perjantai 30. heinäkuuta 2010

JOHAN THEORIN PÄIHITTI STIEG LARSSONIN

Johan Theorinin Yömyrsky (Tammi 2009) on voittanut arvostetun brittiläisen International Dagger Awardin. Crime Writer's Associoation jakaa palkinnon vuosittain yhdelle englanniksi käänetylle rikosromaanille.

Theorin päihitti toisen ruotsalaisen, Stieg Larssonin, jonka trilogian kolmas osa oli myös ehdolla tänä vuonna.

Yömyrsky on Theorinin Öölantiin sijoittuvan kirjasarjan toinen osa. Myös sarjan ensimmäinen osa, Hämärän hetki (Tammi 2008), sai viime vuonna Daggerd Awardin esikoiskirjojen sarjassa.

Kirjailija itse kuvailee tyyliään sekoitukseksi synkeää rikostarinaa, skandinaavista kansanperinnettä ja kummitusjuttua.

Theoronin kirjat on suomentanut Outi Menna. Sarjan kolmas osa ilmestyy Tammen julkaisemana keväällä 2011.

lähde Tammi

4 kommenttia:

  1. Minulla on omassa hyllyssä vielä odottamassa Hämärän hetki lukemistaan!

    VastaaPoista
  2. Stieg Larssonin trilogia filmataaan uudestaan Amerikassa ja miespääosassa James Bond-tähti Daniel Craig, journalisti Mikael Blomqvistina..

    VastaaPoista
  3. Susa, uusin vielä senkin tänään. Käyn vain eka kaupassa. Theorin oli minulle heti 'erilainen' dekkaristi. Hän onnistui ottamaan esiin vanhat kummitusteemat, jotka uppoavat minuun kuin kuuma veitsi voihin! Toinen teema, mikä minua polttaa on psykologinen jännite ja sellaista nyt luen (vanha kirja, mutta eräs naisdekkaristi on jäänyt liian vähälle huomiolle ja hän on ainakin yhdessä kirjassaan tehnyt aivan uskomattoman uniikkia jälkeä, joten halusin lukea häneltä paljon vanhemman.

    VastaaPoista