tiistai 18. elokuuta 2009

GIVING IS LIVING

Plankummius antaa enemmän kuin ottaa!
http://www.plan.fi/

16 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. (No nyt uusiksi..)

  Tuo kuva on joka kerta niin koskettava kun sen näkee. Audreysta oli niin moneksi.

  T. Sooloilija (ps. en ole kirjautuneena omaan blogiini)

  VastaaPoista
 3. Sooloilija, tämä koskettaa ja se on vain hyvä. Audrey oli...ihmeellinen nainen...loppuun asti

  VastaaPoista
 4. Mä ajattelin kerran, että paras konfislahja minulle vanhemmilta olisi kummius, mutta sitten en mennytkään riparille... Se on varmasti palkitsevaa ja antavaa, ja tutustuttaa uuteen kulttuuriin! Kirjoittavatko kummit lapsilleen vai miten se menee - kerran, ykkösluokalla, katsottiin video, jossa suomalainen mies luki suomenkielistä kirjettä kenialaiselta ... minulla on mennyt näin melkein kymmenen vuotta tuon pähkäillyssä.

  VastaaPoista
 5. Minäkin pyysin ensin kummiyttöä Keniasta, mutta nyt minulla onkin yhdessä ystäväni kanssa kummityttö, Mary, 7vee, Ghanasta. Me kirjoitamme useamman kerrna vuodessa ja lähetäme silloin yleensä myös muutamia valokuvia. Lahjan saa lähettää syntymäpäivänä ja jouluna. Ja kerran pääsee tapaamaan! Me odotamme kunnes Mary valmistuu koulusta ja sitten!

  Me saamme sieltä englanniksi kirjoitettuja kirjeitä, joissa kerrotaan Maryn arjesta, ystävistä, koulusta ja leikeistä sekä tietysit myös perheestä. Toistaiseksi joku englannintaitoinen kirjoittaa ne hänen puolestaan.

  Tämä on Tuure, mun juttu! Halusin antaa yhdelle savimajassa asuvalle tytölle mahdollisuuden koulutukseen ja samalla myös estää hänen naittamisen lapsena. Halusin antaa hänele ihmisen elämän ja saan tästä asiasta hirveän hyvän olon, kun voin olla edes rikkana rokassa. Pienten purosten teoriaan uskovaa voidaan pitää naivina, mutta minä uskon, että pisarasta tulee pieni puro, purosta tulee joki, joesta tulee virta ja virrasta valtameri...vapauteen.

  VastaaPoista
 6. Täytyy kyllä sanoa Tuure, että olet uskomattoman fiksu nuori mies, kun ajattelit konfislahjaksi kummiutta!

  VastaaPoista
 7. Ajattelin, että se voisi olla hauskaa ja antoisaa - mutta sitten en mennytkään riparille ja kaikki lahjat jäivät saamattomiksi.

  VastaaPoista
 8. No voi sentään ja alahuuli hiukan mutrulla;-) Lupaan, että sun koko elämä tulee olemaan yksi iso lahja!

  VastaaPoista
 9. Non est ad astra mollis e terris via.

  VastaaPoista
 10. Ita vero, amica! (huomenna alkavat latinantunnit, niin täytyy virittäytyä tunnelmaan!)

  VastaaPoista
 11. Älä sie Poitsu hypi miun nenällein, ko tiijät ettei miul ol sitä latinasanakirjaa;-)

  Labor fatigat!

  VastaaPoista
 12. ita vero - aivan niin! amica - ystävä (fem.)

  Todellakin teen niin! (työskentelen uskoliaasti, luulisin)

  VastaaPoista
 13. Labor fatigat, amico.= Uurastus uuvuttaa, ystävä.

  amica

  VastaaPoista
 14. Itkettävä kuva. Miksi meillä kaikilla ei ole asiat hyvin niin kuin pitäisi? Siksi, että me ihmiset välitämme vain itsestämme - suurin osa. Onneksi löytyy ihmisiä, jotka pystyvät antamaan muillekin...
  he ovat arvokkaampia moninkertaisesti kuin kulta...

  VastaaPoista
 15. Pikku Myy, tunnistatko, että kuvassa on kuuluisa filmitähti Audrey H., joka tätä kuvaa otettaessa jo sairasti syöpää. Vauva kuoli kohta kuvan ottamisen jälkeen. Tämän takia minulla on Plankummityttö Ghanasta.

  Ystäväni Sooloilija, jonka alter ego on Audrey, voi kertoa sinulle A:sta kaiken. Mene hänen sivuilleen. Löydät linkin blogistanikin, mutta se löytyy myös www.sooloiljakirjoittaa.blogspot.com

  VastaaPoista