Tämän kuvan alle tulevat keittokirjat, jotka olen tehnyt Leena Lumiin 2009 alkaen. Mukana ovat myös jouluun liittyvät kirja, joissa paljon reseptejä. Tällä tavalla ne, joita kiinnostavat vain keittokirjat, löytävät helposti omansa. Eikä tarvitse muistaa edes hakusanaa, sillä tämä menee oikeaan palkkiini.
1. Herkuttele huoletta - GI-ruokaa juhlahetkiin
2. Kiehuu! - Uusi suomalainen keittiö
3. Taivaallinen munakoiso
4. Tapas
5. Edustuskeittiö - Linnan juhlista kodin kutsuille
6. Sienionni
7. Kausiruokaa kasviksista - 40 ruokaideaa kotimaisista aineksista
8. Hyvän olon keittiö - Reseptejä ruoanlaittoon ja hyvinvointiin
10. Sata soppaa
11. Syksyn makuja
12. Metsän makuja
13. Tee itse Herkulliset Hillot, hyytelöt ja marmeladit
14. Isoäidin hillokirja
15. Suuri nuudelikirja - yli 100 herkullista reseptiä Kiinasta, Japanista ja Kaakkois-Aasiasta
16. Grilli kuumana
17. Helppo japanilainen keittiö - Makumatkoja Japanin rikkaaseen ruokakulttuuriin
18. Risotto
19. Lahjoja keittöstä - 100 vastustamatonta lahjaa kaikkiin tilaisuuksiin
20. Karjalainen keittokirja
21. Hienoja kalaruokia - Omega 3 ja veden herkut
22. Mustikka, ruis ja rypsi - Voimaruokaa Suomesta
23. Meillä on joulu
24. Maailman parhaat kasvisruoat Jo 1 881 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta! 9/2015
25. Suomalaista voimaruokaa (vuoden 2011 paras ruokakirja!)
26. Perinteistä joulupöytään
27. Ranskattaret eivät liho Keittokirja
28. 500 Välimeren maiden ruokaa
29. Sikke Sumari: Sikke - Ruokaa rakkaudella Jo 6 069 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta! 9/2015 // 7/2016 7 309
30. Lisa Lemke: Grillatun kera
31. Christer Lindgren: Stadin klassikot
32. Sanna Pelliccioni - Loviisa Kangas: Punajuuri - Ruokaohjeita ja ideoita Jo 2 692 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta! 9/2015// 3 012 7/2016
33. Mauri Kunnas: Tassulan iloinen keittokirja
34. Mauri Korhonen ja Tatu Lehtovaara: Sienet ja sieniherkut
35. Tatu Lehtovaara: Kesän grilliherkut
36. Alén, N.Thieulon, Linnamäki, Angelov, Backström, I. Thieulon: Muru
37. Antti Uusitalo, Kari Aihinen, Sami Repo: Matkalla huipulle
38. Caroline Hofberg, Tia Borgsmidt: Runsaat salaatit
39. Lisa Lemke: Syödään porukalla
40. Ruokatoimittajat: Kakkujen kuningattaret Jo 1 545 on ollut kiinnostunut tästä kirjasta! 9/2015 // 7/2016 1 827 // 5/2017 2 059
45. Paula Ahlsén Söder&Susanne Hallmann: Kanaa arkeen ja juhlaan
65. Tatu Lehtovaara: Grillimestarin kasvisherkut (Minerva 2016)
66. Michelle Keogh: Terveellistä ja hyvää kotikuivurista. Kaikkea hedelmänauhoista juuressipseihin (Dehydrating at Home. Getting the best from your dehydrator, from fruit leathers to meat jerkies, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)
67. Tiia Koskimies: Parhaat piirakat. 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä (Minerva 2016)
68. Jennie Gillander: Veneruokaa. Makunautitnoja koko kesäksi (4 veckor på sjön. God mat i båten, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)
69. Kati Jaakonen, Marjo Kauppila: Supersmoothiet mangosta mustikkaan (Readme.fi 2016)
70. Helena Lylyharju&Kari Martiala: Parasta kalasta. Klassikkoruokia Suomesta (Karisto 2016)
71. Christin Geweke: Juustokakkuja ♥ rakkaudella (I love Cheesecake, Minerva 2016, suomennos saksan kielestä Maiju Lempinen)
72. Catherine Gerbod: Herkuttele perunoilla. Ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä (La pomme de terre en 100 recettes, Minerva 2016, suomennos Mirkka Santala)
73. Tiia Koskimies: Syksystä jouluun. Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva 2016)
74. Teresa Välimäki&Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY 2016)
75. Mia Gahne: Parhaat kesäsalaatit (Somriga sallader. Röror,grillat och annat gott, Minerva 2017, suomennos Anna Maija Luomi)
76. Paavo Halonen, Antti Kauppinen, Ulla Kokki: Armas aika Nautiskelijan kesä (S&S 2017)
77. Tiia Koskimies: Juuri näin Uusi suomalainen juureskeittokirja (Minerva 2017)
78. Jaana Virronen: Borssia ja šarlotkaa Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan (Atena 2019)
66. Michelle Keogh: Terveellistä ja hyvää kotikuivurista. Kaikkea hedelmänauhoista juuressipseihin (Dehydrating at Home. Getting the best from your dehydrator, from fruit leathers to meat jerkies, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)
67. Tiia Koskimies: Parhaat piirakat. 50 suolaista ja makeaa herkkua kotikeittiöstä (Minerva 2016)
68. Jennie Gillander: Veneruokaa. Makunautitnoja koko kesäksi (4 veckor på sjön. God mat i båten, Minerva 2016, suomennos Anna Maija Luomi)
69. Kati Jaakonen, Marjo Kauppila: Supersmoothiet mangosta mustikkaan (Readme.fi 2016)
70. Helena Lylyharju&Kari Martiala: Parasta kalasta. Klassikkoruokia Suomesta (Karisto 2016)
71. Christin Geweke: Juustokakkuja ♥ rakkaudella (I love Cheesecake, Minerva 2016, suomennos saksan kielestä Maiju Lempinen)
72. Catherine Gerbod: Herkuttele perunoilla. Ranskalaisen keittiön 100 parasta reseptiä (La pomme de terre en 100 recettes, Minerva 2016, suomennos Mirkka Santala)
73. Tiia Koskimies: Syksystä jouluun. Joka kodin opas juhlakauden valmisteluihin (Minerva 2016)
74. Teresa Välimäki&Johanna Lindholm: Hyvää joulua (WSOY 2016)
75. Mia Gahne: Parhaat kesäsalaatit (Somriga sallader. Röror,grillat och annat gott, Minerva 2017, suomennos Anna Maija Luomi)
76. Paavo Halonen, Antti Kauppinen, Ulla Kokki: Armas aika Nautiskelijan kesä (S&S 2017)
77. Tiia Koskimies: Juuri näin Uusi suomalainen juureskeittokirja (Minerva 2017)
78. Jaana Virronen: Borssia ja šarlotkaa Maukasta ruokaa venäläiseen tapaan (Atena 2019)
79. Jonna Vormala: Keitto Keittokirja (Otava 2022, kuvat Suvi Kesäläinen)
Guten Appetit!
Guten Appetit!
Tuo karjalaisen keittokirjan tekijä on tohtori Pirkko Sallinen-Gimble, juuriltaan outokumpulainen. Kerran tapasinkin hänet ystävättäreni ylioppilasjuhlissa Kosulassa, ja keskustelimme jonmkin aikaa. Kiinnostava ihminen eikä mitenkään ylpeä. Pirkko S-G on tehnyt joukon kirjoja karjalaisesta perinteestä, myös käsitöistä...
VastaaPoistaOikein hyvää viikonloppua sinulle, Leena IhaNainen<3
Meillä on varmaan sata keittokirjaa, mutta aina vain voisi ostaa uusia. Hauskaa viikonloppua Lumilandiaan!
VastaaPoistaAili, kiinnostavaa, että olet hänet tavannut.
VastaaPoistaPitihän minun nyt tämä tehdä...
Käyn tänään lainaamassa sinulta runoa, kun en ole ehtinyt kirjastoon.
Kiitos samoin Aili-Ihanainen!
Keittokirjat näyttävät aivan tyrmistyttävän hyviltä! Namnam..
VastaaPoistaAllu, minulla sama;-)
VastaaPoistaKiitos samoin sinne upeaan Kölniin!
***
Kikka, ne ovat - nykyään. Paljon kuvia, muutamissa mukana myös seikkaiulua, kun etsitään reseptejä tms. Edustuskeittiökin sisältää huimaa tarinaa ja Maailman parhaat kasvisruoat oikean seikkailun. Viime mainitun kansi menee Valitse Vuoden 2011 Kaunein Kansi -kisaan, joka on samalla myös arvonta.
Keittokirjat ovat niin kauniita! Minulle käy usein niin, etten kokkaa keittokirjauutuuksien ohjeilla mitään, mutta nautin niiden visuaalisesta sekä niiden luomista mielikuvista niin, että pelkkä kirjojen selaaminen täyttää jonkin tarkoituksen.
VastaaPoistaKatja, niinhän se usein käy. Mutta kun aikaa kuluu, niin kyllä minä sitten tartun Strömsön kokin grillausohejeisiin ja ojennan ne Lumimiehelle, sillä etenkin grillissä tuntuu aina olevan valmistumassa jotain samaa kuin aina ennenkin.
VastaaPoistaNiin, olet siis niin oikeassa, että jo nämä kirjat sinällään täyttävät jotain syvempää!
Tunnen sinut;-)
Muönnän olevani pahasti koukussa keittokirjoihin. Niitä on jo paljon ja lisää tuntuu vain tulevan. Muutama, joita käytän jatkuvasti ja suurin osa sellaisia joita selailen ja nautin mielikuvista.
VastaaPoistaKarjaine keittokirja pittää kyl ostaa, vaik ossaan mie piiraat tehhä. Eikä niihe tule mittää "kevyttuotteita".
Veera, kyl mie nii ilostusi ku hää haastaa miul, et o hääkin karjalaasii.Mie osasi tehä piirait, mut en ennää. Pittää käývä noit herkkuloit syömäs muual, jos tuo ossaamine on viel hyppysis.
VastaaPoistaSaattaa murre olla kärsinyt, sillä ei olla nyt äidin kanssa nähty vähään aikaan, sillä olen kiinni O:ssa. Kun olen äidillä koko viikonlopun menee murre jo kunnolla.
Siis kunnon perunapiirakoita parempaa herkkua en tiedä. Satun nyt olemaan asian huipulla, sillä kun äiti muutti rivitaloon seinänaapureiksi tulivat lajin parhaat taitajat Suomessa. Siellä käy kuuluisuuksiakin piirakoita nauttimassa. Keran kävi silleen, että äiti oli tilannut niitä piirakoita ja hän lähti sitten vävynsä kanssa kaupoille ja minut jätettiin niitä vastaanottamaan. No, sieltä tuli sitten kauniin liinan alla valtava kasa juuri uunista otettuja piirakoita, ei mitään kevyttuotteita ja miten sattuikaan, että äiti oli jättänyt voin sopivasti pöydälle pehmenemään...Loppua en kerro, mutta eräät eivät anna minun ikinä unohtaa...Mutta sen sanon, että oli se sen väärti, se hirmuteko, jonka tein!
Keittokirjakoukku on faktaa. Ryven siinä itsekin vuodesta toiseen ja mitään helpotusta ei ole luvassa...