maanantai 10. elokuuta 2009

SINÄ KYSYIT, EMMEKÖ ME ENÄÄ KOSKAAN...

"Sinä kysyit, emmekö me enää koskaan tapaa toisiamme. -Tuhannen, - tuhannen kertaa vielä. Sinä tulet näkemään sen, mitä minä en ehdi nähdä, -miten lasketaan uuden maailman peruskiviä, miten se, mikä tänää leijailee ilmassa haaveena ja unelmana, muuttuu huomenna työksi ja tuloksiksi. Ja jokaisessa ihmisessä näet sinä minut, jokaisessa ihmisessä, joka uskoo ja rakastaa. Ihminen on ainoastaan symboli jollekin, jota me emme tunne. Minuus on ainoastaan vertauskuva!"

- Mika Waltari -
(Suuri illusioni)

13 kommenttia:

  1. Huokaus.!

    Kauniita kukkia. Lemmikkejä?

    VastaaPoista
  2. Niinpä.

    Todellakin: ne ovat Forget-Me-Not eli lemmikkejä. Eve piti tästä kuvasta niin, että pyysi kotisivuilleen. Minullahan on tästä kokonainen sarja julkaistu jossain touko-kesäkuulla. Olen hyvin ylpeä, jos saan olla Even kotisivilla - lemmikkinä!

    Pidän eniten luonnonkukista, mutta tämä puutarha tuo mukaan väistämättä myös muuta.

    VastaaPoista
  3. Lemmikit ovat kauniita.

    Minä viihdyn parhaiten englantilaisissa puutarhoissa! Sopivasti luontoa, kodikkuutta, ja silti jotain järjestystä.

    VastaaPoista
  4. On olemassa monelaisia englantilaisia puutarhoja, minä menen sinne niiden Salaisten puutarhojen takia (Burnett).

    Onko kauniimpaa kukan nimeä kuin forget-me-not/ Vergissmeinnicht...ja mikä uniikki sininen...rakastan lemmikkejä, mutta myös monia muita villikukkia.

    VastaaPoista
  5. kirjoitin juuri Burnettista blogissani! Et varmaan huomannut.

    Lemmikit ovat kauniita. Ja kun olin pieni, kävin repimässä niitä naapurin istutuksilta äidille...

    VastaaPoista
  6. Herra Tuure, minä huoamsin ja kävin kommentoimassa. Eikö se ollut viikonloppuna? Kirjoitin sinne Coppolan kirjasta tekemän filmin ja kaikki...Etkö lue sun kommentteja tai mun? Haloo!!!

    VastaaPoista
  7. Minulle englantilaiset puutarhat ovat liian geometrisia. Minä haluaisin sellaisen salaperäisen ja rönsyilevän, joka on täynnään ihania kukkia. Luulen, että Leenalla on JUURI sellainen.

    By the Way, Leena, jos laitat puutarhakuviasi Waltarin sitaatin oheen, niin lukijoiden ajatukset ja kommentit hortoilevat pois asiasta eli Waltarista, vaikka tämä heihin vaikutuksen tekeekin... Ihana puutarhasi tekee nimittäin myös!

    VastaaPoista
  8. Eve, osuit aivan oikeaan minun puutarhani suhteen. Tarkennan: etupiha on siisti käyntikortti, siis aika siisti, mutta nurmikko katoaa sieltäkin ja malvat valtaavat sen, keskipihalla on kallio ja alaterassimme, joten itsestään siisti ja se rajautuu kaareviin kukkapenkkeihin ja japanilaiseen rinneosioon, kolmas taso on hedelmäpuutarha ja täysin tsehovilainen eli kaiken maailman kärhöt kiipeilevät luumu- ja kirsikkapuissa etc ja sormustinkukat kukkivat, korituolit ovat vanhoja...siis nautintomme ydin

    Eve, en laittaisi yhtään kuvaa Waltariin, mutta joskus tuntuu, että teksti yksinään ei myy. Ehkä Tuure oli kuitenkin oikeassa, ei olisi pitänyt laittaa sitä huippuhortensiaa siihen, se vei kaiken huomion pois tekstistä. Eve, sinä ja minä luemme oikeasti ja pitkääkin juttua, minä suorastaan JOIN luentosi, mutta ihan kaikilla ei ole sama. Ehkä Tuurekin sitten JUO sanoja, koska kuva häntä häiritsi...Yritän löytää kompromissia.

    Kiitos, Eve, varteenotettavista huomioistasi. Arvostan kovasti aina mielipiteitäsi ja senhän sinä tiedätkin.

    By the way: inhoan ja kammoan kaikkea geometriaa ja etenkin puutarhoissa!

    VastaaPoista
  9. Mutta eve, eivätkö englantilaiset puutarhat juuri ole tuollaisia? Minä ainakin ajattelisin niin, ja sellainen, millaiseksi kuvailit, olisi erittäin hauska!

    Leena, mikset ota lähikuvia? Lemmikeistä saisi varmaan todella kauniita kuvia jo objektiivi on säädetty oikein. Meillä on vanha pokkari, ehkä puolijärkkäriksi voisi kutsua, joka on huono, mutta silläkin saa ihan mukavia kuvia.

    VastaaPoista
  10. Tuure, minulla on miljoona ja tuhat lähikuvaa puutarhastani! Sitten kun niitä kerran ja useasti esittelin, sanottiin: Miksi otat vain lähikuvia! Miten olla Tuure kaikille mieliksi? Oletko huomannut, kuinka paljon blogisani on lähikuvia esim. kukista, jos aloitat vaikka toukokuun alusta...

    VastaaPoista
  11. Tämä kuva on ýksi parhaitani ja kuuluu ns. forget-me-not -sarjaan. Tämä ei ollut niistä runsain ja antavin, mutta ehkä taiteellisin.

    VastaaPoista