perjantai 11. joulukuuta 2009

BARACK OBAMA IS THE LIGHT OF THE HOPEYhdysvaltain presidentti Barack Obama vastaanotti Nobelin rauhanpalkinnon torstaina Oslossa "syvästi kiitollisena ja nöyränä". Kiitospuheessaan Obama puolusti kuitenkin joukkojen lisäämistä Afganistanissa, mistä häntä on arvosteltu. Arvostelijoiden kannattaa kuitenkin muistaa jo muinaisten roomalaisten viisaus 'Sivis pacem, para bellum' eli 'Jos haluat rauhaa, varusta sotaa'.
- Joskus sodat ovat välttämättömiä, Obama sanoi ja viittasi mahdottomuuteen saavuttaa rauhaa al-Qaidan kanssa.
Obama sanoi pitävänsä Gandhin ja Martin Luther Kingin julistamaa uskoa ihmisen kehitykseen johtotähtenä työssä maailmanrauhan hyväksi. Hän korosti myös toivon tärkeyttä.
- Voimme tunnustaa, että sortoa on aina olemassa, mutta voimme silti ponnistella kohti oikeudenmukaisuutta. Voimme tunnustaa, että sotia tulee olemaan mutta silti ponnistella kohti rauhaa!
Luojalle kiitos Barack Obamasta, John F. Kennedyn ja Martin Luther Kingin Valonkantajasta!

7 kommenttia:

 1. joskin minusta nobel - palkinto olisi ollut parempi vaikka vuoden kuluttua! Kun jotain suurempaakin olisi tapahtunut. Ahtisaari teki ihmisoikeus-rauhajuttuja koko elämänsä ja Obama nimitti Lähi-Idän lähettiläät ja hänen ulkoministerinsä nollasi suhteet Venäjään yms, ei aivan elämäntyön lailla.

  Toivottavasti palkinto kannustaa Obamaa rakentamaan elämäntyökseen maailmanrauhaa.

  SIis: Onnea obama!

  VastaaPoista
 2. Tuure, minä näen tunnelin päässä valoa...

  Nobel-komitea katsoi, että oikea kohde sai ja se on myös Obamalle ikään kuin kannustukseksi.

  VastaaPoista
 3. Pitkästä aikaa maailmalla - Amerikalla on presidentti, jota voimme katsoa kunnioittaen. Edelliselle vain naureskelimme, tai minä ainakin. Sotahullun presidentin tilalle tuli rauhan mies! Ihana mies, jota voi myös fanittaa. Kaunis mies, kauniissa sielussa. Olen ihan fani!
  Anteeksi, etten kyennyt asiallisempaan tekstiin ;D

  VastaaPoista
 4. Soolis, hän ON komea! Pitkä, sporttinen, huikea, älykäs, empaattinen, kaunissieluinen...hän on minun unelmieni presidentti USA:lle.

  Edellinen...well...äo: who knows;-) ja aika sotahullukin...

  Minäkään en voi olla yhtään kalsean asiallinen, kun on kyseessä tämä unelmieni täyttymys: roturajat ylittävä presidentti Barack Obama!I had a dream...and he made it true!

  VastaaPoista
 5. Kuka sanoi, että jos voi musta isätön mies tulla presidentiksi ja rauhan Nobel palkinnon saajaksi, on kaikki mahdollista.

  VastaaPoista
 6. Obama on hieno mies. Näissä kahdessa on todella suuri ero: Obamassa ja "Tsoots Däböljuu Pussissa", kuten häntä joku suomalainen koiranleukatoimittaja nimitti.

  Minäkin olen sitä mieltä, että rauhanpalkinto annettiin Obamalle kannustukseksi. Komita toimi kyllä tässä omien kriteereidensä vastaisesti.

  VastaaPoista
 7. Eve, noiden konservatiivipressojen jälkeen olen nyt täysin Obaman viemä nainen;-)

  VastaaPoista