tiistai 25. elokuuta 2009

UNOHDA PELKOSI JA ENNAKKOLUULOSI...

Laitan teille tähän nyt lauseen, jonka Anonyymi oli poissa ollessani laittanut yhteen kommenttiin. Sitaatti on Kari Hotakaisen uutuudesta, jonka yritän hankkia ensi tilassa ja lukea teille:

UNOHDA PELKOSI JA ENNAKKOLUULOSI, KULJE MAAILMASSA JA HÄIKÄISTY.

14 kommenttia:

 1. Se on oikeaa elämää. Tehdään kaikki niin! :)

  VastaaPoista
 2. Minustakin tämä oli upea lause. Heräsi mieleen, että nyt haluaisin tietää, kuka on Anonyymi, mutta hänelle sallittakoon salaperäisyys.

  (Eve, meilaan slle tänään myöhemmin. Täytyy hoitaa ensin vähän asioita.)

  VastaaPoista
 3. Hannele, luulen, että ennakkoluulot...

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti..

  Vaikka on aika rehvastelevaa sanoa pelkääville ihmisille, että lennä lentokeneella, kulje pimeessä, kiipeä vuorelle, mene ulos suuren koiran kanssa ja taputa hämähäkkejä..

  VastaaPoista
 5. Otit esimerkeiksi erilaiset kammot, Ne eivät ole mielestäni ole ennakkoluuloja enkä ikinä pyytäisi kammoista ihmistä hyppimään varjonsa yli. Häntä pitää auttaa mulla tavoin.

  Sensijaan ennakkoluuloihin, jotka kohdistuvat esimerkiksi eri rotuihin, uskontoihin tai seksuaaliseen suuntautumiseen, voi itse vaikuttaa; parantaa itsensä ottamalla asioista selvää ja opettelemalla suvaitsevaisuutta.

  Kyllähän erilaisten kammojenkin syy pitää selvittää, että niistä voisi parantua.

  Kaikella on AINA syy, minkä seurauksena ihminen toimii niin kuin toimii, myös ennakkoluuloilla. Ne on ihmiseen joskus ympätty.

  VastaaPoista
 6. Mutta silti en karhulle syötä omenia!

  VastaaPoista
 7. ;-) Voi Lutusta!, mutta en minäkään. Ne on toiset, jotka semmoista tekee, minä elän mielummin kirjojen maailmassa. En hyppäsi edes sitä benji-hyppyä...olikohan sen nimi tuollainen.

  Eve, kammo ei todellakaan ole ennakkoluulo, vaan juuri mainisemasi asiat sitä ovat.

  VastaaPoista
 8. Mie syötän karhua, mutta en pysty unohtamaan lentopelkoani - en ole koskaan lentänyt ja en varmaan koskaan opi viihtymään ahtaissa paikoissa.Mutta muita ennakkoluuloja ja peloja varmaan olisi vara unohtaa.Myönnän että ne estävät elämästä täysillä ja meillä on vain yksi elämä elettävänä eikä sitä kannata hukata...

  VastaaPoista
 9. Onneksi mä en sentään pelkää lentämistä, mutta paniikki kyllä iskee jos ei voi liikuttaa käsiä tai jalkoja...

  Ja ovat ne korkeat paikatkin kovin pelottavia.

  VastaaPoista
 10. Korkeissa paikoissa tulee 'imu'. Mulle tuli sellainen kerran alpeilla, kun olin kävelyllä yksin oikein korkealla ja oli rotko ilman suojakaiteita...Sen jälkeen olen osannut varoa. Mitenkö selvisin? Pudottauduin polvilleni ja konttasin sille puoelle tietä, jossa rotkon ja miun väliin tuli kokonainen taivaallinen alppimaantie.

  VastaaPoista
 11. Pelkoja on kaikenlaisia.

  VastaaPoista
 12. Juu, ja niillä on kaikenlaisia hienoja nimiäkin;-)

  VastaaPoista