torstai 29. huhtikuuta 2010

KIRJALLISTA IHMETTELYÄ


Nyt ajattelin vähän ihmetellä...Muriel Barberyn Siilin eleganssi (L'Èlégance du hérion, Gummerus 2009) on saanut varmaan enemmän kommentteja yhteensä kuin mikään muu kirja ja sen lisäksi kommenteista osa toimisi jo valmiina arvosteluna, sillä niin syvällisiä ne ovat. Olen postannut tämän kirjan muutamaan kertaan ja viimeksi silloin kun suosittelin sitä hiihtolomalukemiseksi. Juuri siihen postaukseen on tullut todella kiinnostavat kommentit. Laskin kommentteja yhteensä 39 kappaletta. Yleensä kirjoihin ei tule näin paljon, mutta uusiin korkokenkiini tai lenkkitossuihini senkin edestä;-)

Siilin eleganssia suosittelee Tuija Halmekoski Anna-lehdessä no 17 'kaikille, joita kiinnostaa herkkyys ja viisaus, plus teehetket'. Hän on antanut kirjalle täydet pinnat eli viisi aata♥ 

Toinen ihmettelyni koskee Richard Masonin kirjaa Muistojen huoneet (The Lighted Rooms, Gummerus 2009), josta itse pidin todella paljon. Kukaan ei tuntunut siitä kovasti piittaavan paitsi paras ystäväni Anne, joka löysi kirjasta samaa tragediaa ja suurta elämää kuin minä. No, sitten annoin ko. kirjan Evelle matkalukemiseksi Turkin lomaviikoille ja hän on nyt kommentoinut kirjaa ko. postaukseen suurella intohimolla. Käykääpä lukemassa! Evehän on kirjallinen persoona, runoilija ja Rainer Maria Rilken runojen suomentaja. Even kotisivut löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti