tiistai 15. joulukuuta 2009

VARIUM ET MUTABILE SEMPER FEMINA'Oikullinen ja muuttuvainen on nainen.' Ensin joulukukkien piti vuosia olla vain tietynpunaisia syklaameja, sitten tulivat atsaleat ja vihdoin vuosikausiksi valkoiset, isot joulutähdet. Nyt on alkanut valkoisten amaryllisten valtakausi.
No, joku voi ihmetellä, miksi ei mitä kukkia vain? Vastaus: tykkään yhtä sorttia paljon!

13 kommenttia:

 1. Minunkin mielestäni paljon yhtä kukkalajikketta ob varsin tyylikästä. Toinen vaihtoehto on eri lajikkeita, mutta kaikki samaa väriä esim. juuri valkoista. Valkoinen amaryllis on kaunis.

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, juu, sekin on hyvännäköistä, että näiden kaunottarien joukossa olisi vähemmän mahtailevia valkosia syklaameja tai sitten jouluruusua, jota rakastan, mutta joka ei suostu elämään minulla kuin hetken...Miksi ihmeeessä minulla kuolee jouluruusu heti! Kastelen. En kastele. Lannoitan. En lannoita. Annan valoa. Rajoitan valoa. Yhtä turhan kanssa: ei onnistu.

  VastaaPoista
 3. Mulle käyvät kaikki, jotka eivät tuoksu. Ja jotka sopivat kissoille. Eli eivät paljon mitkään.
  Amaryllis on joulukukkien kuningatar, siis mielestäni.

  VastaaPoista
 4. Soolis, olisikin hyvä dekkarin idea: Hyasinttimurha;-) Minä tukehdun huoneessa, jossa hyasintteja ja minulla ei edes ole astmaa!

  Kiitos päivän naurusta ja tämä ei ehkä kaikille aukene: "Eli eivät paljon mitkään." Yrititkö oikein piristää päivääni vai mistä sinä noita lohkaiset;-)

  Muistat ne veripunaiset gladiolukset, joista kerroin, että kotikin alkoi tuntua linnalta. Näistä amarylliksistä tulee vähän semmoinen kartanofiilinki.

  VastaaPoista
 5. Mellä on kaikenlaisia joulukukkia, ja kaiken värisiä: pinkki syklaami, vaaleansinisiä ja valkoisia hyasinttejä, valkeita, punaisia ja polkagris amaryllis, punainen joulutähti, ajattelin ostaa pieniä puaisia neilikoita ja tulpaaneja.. Tyylikästä? Onhan aika monta huonetta.

  VastaaPoista
 6. Minullakin monta huonetta, ehkä liikaakin, mutta en halua asua tivolissa;-) Nämä ovat vain makukysymyksiä, mikä sopii toisele, ei sovi toiselle. Puutarhani saa ryhtyä villiksi ja olla kuin Monetin kukkaniitty!

  VastaaPoista
 7. Taitaa olla sitä tahatonta komiikkaa, aika lakonista.. ;D Se on meillä pohjoisen ihmisillä vähän verissä..

  VastaaPoista
 8. Soolis: se on lyhyttä ja ytimekästä. Miten musta tuntuu, että Kaurismäki tavoittelee filmeillään juuri tuota.

  Hannele, olen niin Levoton Tuhkimo, että sisustuksen pitää minulla olla enempi rauhoittava. Ilmankos aina suvella villiinnyn, kun puutarhanikin saa sen tehdä. Kaikille ei sovi sama.

  VastaaPoista
 9. Olen villi, mutta en levoton enkä rauhaton :)

  VastaaPoista
 10. Sitten olen ajatellut sinusta oikein. Kuvittelen, että saisin sut mukaan kaikkiin ja moniin juttuihin, mutta osaat myös olla levollinen. Olit lapsena poikajoukon kovin kundi, kuten minäkin;-) Oi, miksi olen silti vielä LISÄKSI levoton virta...Olla pelkästään villi, olisi ihanaa!

  VastaaPoista
 11. (koska tiedän että innostun mihin hulluun vaan,
  on pakko olla vähän rauhallinen :)

  VastaaPoista