torstai 20. elokuuta 2009

ITALO CALVINO 1923 - 1985

Italo Calvino oli sodanjälkeisen Italian merkittävimpiä kirjailijoita. Hän syntyi Kuubassa, mutta asui lapsuudestaan lähtien Italiassa. Hän opiskeli kirjallisuutta Torinossa ja toimi siellä kustannusvirkailijana ja kriitikkona. Sittemmin hän asui Roomassa ja oli Italian keskeisiä kulttuurivaikuttajia. 1947 ilmestynyt uusrealistinen esikoisromaani perustui omiin kokemuksiin partisaanina. Maailmanmaineensa Calvino loi sadunomaisilla allegoriaromaaneilla Paroni puussa, Halkaistu varakreivi ja Ritari jota ei ollut olemassa. Muita aikaisemmin suomennettuja teoksia ovat romaanit Näkymättömät kaupungit ja Jos talviyönä matkamies sekä novellikokoelmat Kosmokomiikka ja Tämä vaikea elämä.

2 kommenttia:

  1. Calvino on varsin mielenkiintoinen, sammumaton tähti kirjallisuuden taivaalla! Luettiin äikän tunnilla seiskalla Paroni puussa ja sen jälkeen olen ollut hänen suuri faninsa!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että saatan tarjota sinulle jotain kiinnostavaa. Sinähän olet nyt lukubreikillä ja voit lukea aina silloin tällöin näitä Marcovaldon oivaltavia kertomuksia.

    VastaaPoista