kuin tilaustyö. Moni ei oliis ehkä kyennyt yhtä syvään eläytymiseen kuin hän. Tämä siis kaikki puhetta vain lehtijutun perusteella ja nähtyäni trailerit.

  VastaaPoista
 20. Kurkkaapa sitten jossain kohden, heitän postaukseen ne puolilta öin...tai jälkeen todennäköisesti...

  NYT runojen pariin, toivottavasti ei mene kardemummakahvi & laskiaispulla väärään kurkkuun :D

  VastaaPoista
 21. Pepi, puoliltaöin yritän nukkua. Päätimme tänään katsoa lyhyesti eli ei pitkää leffailtaa tiedossa. herkkuja ei silti ikinä vähempi;-)

  Kävin äsken ja voin käydä heti aamulla herättyä jälkeen Robert'sin suklaakahvin ja Hesarin.

  Siis jos sinä nyt menet NIIDEN ruojen pariin, sinusta ei kuulu ennen aamua;-)


  Mulle on tullut kauhea epäilys, että sinä olet minuakin vauhdikkaampi. Jo pelkkä ajatus alkaa huimata...Enhän vain ole hyytymässä. Täällä kotona jos vain saisi postata, mutta kun minun seuraa kaivataan niin kauheesti ja sitten on sata ja tuhat muuta asiaa, joille pitää omistaa aikaa.

  Nauti nyt ja syty♥

  VastaaPoista
 22. Pepi, puoliltaöin yritän nukkua. Päätimme tänään katsoa lyhyesti eli ei pitkää leffailtaa tiedossa. herkkuja ei silti ikinä vähempi;-)

  Kävin äsken ja voin käydä heti aamulla herättyä jälkeen Robert'sin suklaakahvin ja Hesarin.

  Siis jos sinä nyt menet NIIDEN ruojen pariin, sinusta ei kuulu ennen aamua;-)


  Mulle on tullut kauhea epäilys, että sinä olet minuakin vauhdikkaampi. Jo pelkkä ajatus alkaa huimata...Enhän vain ole hyytymässä. Täällä kotona jos vain saisi postata, mutta kun minun seuraa kaivataan niin kauheesti ja sitten on sata ja tuhat muuta asiaa, joille pitää omistaa aikaa.

  Nauti nyt ja syty♥

  VastaaPoista
 23. Ai täälläkin ollaan leffatunnelmissa kuten minäkin.

  VastaaPoista
 24. Katsohan vaan, tuplasti oikein :)

  Kysäisit sohvien ja tuolin kuosista, ne on Ikean Ektorpit, jouluna oli punaiset päälliset, nyt nuo kukalliset -ja jemmassa myös valkoiset!
  Mulla on kolmeen vuoteen neljäs sohva menossa (ja kolmas ruokapöytä!) mutta nyt ei tarvitse vaihtaa!!

  Olen aivan rakastunut tuohon!

  Mikä lie murros, hyvältä ainakin itsestäni nyt tuntuu :D

  Tuli niin monta keskeytystä, että jätin kirjan suosiolla yön tunteihin...silloin mua ei keskeytä kukaan eikä mikään :) Vahinko ? :/

  Ja olen muuten vauhdikas, mutta osaan myös tosi tasokkaasti laiskotella :)

  VastaaPoista
 25. Allu, kävin sulla, mutta oli niin outo filmi että jäin ihan sanattomaksi. Käyn usein, mutta ei jää merkkiä, jos ei mitään edes hiukan osaa sanoa aiheesta.

  Pepi, sinä olet niin tyypillinen kaksonen, että alta pois. Minulla syvä kokemus heistä. Pitääköhän mun aloittaa uudellen mun horoskooppikirjan salattujen tietojen jakaminen...uudet lukijat puoltavat tuota asiaa...hhhmmm...katu-uskottavuus kärsii, mutta 'so what?'

  Sinä olet sosiaalinen ja haluat vaihtelua. Osallistut melkein kaikkeen. Myös talkoisiin. Pärjäät jopa krantun härän kanssa;-)

  Well...

  Härkää sanotaan tähtitaivaan mukavuudenahaluisimmaksi, mutta joku voi lukea sen laiskuudeksi. Siitä minä en tiedä mitään, sillä menen koko ajan lujaa. Härkä on nautinnonhaluinen, mutta antaa sille hetkelle aikansa. Silloin hän on Kaikkien Aistien Juhlien Vaalija.

  Kaksonen lähtee luovaan laiskuuteen herkemmin ja ihan hyvällä omallatunnolla. Hänet on helppo houkutella partyyn kuin partyyn ja seikkailuun. Hän saattaa jatkaa vielä silloinkin kun härkä jo ajattelee huomista...

  Ai, miksi tiedän niin paljon kaksosista? Minun parhaat lapsuuden ja teini-iän ystäväni olivat kaksosia, kuten myös exä ja ER (Ensirakkaus).

  Suurin ero: Härkä tarvitsee erakkokautensa ladatakseen akkunsa ja se ei ole kaksoselle ollenkaann must. Kaksonen on ehdottoamsti sosiaalisenpi, mutta parhaimmillaan molempia ajaa kyky heittäytyä uuteen ja etenkin olla luovasti hulluja;-)

  VastaaPoista
 26. Ja lisääpä siihen vielä APIA kiinalaisessa, niin härkäkin jää toiseksi ;)

  Palaapa takaisin mun sivulle, heitinpä haasteen...tämä ilta enää aikaa :D

  VastaaPoista
 27. Nonnii, toi siis APINA, tietty :D
  -ja se kellonaika oli...???

  VastaaPoista
 28. Sait minutkin kiinnostumaan tuosta elokuvasta. Täytyykin googlettaa, jos löytyisi traileria.

  VastaaPoista
 29. Pepi, kello 18 viimeistään!

  Unelma, lähtekää huomenna elokuviin!

  VastaaPoista
 30. Vaikuttaa mielenkiintoiselta elokuvalta tuo Vuosi elämästä. Kuuluu varmasti "terapeuttinen vaikutus elokuviin", uskon.
  Jotta tuollainen realistinen ja paikoin raskas elokuva toimisi/puhuttelisi katsojaa, on ohjaajan katseen todella oltava ennen kaikkea rakastava,totta.(Nyt-liitteessä todettu)
  Niinhän se vastaavasti kirjassakin - kirjailijan ihmistä ymmärtävällä ja rakastavalla näkemyksellä.

  Ja myös nuo toiset esittelemäsi elokuvat tuntuvat kiinnostavilta. Täytyypä olla valppaana ja katsoa milloin paikalliseen elokuvateatteriin tulevat nähtäväksi. Kiitos Leena vinkeistä!

  VastaaPoista
 31. Rita, onko brittirealismi raskasta...en ole ihan noin sitä kokenut. Pidän tätä elokuvaa nyt muutamaa tuntia ennen kuin sen näen, vain avartavana ja kiinnostavana. Hieman uudenlainen näkökulma...

  Rita, nyt tuntuu tapahtuvan. Huomasin, että kalenteri on täyttynyt joka viikonlopun kohdalta aina Jyväskylän kirjamessuihin asti, jotka ovat huhtikuun ekana viikonloppuna.

  Ole hyvä ja mukavaa viikonloppua Sinulle

  VastaaPoista
 32. Olin katsomassa torstaina Turussa ennakkona "Blck Swan"-elokuvaa.
  Hyvin vaikuttava, koskettava psykologinen trilleri. Olen jäänyt miettimään elokuvaa monesta eri näkökulmasta..
  Äidin elämätön elämä...kiinnipitäminen lapsestaan, oman unelmansa siirtäminen lapseen..hyvin tavallisia monessakin perheessä, joskaan eivät ilmaannu niin dramaattisesti kuin tässä tarinassa. Ihmisen mielen järkkyminen on niin haurasta.

  "Järkyttävää, jos ihminen lukee vain yhtä kirjaa"

  VastaaPoista
 33. Oscariltaa odotellessa jos ehdit niin pistäydy blogissani, siellä on sinulle jotain kaunista =)

  Palailen tänne lukemaan piakkoin kaikki lukemattomat blogisi. Olin nautinnollisella lomaviikolla, johon ei kuulunut tietsikkaa.

  Elämää ilman konetta voi aikuinen näköjään tehdä, lapset ei enää niinkään ;-)

  Ihanaa viikonlopun jatkoa sulle!

  VastaaPoista
 34. Hanne, olen jo varautunut siihen, että elokuva on hyvin vaikuttava.

  Kautta aikojen vanhemmat ovat siirtäneet omia epäonnistumisiaan lapsiinsa ladaten näille ylisuuria paineita, joiden alle he musertuvat.

  En nyt aivan ymmärtänyt lausettasi, että 'järkyttävää, että ihminen lukee vain yhtä kirjaa'. Mutta sanon sinulle mikä on vielä järkyttävämpää ja se on se, että joku on lukenut elämässään vain yhden kirjan.

  Birgitta, kiitos! Kävin jo kommentoimassa.

  Lapset ovat nyt ja tämä päivä, kaikki muu joutaa odottaa.

  Kiitos samoin Sinulle!

  VastaaPoista
 35. Käypä meiliini laittamassa osoitteesi, pinkit on tulossa sinulle :)

  VastaaPoista
 36. Ihan just vaihdoin kuvan nyt otettu pinkillä pöydällä, käypä vielä kurkkaamassa :D

  VastaaPoista
 37. Pepi ja just tulin sulta ja mulla oli yksi kuva mukanani. Jos minä voitan, en huoli mitään makeeta;-)Katso sinä mun viimeinen postaus siinä on vähän sustakin taas.

  VastaaPoista
 38. Nyt menee ainakin Helsingissä paljon leffoja jotka ovat mielenkiitnoisisa! Kuten WInters Bone, The Tree ja Kuninkaan puhe :-)

  VastaaPoista
 39. Tuure, ja Biutiful, jonka me saamme katsoa vasta sitten kun hesalaiset ovat sen katsoneet. Niitä tuli kuulemma niin vähän, että eräät kaupngit näkevät tämän bardeem -leffan myöhemmin.

  VastaaPoista