torstai 17. joulukuuta 2009

NEVER FORGET THIS!


This picture is by SS-killer Jürgen Stroop, who overthrew Jews in Warsaw ghetto 1943. Please, never forget!

"Those who cannot remember the past are condemned to repeat it."

- George Santyana -

13 kommenttia:

 1. Tätä kuvaa en koskaan unohda!

  VastaaPoista
 2. Allu, tämä tapahtui, kuva jäi. Tänäkin vuonna jossain on otettu kuva, joka kertoo seuraavalle sukupolvelle, mitä joku viaton sai kärsiä meidän vuosituhannellamme. Tämän takia toinen blogini onkin melkein vain kuvia, sillä kuva jää verkkokalvon muistiin ja heijastuu sieltä muistiamme tuuppien. Tulen melkein kuolleeksi, kun luen ihmisistä, jotka jo nyt´kieltävät keskitysleirien koskaan edes tapahtuneen.

  Hannele, ei tätä ole käsitettävksi edes tarkoitettu, vain muistettavaksi.

  VastaaPoista
 3. Ja "Ne, jotka eivät muista menneisyyttä, ovat tuomittuja toistamaan sitä."
  sanoi filosofi George Santayana

  VastaaPoista
 4. Hyvä Allu! Miten saatoitkaan löytää muististasi noin osuvan sitaatin, minä yritän nyt kääntää sen enkuksi, jos virhe, tule ja pelasta. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Tuo on kyllä niin vahva kuva,joka jää mieleen.Toinen blogi,missä missä?

  VastaaPoista
 6. Jael, onko tuo mun enkun käännös oikein? Siis tuo Allun muistama sitaatti?

  Se hiljaisuuden blogi löytyy, kun menet mun profiiliin ja klikkaat kohdasta Omat blogit sanaa Lumikarpalo. Ei siellä mitään uutta - kai, mutta toinen tahti ja enempi kuvia...en teidä vielä miski se muotoutuu...antaa sen itse valita. Se löytyy toki myös googlettamalla Lumikarpalo.

  VastaaPoista
 7. Pysäyttävä, äärimmäisen tärkeä kuva.

  VastaaPoista
 8. Jael, se blogi eihkä löydy googlen kautta. Reima on söhrinyt siinä taas jotain...siis mene sinne profiilin kautta.

  Lumiomena, nimenomaan: PYSÄYTTÄVÄ ja TÄRKEÄ.

  VastaaPoista
 9. Eri asteisten tappajien ja toimeksiantejien pitäisi katsoa tällaista kuvaa ja siinä kuvassa uhrien paikalla olisikin heidän omat lapsensa, vaimonsa, veljensä, siskonsa, äitinsä ja isänsä...

  VastaaPoista
 10. Just niin. Ja kerran luin yhden kirjan...se saattoi olla Sandemosea, mutta en vanno...että kaikki rotu- ja uskonto yms. murhat katoaisivat, jos kukaan ei saisi mennä avioliittoon oma routisensa kanssa. Se oli pitkä sleostus ja siinä pidettiin tarkka vaari siitä, että seuraava ja sitäkään seuraava eivät saisi avioitua ja jatkaa sukua samanrotuisten kanssa kuin vaikka toinen omista vanhemmista oli. Olen kyllä niin skeptinen, että uskon pahan ihmisen keksivän tässäkin tilassa jotain uutta, millä alkaa syrjiä jotain ryhmää: pituus? paino? silmien väri? joku muu asia?

  VastaaPoista
 11. Klikkasin suuremmaksi ja katsoin jokaisen ihmisen ilmeen. Poika vangitsee kuvan.
  Tämän kuvan muistan jo nuoruudestani, olisiko ollut historian kirjassa, en muista, mutta useaan kertaa se on aina vuosien saatossa jossain ponnahtanut esiin. Aina se pysäyttää.

  VastaaPoista
 12. Soolis, minä huomasin nyt eka kerran erään kuvan naisen silmät. Hän on henkilö, joka on vasemmalla ja lähinnä pikkutyttöä...

  Olet kyllä mestari näissä kuvajutuissa, se on sadasti huomattu! Sulla on ns. silmää kuvalle!

  VastaaPoista