maanantai 28. joulukuuta 2009

AIKA ALOITTAA UUSI PAREMPI ELÄMÄ ELI LUPAUKSISTA


Muutama vuosi sitten äitini, about 80 vee, sairastui vakavasti syöpään. Ennuste oli masentava. Päätin, että jos äiti selviää, aloitan joka vuosi koko loppuelämäni ajan joka vuosi kolme uutta asiaa. Tämä ei tarkoita, että raahaisin noita asioita/päätöksiä hampaat irvessä mukanani loppuelämän, ei toki!, mutta varmasti parhaat niistä jäävät.

Ihme tapahtui ja äiti parani täysin ja minä otin härkää eli itseäni sarvista kiinni.

Nyt kaikki sitten odottavat, että minä kertoisin niinkuin uuden vuoden lupauksena, mitkä kolme uutta asiaa aloitan ensi vuonna. Ehei! Sitä en tee, vaan kirjoitan ne ylös, josta voin ne sitten vuoden päästä tähän aikaan teille kertoa.

Koska kuulen ihan pettymyksen huminaa lukijoissani, niin kerron, mitä olivat lupaukseni vuonna 2008 ja 2009. Tässä ne tulevat nyt eli kuusi uutta asiaa yhteensä:

1) aloitin ratsastuksen uudelleen 30 vuoden paussin jälkeen
2) opin sanomaan 'ei'
3) otin kummitytön Afrikasta
4) liityin Daamien Kuukauden Ravintolaan
5) lakkasin miellyttämästä epämiellyttäviä ihmisiä
6) aloitin kirjallisen blogin

En kerro julkisesti etukäteen siksi, että asiat ovat vasta muhimassa ja toisaalta, minulla on pari luottoystävää, jotka saavat tietää ja he vahtivat etten fuskaa. Minusta tuntuu, että tällä menetelmällä  pysyn virtana, eikä minusta tule koskaan sitä rauhallista metsälampea, joka joskuns haluaisin olla. Mutta se on vain joskus;-)  Ja Bessukin sanoo, että seisova vesi haisee...

kuva Hannu Hautala (Ensilumi, Minerva 2009)

11 kommenttia:

 1. Ihana juttu tuo,että äitisi parantui syövästä.Ja jännää sitten nähdä mitä uusia juttuja aloitat ensi vuonna....

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että olen saanut ja saan olla noissa joissain jutuissa mukana. Ensi vuonna taidan tehdä myös oman listan. Elämä kaipaa muutoksen tuulia ja totta seisova vesi haisee. Antaa virran viedä vaikka pää välillä pärskeisiin hukkuisikin.. ;)

  VastaaPoista
 3. Jael, uskon,että äitini tpaus antaa toivoa muille: ihmeitä tapahtuu.

  Yritän tässä juuri keksiä...

  Anne, sanoit jo välillä muuta, kun tapahtui liikaa, mutta arvasin, että tajuat: seisovat vedet eivät meitä varten!

  VastaaPoista
 4. Kolmen uuden asian aloittaminen uuden vuoden kynnykseltä kuulostaa innostavalta ja yksinkertaisesti hyvältä - uuden haluaminen ja aloittaminen vie eteenpäin. Hienoa! Ja aivan ihana kuulla äitisi toipumisesta.

  VastaaPoista
 5. Lumiomena, ettei sädekehästäni vain tulisi liian kirkas, niin tarkoitan: pohtia asiat nyt ja aloittaa seuraavan vuoden aikana.

  (Joko pukkaa novellia? Tuure odottaa, minä odotan, kaikki odottavat;-)

  VastaaPoista
 6. Pitäisiköhän minunkin.. Joka vuosi olen monia suunnitelmia tehnyt, kaikki eivät todellakaan ole toteutuneet, ja pettymys on aina ollut suuri..
  Mutta jotain..sen lupaan.

  VastaaPoista
 7. Soolis, sulla pitää olla vahti. Mullakin on niitä kaksi.

  Mää ala ny vahtii et sää pirä, mitä lupaa, tai ainaski jotai muuttuu...♥

  Pettymykset ovat vain elämän koulua!

  VastaaPoista
 8. Jaa, novellia... Mietiskelin tässä, että tulisinko ulos blogikaapista ja vastaisinko jo julkaistulla, mutta tylsän tieteellisellä tekstillä (joita riittää!) vai loisinko jotain uutta ja fiktiivistä :)

  VastaaPoista
 9. Lumiomena, jos se 'tyläsn tieteellinen teksti' koskee John Irvingiä, niin odotamme ihan himolla!

  Ja mitä tahansa se onkin, niin: Kaapista ulos nyt! Katsos munkin hyveellisyys on lentänyt blogitaivaan tuuliin jo aikoja sitten...Et sä tähän hätään ehdui mitään fiktiivistä ellet sitten pullauta ulos runoa...

  VastaaPoista
 10. 5) on aika hyvä.
  Jos mahdollista, seurustella vain niitten kanssa,
  joiden seurassa voi hyvin.

  Mutta olen myös lapsilleni opettanut, että harvoin voi valita työkavereita, sun muita. Joten he hyvin joustavia, ja osaavat tulla toimeen kaikkien kanssa. Eivätkä ota toisten happamuutta HENKILÖKOHTAISESTI..

  VastaaPoista
 11. Se on selvä, että työelämässä tämmöistä päätöstä ei voi tehdä, siellä ON EHDOTTOMASTI PÄRJÄTTÄVÄ KAIKKIEN KANSSA. Tämän alle viivaan myös siksi, että olin 10 vuotta ison firman työhönottajana, joten kokemuksessa löytyy.

  NYT on mahdollisuus elää niiden kanssa, joiden kanssa saa olla oma itsensä ja rakastettu sellaisenaan.

  VastaaPoista