keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

PELASTUNEET


Tänään aion katsoa MTV3:lta klo 20 dokumenttielokuvan Pelastuneet, jossa kerrotaan nuoresta saksalaisnaisesta Dorritista ja hänen perheestään. Perhe vietti 1022 päivää piilosssa natseilta Gestapon päämajan vieressä Pieter van de Zanderstraatilla Haagissa.

Katsokaa tekin ja viekää viestiä eteenpäin, ettemme näe sitä päivää, jolloin joku unohtaa!

10 kommenttia:

 1. Aion myös katsoa tämän tunnin mittaisen ohjelman, jolle olisin suonut tuntia myöhemmän lähetysajankohdan, mutta hyvä näin. Yhtäläisyyksiä Anne Frankin perheen tarinaan on paljon.

  VastaaPoista
 2. Soolis, aivan, paitsi Frankit kavallettiin ja tämä perhe selvisi. Klo 21 olisi ollut vielä ihan hyvä lähetysaika.

  VastaaPoista
 3. En ymmärrä , miks sun kommenttiosios takkuilee..
  Yroitin lauittaa kommentin, ei tainut tulla..
  Sama koski toisiakin postauksias??

  VastaaPoista
 4. Hanne, älä kerro, älä! Mulla on menossa migreeni ja en nyt kestä...Miksi aina mulla joku tekninen ongelma. Haluan orjuuden, jossa tekniset miehet hoitavat koko helvetin tekniikan häiriöt hymyillen ja ilmaiseksi. En kestä!

  VastaaPoista
 5. Onneksi minäkin voin tuon nähdä Suomikaistan avulla,vaikka se välillä takkuilee...

  VastaaPoista
 6. Jael, tekniikka on ihmeellistä, kun se toimii! Perheen sukunimi oli Frank, mutta he eivät olleet sukua Anne Frankin perheelle. Kohtalaisen iso juttu ja haastattelu tästä perheen tyttärestä, joka silloin oli siis ihan lapsi. Rubensin maalaus mahdollisti heille piilopaikan oston! Kuka vielä voi sanoa, että taide on turhaa!

  VastaaPoista
 7. Pakkohan tuo on katsoa.... alkaa muutaman minuutin päästä....

  VastaaPoista
 8. Leena, kannattaa katsoa. Kiinnostavaa! Ja totta, eilisen kauheaa historiaa.

  VastaaPoista
 9. Kuule, tuli juuri iltauutisissa janna juttu tuosta kuvasta.Kuva on Varsovan getosta.Meillahan on ensi maanantaina Holocaust day.
  He yrittivat saada selville, kuka on tuo pieni poika. Siina ei onnistuttu, mutta jotin selvisi. Joku nainen oli tunnistanut veljensa Leon kuvasta, veli on tuo valkoista sakkia olkapaallaan pitava poika taustalla. Ja eras vanha Israeliin muuttanut Matilda, joka ei koskaan noista ajoista kertonut, vihdoin 90-v ilmoitti etta han on kuvan vasemman puolinen nainen ja siina vieressaan tyttarensa Anna. Leo ja Anna kuolivat leireilla.

  VastaaPoista
 10. Anu, tätä kuvaa on tuon pojan kohdalta spekuloitu kauan. Muistaisin, että joku mies väitti olevansa juuri tuo poika, mutta en ottanut juttua talteen.

  Nyt sitten tiedän jutusta enemmän...surullista historiaa.

  Tämän kuvan otti natsi, jonka nimi kyllä löytyy netistä, mutta minä en halua suoda hänelle 'kunniaa' nyt tästä. Siis ajattele: Kuvan ottajan, natsin nimi tiedetään, mutta uhrien nimiä vasta selvitetään...

  Miksei Holocaust Day ole koko maailman käsittävä muistopäivä! Pitäisi olla.

  VastaaPoista