sunnuntai 7. marraskuuta 2010

VÄLÄHDYKSIÄ TULEVASTA VIIKOSTA

Tulevalla viikolla tutustumme Suomen parhaiden valokuvaajien tuotoksiin kirjassa Vuoden Luontokuvat 2010 - Suomen luonnon vuodenkierto (WSOY), esittelen muutaman taiteellisen bloggarin, muistelemme erästä isänpäivään liittyvää kirjaa ja ehkä, siis ehkä koemme vielä hyytävää jännitystäkin, joka sitten jo liittyykin erääseen elämäni paljastukseen...

Hassua perehtyä nyt parhaiden valokuvaajien kikkoihin ja ihailla heidän töitään, kun en meinaa millään onnistua omalla uudella, pinkillä kaunottarellani. Kun laitan sen zoomille, siitä tulee ihan mössöä koko kuvasta, en tajua. Tämä oravan omenavarasto on nyt kuvattu luumupuun haarassa sitten ilman zoomia...Nuo ruskeat lehdet ovat kärhöä, joka vanhaa puuta kiertää kauniisti. Ja alakuvassa alkupalat tulevaan herkkuun eli kirjasta Vuoden luontokuvat 2010 Jarmo Mannisen Korpit. Tuomaristo totesi tästä kuvasta: "Tiukka puolivartalokuva korpeista. Lintujen kokoero korostaa niiden persoonallisia piirteitä. Tunnelmallinen lumisade vahvistaa vaikutelmaa."

13 kommenttia:

 1. Hyvä omppu kuva! Odotan että tännekin tulisi vähintään hipaus lunta, jotta tuollaisia otoksia pääsisi nappaamaan.

  VastaaPoista
 2. Anne, kiitos;-), ainakin yritystä oli.

  Toivon, että kaikki saavat lumoavaa, kuivaa puuterilunta, sillä se tekee elämästä niin lumoavaa ja samalla rauhoittavaa, mutta silti: onnen odotuksentäyteistä.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. Juu sellaisia ne kamerat ovat: välillä toimivat, välillä eivät :)

  VastaaPoista
 4. Johanna, en vain jaksa ikinä lukea mitään käyttöohjeita. Miten ne voivaktin olla niin masentavan tylsiä...

  Ehkä vuoden päästä jo pärjään tuon pienen ja sievän kanssa.

  Mukavaa alkavaa viikkoa, Johanna! Mun täytyy nyt painua lukemaan. Voi!, nuorena sitä otti lukemisen käteen päivälläkin. Nyt vain jos on vähän muka flunssassa tai pakkasta ulkona -30. Siis luen edelleen pikkutunneille. Palataan!

  VastaaPoista
 5. Ensi viikolla on siis paljon odotettavaa, luontokuvia, isänpäivää ja muuta. Minäkin lopettelen blogitaukoani (jonka aikana en levännyt, vaan saatoimme loppukesällä kuolleen isotätini elämäntarinan tavallaan loppuun. Tästä muuten tulet vielä kuulemaan, koska paljastui yksi kirjailijahistoriallisesti kiinnostava pieni elämänjuonne) ja palaan huomenna kotimaisten novellien kera.

  Minusta tuntuu, että ainakin itse toimin valokuvaajana vaiston varassa. En ymmärrä (enkä haluakaan ymmärtää ;-)) tekniikasta mitään. Ehkä sulla on vähän samoin? Kaunis omenakuvasi kyllä on!

  Ai niin - saimme hitusen lunta tänne eteläänkin. Ihanaa ♥

  VastaaPoista
 6. Kyllä sä vielä opit sitä kameraa käyttämään,kun kokemusta sen käytöstä kertyy.Minäkään en koskaan jaksa lukea käyttöohjeita,joten ihan vaan kokeilemalla opin sellaisia käyttämään. Lunta olisi kiva nyt nähdä!

  VastaaPoista
 7. Kyllä tykkäsin omenista, mutta ymmärtänet nopean siirtymiseni korppien ihailuun. Ne vaan ovat niin hienoja. Vanhat viisaat tietäjät.

  VastaaPoista
 8. Kun zoomaat, odota hetki kunnes kamera tarkentaa ja pidä laukaisunäpsykkää puoliksi alhaalla niin nopeuttaa tarkentamista. Harjoitus tekee mestarin, sanotaan. Minäkin luin käyttöohjeet vasta nyt. Tylsiä ovat, olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 9. Lumiomena, isotäti siis yllätti - jälkeenpäin.

  Novellia on aivan turhan vähän, joten hyvä juttu.

  Tämä nyt onnistui juuri ja juuri - tuskalla. Ne kurren hampaanjäljet ovat tuon lumen alla;-) Arvasit oikein, en ymmärrä tekniikasta yhtään mitään eli tyhjää on siinä kohden...

  Meille taisi nyt tulla pysyvä lumi♥

  Jael, olen usein ihmetellyt, millaiset persoonat tai niitä vailla olevat, laativat käyttöohjeita, sillä niin luotaantyöntävän tylsiä ne ovat.

  Tuskin teidän lämpöitiloissa nyt lunta...Hyvä kun saisitte viileämpää.

  Avletto, no sulle nämä korpit laitoin, kun luin pitkän vuodatuksesi näistä ihan komeista linnuista.

  Anaj, tuota samaa Lumimieskin hokee! Minä en ole niin kärsivällinen. En osaa odottaa. En ole kärsivällinen. Miksei tämmöisille kiihkeille ole omaa kameraa. Nämä nykyiset on selvästi suunniteltu hämäläistä rotua ajatellen...

  VastaaPoista
 10. Oikein kiva omppukuva! Ja kyllä se siitä kun vaan sitkeästi käyttää sitä kameraa, ne säädötkin tulevat tutummiksi ilman ohjekirjojen tavaamista.

  Ihanaa alkanutta viikkoa Leena!

  VastaaPoista
 11. Susa, kiitos! Ja toivotaan, toivotaan...;-)

  Kiitos samoin, Susa!

  VastaaPoista
 12. Paljastuksia?? En malta odottaa!! ;)

  VastaaPoista
 13. Ina, ei mitään niiiin jännää;-) Valitan! Sitäkin on tehty, mutta olen läksyni oppinut.

  Muistelet tietenkin, mitä minä sanoin siellä kirjabloggaajien kokoontumisessa Kata K:sta...ja odotat herkullista skandaalia;-)

  Tämä on kirjallinen paljastus ja siis liittyy yhteen kirjailijaan ja hänen kirjoihinsa, jotka omistan kaikki, mutta vasta nyt tuon blogiini. Tarkoitus ei ollut koskaan paljastaa häntä, mutta menköön nyt.

  VastaaPoista