sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

KYLLIKKI JA USKO TOIVOLAN SUVI-IDYLLIÄ


Saimme Reiman kanssa vierailla kuvaamassa lauantaina Kyllikki ja Usko Toivolan puutarhassa Muuratsalon saarella. Heidän pihansa on esitelty myös julkisuudessa eikä ihme, sillä sieltä löytyy vaikka mitä viinirypäleistä parsaan. Usko Toivolan  isä piti aikanana samalla paikalla kauppapuutarhaa ja esimerkiksi valtava pioniryhmä on sotien jälkeinen istutus. Päivän liika auringonvalo 'söi' vähän kuvien vaikuttavuutta, mutta antakaa  mielikuvituksenne lentää. Pihalla on omenapuita joka lähtöön, sillä Usko on innokas varttamaan eri lajikkeita samaan runkoon ja lajeja oli niin monta, että minä putosin 'kyydistä'. Löytyy myös tavallista kirsikkaa ja suklaakirsikkaa, on päärynä- ja luumupuita, jasmiinia, jättimäisiä kukkapenkkejä, parsapenkki, keittiöpuutarha ja kasvihuone, jossa kaikkea kurkusta viinirypäleisiin. Minä olen aivan hurmaantunut heidän ulkorakennukseensa, joka on tehty käsinvalmistetuista tiilistä. Siinä sijaitsevat sauna, saunakammari ja vintillä on iso suvihuone.

Laitan nyt kuvia tulemaan ja en takaa, mihin järjestykseen ne menevät sillä usein on kuvien kanssa isoja ongelmia. Kuva, jossa mitataan pionin kukan kokoa, antaa tulokseksi 23 senttimetriä!
Lopussa Toivolan rantaidylliä, jossa sorsakin mukana.

Kiitos Kyllikki ja Esko, että saimme kuvata kaunista puutarhaanne!

Muuratsalon saari on maanpäällinen paratiisi♥

6 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea piharakennus !!!! Aivan mahtava.... ja nuo upeat pionit, vau ! Todellinen maanpäällinen paratiisi...
  Kiitos, kun laitoit nämä kuvat : )

  VastaaPoista
 2. Sari, eipä kestä. Ja samaa mieltä olen, että tuo piharakennus on puhdasta unelmaa. Hipelöin 'nälkäisenä' noita vanhoja tiiliä...

  Harmittaa, kun kuvat eivät anna kaikkia pioneja, joita oli niin erivärisiä kuin kokoisia. Kuumuus ja kova aurinko taisivat viedä vähän kuvaajankin voimia;-)

  VastaaPoista
 3. Oikein huokailen, miten ihanalta kaikki näyttää! Mikä taito ja tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Lumiomena, niinpä. Tuntuu, että taito voi mennä geeneissä ja siihen päälle sitten vain innostusta ja innoitusta.

  VastaaPoista
 5. Nain Turkissa villeja pioneita. Taallakin niita kasvaa Galileassa,
  HYVIN harvinaisia. Kauniita nekin, vaikkei noin isoja.

  VastaaPoista
 6. Anu, miten ihmeellistä, että pionit kasvavat villeinä. Mutta eikö se vähän olekin niin, että kaikki kasvit tulevat ensin luonnosta ja sitten niitä vain aletaan jalostaa suuremmksi, eri värisiksi, kerrotuiksi etc.

  VastaaPoista