perjantai 23. heinäkuuta 2010

SULOISTA SUVIVIIKONLOPPUA JA VÄHÄN MUUTAKIN


Otaksun etten ole nyt ainoa, joka on vähän 'kesäterässä';-) Ensin oli vaikea lähteä blogirutiinista irti ja nyt tätä voisi jatkaa loputtomiin. Ei siis kokonaan irti, ei hyvänen aika!, vaan puoli-irti. Koska Alfauros on vielä lomalla parisen viikkoa, olen edelleen täällä satunnaisesti. Sattuneesta syystä olen enempi läsnä ma-ke ellei helvetillinen helle iske uudestaan.

Edellinen viikko meni helteistä itseä ja rakasta koiraa hengissä pitäen ja illat uiden, tämä viikko meni ystävien vierailun merkeissä ja yömyöhään kuhkittiin mm. kuvaamassa siilejä, hurjia hippiaikoja muistellessa ja tulevia suunnitellessa. Oven takana voi odottaa ihan mikä tahansa seikkailu!

Tein teille jokin aika sitten tavoistani poiketen arvostelun englanninkielisestä kirjasta, Peter Cameronin The Weekend -romaanista ja olin ihan myyty. Jos voisin, lukisin aina vain juuri tällaista: Suljettu tila, lyhyt aika: viikonloppu, ei tapahdu mitään ja kuitenkin tapahtuu kaikki. Tuli mieleeen Viettelysten vaunu tai joku Kissa kuumalla katolla tms. näyttämöllinen elokuva. Sattuneesta syystä, tilasin vahingossa kaksi kirjaa, lähetin Tuurelle toisen ja lukekaapa nyt Tuuren huikea arvostelu täältä. Olen niin onnessani, että hän löysi tyynen pinnan alla olevat pohjavirrat, niukan dialogin suuren sanoman ja itse Peter Cameronin♥

Kustantajat, herätkää!: Ottakaa Peter Cameronin kirjat kustannusohjelmaanne. Suomennoksia äkkiä, kiitos! Minä sain vinkin kirjaan Kirsi Pihalta, joka pitää Hesarin nettilehdessä kiinnostavaa Lukupiiriä. Kiitos vieläkin, Kirsi♥

Nyt jatkan lomaa välillä piipahtaen niin omissa kuin muiden blogeisssa, vaan nyt alkaa kuitenkin viikonloppu, joten eikun nautitaan, relataan, rakastetaan ja annetaan kissankellon näyttää aika! Ei kiire minnekään...

Love
Leena

23 kommenttia:

 1. Suloista suviviikonloppua sinulle myös!

  VastaaPoista
 2. Kun kesä on parhaimmillaan ei varmaankaan tee mieli kovasti istua tietokoneen ääressä.Olisinpa taas Suoemssa,ainakin kesän loppuun asti...
  Kaikenlaista mukavaa ohjelmaa näkyy teillä olevan:-)
  Katselinkin jo Tuuren arvostelua tuosta kirjasta.
  Ja ihanaa rentouttavaa viikonloppua myös sinulle Leena.

  VastaaPoista
 3. Minä niin pidän tuosta suvi-sanasta. Eikö kuulostakin hienolta suviehtoo, kesäilta ei ole ollenkaan niin rauhoittava sanapari.
  Suloista suviviikonloppua sinullekin.

  VastaaPoista
 4. Helle alkaa jo ottaa pannuun :) Toivottavasti koiralla ei ole liian tukalaa. Tänne Etelä-Suomeen luvataan viilenevää huomiseksi, mutta kun sitä samaa on luvattu jo kolme viikkoa, eipä oikein jaksa uskoa, hah hah.

  Oletko koskaan lukenut Celia Fremliniä? Hänellä on sellaisia kirjoja joissa ei tavallaan kuin tapahdu mitään mutta kehkeytyy kuitenkin kaamea jännite... huuuu....

  VastaaPoista
 5. Susanne, kiitos samoin!

  Jael, siis teillä taitaa olla hieman kuuma...Uskon/toivon, että me olemme nyt kulkemassa kohden suven tnnelmailtoja, ei liian kuumia. Aika kiirus on;-) Seuraavaksi saapuu kummipoika ja sitten...Kiitos samoin, Jael!

  Unelma,nimeomaan näin: Suvi ja ehtoo. Kesä on vuodenaika ja ilta on vuorokadenaika, mutta suvessa on sulisuutta ja ehtoossa on rauhaa ja laheutta. Bravo, että huomasit!

  Kiitos samoin, Unelma!

  Kaikki, siis ihan kaikki, ovat ihailleet sun malvakorttia! Ja mistä ihmeestä löysit tuon malvanvärin tuohon tekstiin. Minä en juuri tuota väriä löydä tai sitten olisi pitänyt käyttää mustaa pohjaa...

  VastaaPoista
 6. Rita, Reima on sanonut epätoivoiselle minulle jo kolme viikkoa, että 'huomenan helpottaa'. Juu, aivan: hah-hah! Olen istunut kellarissa, viilentänyt koiraa jäägeelityynyillä, koska järven vesi jo liian lämmintä, syöttänyt Olgalle jäätelöä, viidessä vesikupissa koko ajan puolen litran jääpalat...Rita, kerro minulle, mikä on tuo keltainen satana, joka joka aamu nousee taivaalle...en kestä enää. En kaipaa hellettä edes talvella, mutta hyvin puutarhaihmisenä ja uimarina pidän +20 asteesta, mutta tämä on helvetin esikartanoa eli helvettiin ei todellakaan kannata joutua;-)

  Laitan antamasi kirjailijavinkin heti listalleni. Sitä en tiedä, milloin ehdin, sillä olen oikeasti jäljessä kaikesta, mutta ehkä löytyy rakonen. Cameron oli minulle lottovoitto. tai siis ainakin tämä The Weekend. Tykkään vedestä, joka näyttää tyveneltä, mutta ei sitä ole. Tämä sama pätee miesmakuuni;-)Toivon ettei tätä nyt lue muut kuin sinä...olen itseasiassa kuumasti aviossa juuri sellaisen miehen kanssa.

  Koiruudella on muuten ollut tukalaa! Ja se on vain lisännyt mun huonoa helteensietokykyäni.

  Mukavaa viikonloppua, Rita!

  VastaaPoista
 7. Tuure, ole hyvä vain!, ja ansiosta. Tiivein arvostelusi, jossa jokainen sana täyttä timanttia. Siis arvostelusi oli kuin valumuotti Cameronin kirjalle. Ei millinkään virhettä.

  VastaaPoista
 8. Harmi, ettei Olga-neiti enää matkustele. Muuten olisitte voineet lähteä Lappiin, siellä on KYLMÄ.

  VastaaPoista
 9. Allu, niinpä...ei enää, ei enää.

  PS. Ei kiitos mulle enää Lappia, sain siitä exäni kanssa ihan tarpeeksi. Merellä olis sopivaa.

  Täällä on nut menossa joku tilapäinen helpotus, mutta eilen oli semmoinen pätsi - taas.

  VastaaPoista
 10. Tänään on Olgan nimipäivä, onnea hänelle :)

  VastaaPoista
 11. Olgalle hyvää nimipäivää tänään perjantaina! Teillä on peräkkäiset nimpparit! :D

  Kelit ovat hieman viilenneet, se helpottaa monessa asiassa, mm. yöt tulee nukutta paremmin ja sikeämmin kun ei tarvitse hiessä kärvistellä.

  VastaaPoista
 12. Tuure, Olga kiittää ja on saanut herkkuja ja ollut koko päivän puutarhassa ihan vapaana, kun kelit nyt vähän helpottivat.

  Soolis, Olga kiittää! Olgalla ollut hieno päivä, kuten myös minulla, sillä Autaallinen Viileä Ilmavirtaus on nyt saarellamme. Ja todellakin: yöllä voi nukkua kärvistelyn sijasta. Tuo kärvistely on muuten jännä sana...

  VastaaPoista
 13. Voi mikä ihana tunne näiden piinallisten helteiden jälkeen on ollut tuntea tänään viileä tuuli iholla♥

  Olgalle nimpparionnitteluja:)

  VastaaPoista
 14. Susa, eikö vain: Hyväilee kuin rakastaja!

  Olga kiittää♥

  VastaaPoista
 15. Heräsin lauantaiaamuun ja täällä Hesassa SATAA :) Upeeta! Yritän lähettää sateet sinun luoksesi...

  VastaaPoista
 16. Rita, ah!, odotan lähetystäsi. Viileä tuli jo jo...vielä sadetta, niin kaikki on täydellistä.

  VastaaPoista
 17. Hannele, lue englanniksi. Tämä oli niin innostava, että ei huomannutkaan lukevansa vierasta kieltä. Jos pidät Mrs. Dallowaysta, pidät tästä.

  VastaaPoista
 18. Saksaksi näköjään ilmestynyt vuonna 1995, mutta painos on loppunut. Nettidivari myy hintaa 0,49 EUR, pitänee tilata.

  VastaaPoista
 19. Allu, minulle kirja maksoi neitssä KOLEMKYMENTÄ KERTAA ENEMMÄN POSTITUSKULUINEEN! Ja kaiken huipuksi tilasin niitä netistä kaksi, enkä ole tottunut nettiostaja, joten en osannut korjata virhettäni, joten...Voi Luoja, miten kallis, kallis maa Suomi on!

  Tilaa se!

  VastaaPoista
 20. Kiitos vielä kerran.... laitan siilin ja oravan kuvia tulemaan, kunhan ehdin... nyt on orientoiduttava ensi viikkoon ja valmistauduttava selviytymään tässä 30 helteessä töissä.....

  VastaaPoista
 21. Leena, vieraat tekevät tunnelman!

  Odotan huippukuvia, sano se Jukalle;-)

  Olen hengessä mukana. Onko siellä TAAS niin kuuma...Täälläkin on nyt kyllä aamu uhkaavan lämmin. Ehkä siirrymme Olgan kanssa alakerran viileyteen. Tuleepa luettua. R on, tiedät missä.

  Mukavaa jatkoa!, ja pidetään nyt pekkuja sulle ja Merille.

  VastaaPoista