keskiviikko 5. elokuuta 2009

ELOKUUN MARJAHERKKU: VADELMAT

Jälkiruoaksi oli vadelmia tuoreena. Se, mitä jäi, valmistuu nyt jääkaapissa huomiseksi herkuksi: 2 dl kuohukermaa vatkataan pienen sokerimäärän kera, sekoitetaan joukkoon 2 dl rahkaa ja vaniljasokeria maun mukaan. Sitten vadelmat joukkoon ja 'kohmettumaan' jääkaappiin yön yli. Lopputulema on herkullisempaa kuin mikään jäätelö!

12 kommenttia:

  1. Miten maltat yön yli jättää tämän herkun jääkaappiin kohmettumaan ? Meillä vadelma- tai mansikkarahka syödään aina heti kun se tehdään. Hyvä kun lasimaljoihin ehditään saada!

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys;-) Siis viikonloppuna teen tämän aamulla ja sitten se on valmista jälkkäriä iltapäivän pitkän pääruoan jälkeen. Nyt on arjen tahti.

    En hipsi yöllä jääkapille, älä yhtään yritä;-)

    VastaaPoista
  3. Meillä tapahtuu aina niin, että kun on tuoreita marjoja, ne katoavat hetkessä! Ahh kuinka on ikävä mansikoita, vaikka eromme on kestänyt vain pari päivää!

    VastaaPoista
  4. Muuten, huomasinkin: sama resepti toimii puolukoiden kanssa erittäin hyvin! Ainakin aina tehdään noin puolukkarahkaa. Talvena saa palan syksyä, kun niitä on pakasteessa!

    VastaaPoista
  5. Minä taas en kestä eroa vadelmiin tai suomuuraimiin (hilla, lakka, clooudberry etc.). Niitä pitää olla aina pakastimessa marraskuun hätätilanteen varalta.

    Tuo resepti toimii moniin hedelmiin, jotkut tekevät purkkipersikan paloihinkin.

    VastaaPoista
  6. Tuoreet vadelmat on TOSI hyviä! Magna Bona! varsinkin päärynäjäätelön kanssa!

    VastaaPoista
  7. mut töttiksistä parasta on tigrujätski!

    VastaaPoista
  8. Nami, vaikka rahka munsta hyvempää kuin kerma.

    VastaaPoista
  9. rahka sopii niin marjojen kaveriksi

    VastaaPoista
  10. Rahka onkin parempaa, mutta tämä on meillä jo perinneherkku, jonka Meri teki aina näin ja nyt minä. Ei kai tätäkään hyvää saisi syödä ja rasvatonta pitäisi olla kaikki etc., muta minä olen kaikkien aistien juhlien vaalija.

    VastaaPoista
  11. Voi kun haluaisin syödä noita vadelmia ja sitä rahkaa juuri nyt heti!

    VastaaPoista
  12. Jael, sullahan on Kuuluisa Keittiö, joten kai tämä yksinkertainen herkku siellä valmistuu...

    VastaaPoista