sunnuntai 30. elokuuta 2009

IF THIS TINY HEDGEHOG WILL SURVIVE...

If this tiny hedgehog will survive, so you'll too! I promise it! Look at her sweet toes;-)
The picture is by Pekka Mäkinen.

26 kommenttia:

 1. Juniorilla ja Marikalla on tuollainen suloinen pieni Onni Onerva!

  VastaaPoista
 2. Heidän baby! Mutta eikö kaikki siilit ole yöeäimiä ja kaipaa silloin puuhaa? Meillä oli jamsteri ja hän kaipasi öisin seuraa;-)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Joo todellakin, meillä ei ollut jamsteri, vaan hamsteri;-)

  VastaaPoista
 5. Voi mikä pieni siilinpoika siinä lipittää maitoa!

  Hassua että siili koetaan niin suloiseksi, vaikka se on oikeasti piikikäs eläin. Olisiko se pyöreä muoto, joka tekee siilin hellyttäväksi?

  VastaaPoista
 6. Tämä on pieni siili. Joskus olen nähnyt isoja aikuisia siilejä, ne voivat tosiaan olla aika ärhäköitäkin. Mutta tämä pieni yksilö on niin pieni ja suloinen.

  t. Sooloilija

  VastaaPoista
 7. Olen kuullut, että siileille pitäisi syöttää mieluiten kissanruokaa, ja ettei maitoa saisi antaa lainkaan kuten ei muuten kissoillekaan, sillä ne tulevat sille erittäin nopeasti allergiseksi - paitsi jos maito on suoraan lehmän utareesta, ja sitä se on aniharvoin....

  VastaaPoista
 8. Siilissä on jotian sympaattista. Puutarhassa se on hyötyeläin, sillä syö etanoita ja sitten ne ovat yleensä kilttejä tuhisijoita, vaikka tositensa kanssa käyvätkin riiotoja. Joskus, yli 15 vuotta sitten, meillä oli siilejä, jotka tulivat iltaruoalle kuin nakutettu. Lapsista oli iso ilo seurata kun emot toivat poikasensa syömään. Lopulta jouduin juuri siilien tappeluiden estämiseksi laittamaan pihaan kaksi ruokintapaikkaa...Mummollani oli aina suvella siilit pihalla ja minust aoli pienenä kiva seurata, kun emo toi pesueensa maitokupille.

  VastaaPoista
 9. Söpö, vispikerma kelpaa, ei homogenisoitu,
  ja kissanruoka.

  VastaaPoista
 10. Vanhempieni ikkunan alla, joka ilta, illan hämärtyessä alkaa Leimukukkapenkissä suhista. Pian esiin tulee 1-x kpl eri kokoisia siilejä. Topi-koiran ruoat maistuvat herkkusuille hyvin. Ja tosiaan maitoa ei saa siileille antaa. Niiden ruoansulatus ei kestä sitä! Ikäväksi juuri yksi iso, perheenisä? jäi viikonloppuna auton alle. Ihmettelemme kulkevatko siilit tosiaan 1/2 km:n matkoja päivittäin. Jos eivät, on naapurustoon syntymässä kokonainen populaatio. Mikä sen parempi, pitävät käärmeet loitolla. Kun siileistä ei vielä ollut tietoa, kertoi äitini, että ollessaan marjapuskissa hänestä välillä tuntui että joku tarkkaili häntä tai että joku liikkui jossain hänen lähellään. No 'hulluusepäily' sai vahvistuksen. Mikä sen mukavampi paikka peuhata ja asua kun äidin valtava kompostikasa! Useana yönä vielä alkukesästä äiti joutui myös mennä erottamaan siilit ja Topi-koiran. Siilit pyrkivät Topin kupille luvatta.

  VastaaPoista
 11. Hannele, Eve ja Nette, tosiaankin nykyinen maito ei tosiaankaan siileille sovi, toisin oli minun lapsuudessa ja mummolassa. Luotopalstoja kun olen seurannut, niin kissanruokaa niille suositellaan, mutta varmaan yhtä hyvin käyvät koiranmurkinat.

  Siilit kulkevat yllättävän paljon ja olemekin Saksassa nähneet maanteille rakennetun runsaasti siilien alikulkutunneleita. Tämä siilitarina sai tällä kertaa alkunsa siitä, kun Iineksen blogissa oli juttu Hiljainen on kylätie ja siinä kylätien renassa oli liikennemerkki Varo siilejä ja se on kuulemma kumpaankin suuntaan. Tosi hyvä ajatus siinäkin valossa, että itse olen tänä suvena nähnyt vain maantielle liiskaantuneita piikkipalloja. Mikä sääli!

  Minun koirilta siilejä ei ole tarvinnut pelastaa, ei karhukoiralta lapsuudessa, eikä kummaltakaan noutaalta myöhemin, sillä koira ei ole niin tyhmä, että vahingoittaisi arkaa kuonoaan siilin piikkeihin. Tässäkin mielessä koira on ihanteellinen perheenjäsen luonnoneläinten ystävälle. Meillä saa orava tulla syömään laudaltaan, vaikka Olga makoilisi siinä vieressä...

  VastaaPoista
 12. Ei se kaupan maito ihmisillekään sovi, vispikermaa ei vielä ole onneksi pilattu. Täällä myydään Vanhanaikaista Maitoa jota ei ole homogenisoitu.

  VastaaPoista
 13. Juu,olen kuullut niiden, jotka juovat maitoa, sanovan, että muualla on käypästä maitoa, vaan ei Suomessa.

  VastaaPoista
 14. Vispikerman voi sekoittaa veteen, jollei sellasenaan juo..

  VastaaPoista
 15. En ymmärrä. Kenelle minä sekoittaisin kerman veteen? Ja mitä varten? En ole koskaan juonut maitoa, enkä kermaa...

  VastaaPoista
 16. Leena, vaikka itsellesi, siilille,
  ei homogenisoitu, sopii useimpien vatsalle.

  VastaaPoista
 17. Sanoit:
  "muualla on käypästä maitoa"


  Siksi valistin ja vihjasin että vispikerma on käypästä.

  VastaaPoista
 18. No mutta, tarviihan sitä maitoa muroihin (lapsille ainakin), mannapuuron ja riisipuuron keittoon, makaroonilaatikkoon, lasagneen jne. En minäkään juomalla juo, mutta maitopitoisista ruuista pidän, vaikkei vatsa aina IHAN pidä. (vaikka ois kuinka hylaa tai jopa täysin laktoositonta)

  t. Sooloilija

  VastaaPoista
 19. Minulle kelpaa riisipuuroon ihan tavallinen kaupan maito, kunhan on hylaa. Sama käy makaroonilaatikkoon ja lettuihin. Ja siilejäkään ei todella ole näkynyt vuosiin kuin liiskoina maanteillä.

  VastaaPoista
 20. Meillä on siiliperhe :) Yksi heistä käy Nalan tarhassa katsomassa josko koiralta olisi jotain jäänyt.. Nala haukkuu ja siili puhisee mutta hyvin sietävät toisiaan. IHQU kuva!!

  VastaaPoista
 21. Niinpä, eivät koirat tee siilille pahaa.

  VastaaPoista
 22. Kuvassa pikku siili lipittää oikea oppisesti piimää, ei maitoa.Valkoiselta lautaselta ei eroitu näin kirkkaassa valossa,mitä siellä on,mutta, me, ruokkijat tiedämme. Iinekselle; siilit ovat ihania monestakin syystä: aivan ihana nassu, pienet tassut pienine varpaineen ja se ihana tuhina, jota ne pitävät. RAKASTAN SIILIÄ!

  VastaaPoista
 23. Pikku Myy, käyppä Iineksen kuvablogissa: yllätyt, lupaan sen! Ja vie sinne myös valokuvaajamiehesi eli Pekka.

  VastaaPoista