keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

TIUKUKÄRHÖ 'HENDRYETTA'


Ilmoitus: Sarin puutarhablogissa on arvonta! Klikkaa Sari 
kuva Ihanat kärhöt (Minerva 2009)

8 kommenttia:

 1. Linkki ei toimi. Minä juuri muuten katselin, että kärhö terassilla on selvinnyt hengissä talvesta ja työntää jo lehtiä.

  VastaaPoista
 2. Allu, taaskaan joku ei toimi. Se ei ensin niinku toiminut ja sitten toimi...taas tätyy alkaa...

  Minä taas juuri tilasin Summer Snow kärhöä, sillä teen tänä suvena nyt sen rottinkituolijutun, jota en ehtinyt viime suvena.

  Meillä köynnöshortensia lykkää jo uutta, kuten aina huhtikuulla.

  Että minä vihaan tekniikka ja etenkin, kun se tökkii.

  VastaaPoista
 3. Allu, kiitos ilmoituksesta! En olisi tiennyt ellet olisi ilmoittanut. Nyt toimii!

  Kärhöt ovat ihaninta mitä tiedän♥

  VastaaPoista
 4. Kärhöt kiinnostavat minua kovasti, mutta yksi läheiseni pelotteli minua niiden vaikealla hoidolla. Mutta ne vaan ovat - ah - niin kauniita!

  VastaaPoista
 5. Lumiomena, ne kaikkein komeampikukkaiset voivat olla esim. kovasti talven arkoja. Minä käytän vain valkoista ja sinsitä alppikärhöä sekä valkoista Summer Snow -kärhöä. Siis, jos sinulla on joku hedelmäpuu viakka puolikuiva tai kokonaan. Älä kaada sitä, vaan laita kärhö kiipeämään sitä pitkin. Tulee eksoottista tunnelmaa, kun kärhöt kukkineen riippuvat vanhan puun oksilta. Ja talvella puu tietysti kantaa kaunisti lunta, Syksyllä tuikkuja ja ainakin Summer Snow oli ihan vihreä vielä pakkasellakin.

  Minä jumaloin noita upeita jalokärhöjä, mutta en raaski, kun sitten keväällä saa itkeä niiden perään. Jos haluat jotain näyttävää kiipeilijää, istuta keijunmekkoa. Osta taiemna kesäkuussa ja laita kiipeämään mitä pitkin tahansa. Viihtyy paremmin maahan istutettuna kuin ruukussa. Upeat, riippuvat, lilat kukat. Keijunmekko on sitten vain yksivuotinen, mutta nopeakasvuinen eli suuri suven ilo. Kunpa kehittäisivät siitä monivuotisen lajikkeen.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeista! Meillä on pihalla se ongelma, että talomme entiset omistajat eivät jostain kummallisesta syystä istuttaneet pihalle _mitään_ muuta kuin nurmikkoa ja yhden tuijan (en voi ymmärtää ihmisiä, jotka asuvat omakotitalossa 8 vuotta laatimatta sinne edes yhtä ainutta kukkapenkkiä!), joten meidän istuttamat omenapuut ovat vielä pieniä ja honteloisia. Mutta kunhan aikaa kuluu muutamana vuosi, voi tuo keijunmekko olla ihan meidän juttu. Tänä kevään aion kylvää/istuttaa unikkoja pienten puidemme alle - ja nyt keväällä sieltä pitäisi tulla esiin scilloja ja krookuksia!

  VastaaPoista
 7. Lumionena, ei meillä keijunmekko mene pitkin puita, vaan kärhöt. Keijunmekkoa istutan taas sillan nurkkaan ja se lähtee sitä sitten somistamaan. Kaksi isoa pajuhäkkyrää laitan strategisiin kohtiin ja keijunmekon taimi alle. Siitä tulee upea ja roikkuvakukkainen taideteos! Yhden laitan isoon ruukkuun alaterassille kiipeämään seinän viertä, jossa on köynnösritilä jo valmiina.

  Minusta on aina järkyttävää nähdä nurmikkoa ilman puita. Se ahdistaa! Agorafobia;-) Istutan joka toukokuu synytmäpäivänäni uuden puun. Tänä vuonna pilvikirsikan, kuten viimekin vuonna. "Puut ovat runoja, joita maa kirjoittaa taivaalle."

  Me kadotamme nyt nurmikkoa. Tietyt kukat saavat täysin levitä...

  VastaaPoista