lauantai 15. elokuuta 2009

NOW THE CHERRY TREES ARE GIVING THEIR BEST...


9 kommenttia:

  1. Ah,kirsikoita....Teidänkö puutarhassa nuo ovat?

    VastaaPoista
  2. Meidän siis pitää varmaankin suunnata Tuusulaan auttamaan mummia sadonkorjuussa!

    VastaaPoista
  3. Isälläni on jo tämän vuoden sato purkeissa. Lähden Pukkilaan tiitaina ja saan aamiaiseksi croisantteja kirsikkahilon kera. :)
    Hän poimi jo pari litraa karviaisiakin. Kun niistä loputkin ovat purkeissa tai muuten syöty, putoaakin jo ensimmäinen omena päähän....
    Tällä halusin sanoa, että niin etelässä kuin Tuusulassa kirsikat on varmasti jo poimittu. Soitapa Tuure mummillesi.

    VastaaPoista
  4. Jael, meidän puutarhasta on kuva. Kun hylkäsin kasvimaapenkit, perustin hedelmäpuutarhan, jossa luumu-, kirsikka- ja omenapuita.

    Tuure, kiire on jo!

    Eve, näistä tulee myös erinomainen mehu, kun laittaa 1/3 vadelmia mukaan ja vähän vaniljasokeria. Kerran teimme meidän kirsikoista eräällä maatilalla kotiviiniä ja siihen laitoimme joukkon mustikoita. Kävi niin hyvin, että viinistä tuli hieman tuhdimpaa -vahingossa - ja kun jaoimme sitten viinipullot, niin viini oli kuin kuuluisa Kirschberry ja isäntä tarjosi sitä pyöreillä synttäreillään jälkiruokaviininä. Meidän suvijuhlien booli on aina omista kirsikoista. Olen tehnyt näistä likööriäkin ranskalaisella ohjeella...

    VastaaPoista
  5. Kaikki nämä tiedot menevät isälleni. Kiitos!
    Ensi vuonna Pukkilan meijerillä tehdäänkin liqueeria! :)

    VastaaPoista
  6. oltiin mummilla torstaina, eikä yhtään kirsikkaa ollut!

    VastaaPoista
  7. Eve, varmaan tiedätkin ohjeen, jolla niin Ranskassa kuin Italiassa tehdään mistä tahansa likööriä: marjat purkkiin, sokeria ja viinaa. Annetaan muhia lasipurkissa kauan. Meillä oli kellarissa purkki puoli vuotta ja sitten siitä lirutettiin kauniiseen pulloon.

    Tuure, semmoisiakin vuosia on nähty.

    VastaaPoista
  8. Tuolla reseptillä tehdään Saksassa "Rommipataa" = Rumtopf.
    Kiviseen kannelliseen valtavaan kuppiin laitetaan 1 kg hedelmiä ja puoli kiloa sokeria kerrallaan, (ensin kypsyvät Saksassakin mansikat) sitten valkoista rommia, niin, että marjat peittyvät. Ei saa sekoittaa. Sitten aikanaan kirsikat, persikat, aprikoosit, luumut... Aina samalla tavoin. Sitten kellariin. Jouluna pata haetaan sieltä ja seloitetaan varovasti. Sitten vain jälkkäriksi joko pelkästään tai jäätelön päällä. Ihanaa, mutta vahvaa - ja vaarallista selvälle päälle! ;-D

    VastaaPoista
  9. Eve, juuri näin! Katsoin telkkarista ohjelman, jossa likööri tehtiin persikoista, mutta siinä sanottiin vain viina kuin viina;-)

    VastaaPoista