tiistai 4. toukokuuta 2010

ELÄMYKSEN ENNAKKO: NAISET TAITEEN RAJOILLA


Ensimmäisen kerran taidan nyt blogissani tarjota ennakkoa tulevasta kirjasta. En voi olla tätä tekemättä, sillä tämä kirja kuuluu teidän kaikkien tietää nyt kun äitienpäivä on ensi sunnuntaina. Sain Riitta Konttisen Naiset taiteen rajoilla - Naistaiteilijat Suomessa 1800 -luvulla (Tammi 2010) vasta tänään. En millään ehdi tekemään sunnuntaiksi, sillä olen varsin perusteellinen ja nyt on jo toinen kirja luvussa, joka myöskin sopii äidille lahjaksi. Olen kuitenkin niin heikkona myös kuvataiteeseen, että tämä on nyt minun sisäinen tarpeeni. Minun taidehuutoni!

Selailin kirjaa hieman ja hyvä, ettei henki pysähtynyt. Niin kaunista, niin kaunista ja niin paljon historiaa, että tätä teen hartaudella. Kannessa kuva Päättynyt aamiainen (Teepöydän ääressä)/ Elin Danielson-Gambogi, 1890, jonka olen useasti ostanut korttina. Hieno ja ennakkoluuloton veto Tammelta ottaa tämä kuva kanteen.

Koko teos pohjautuu professori emerita Riitta Konttisen numeroituun koruteokseen Naistaiteilijat Suomessa, jonka Konttinen julkaisi 2008. Kirja on kunnianosoitus Suomessa toimineille naistaiteilijoille ja uskon, että lukijoissani on monia, joita kyseinen kirja kiinnostaa.

Tähän palaamme ihan parin viikon sisällä - nauttien ja hartaudella♥

7 kommenttia:

 1. Tässäpä kirja jota voisi miettiä mummille!

  VastaaPoista
 2. Tuure, sitä juuri ajattelinkin! Mummia, isoÄITIÄ juhlitaan myös ensi sunnuntaina. Hän ilahtuisi takuulla!

  VastaaPoista
 3. Odotan innolla sekä sinun arviotasi tästä kirjasta että sitä, että saisin kirjan joskus omiin käsiini. 1800-luvun suomalainen taide on lähellä sydäntäni ja erityisesti kultakauden naisten tekemä taide ♥

  Jään odotttamaan, ja koetan myös palata viikonloppureissun jälkeiseen eloon sekä blogimaailmaan. Nyt väsyttää niin, että paras toivottaa hyvää yötä, kauniita unia ja oman kullan kuvia!

  VastaaPoista
 4. Lumiomena, yritän parastani. Tämä on lähellä minunkin sydäntäni ja nyt löytyi sitten Maria Wiik, jonka olisi kuulunut olla taitelijalistassani sekä pari muutakin...

  Minuakin väsyttää, joten: Good night, sleep tight, wake up in the morning light!

  VastaaPoista
 5. Ihana kirja..
  tuo minun täytyy seuraavaksi hankkia...

  VastaaPoista
 6. Tuo 1800-luku ollut hyvin mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
 7. Hanne, kun krijoitin tätä, kummasti tulit sinä mieleen ja Jael myös...

  Hannnele, nimenomaan se on sitä.

  VastaaPoista