maanantai 31. toukokuuta 2010

JOHAN THEORIN


Johan Theorin syntyi Göteborgissa 1963 ja asuu siellä edelleen. Hän on journalisti ja julkaissut parikymmentä novellia lehdissä ja antologioissa. Theorin on viettänyt kaikki kesänsä Öölannin saarella.

Hänen esikoisteoksensa, Hämärän hetki, oli välitön menestys niin Ruotsissa kuin monessa muussa maassa. Sen oikeudet on myyty 17 maahan.


Hämärän hetki palkittiin Ruotsin dekkariakatemian parhaan esikoisen palkinnolla 2007 ja heti seuraavana vuonna hänen toinen teoksensa Yömyrsky sai vuoden parhaan rikosromaanin palkinnon.


Theorinin suunnitelmissa on kirjoittaa vielä kaksi Öölannin saarelle sijoittuvaa kirjaa, joten Yömyrskyn tuomat paineet 'saada tätä lisää' palkitaan. Mutta sitä ennen tässä teille molemmat hänen kirjansa ’väärässä järjestyksessä’. Theorinilla lukemisen järjestys ei haittaa, toisin kuin Åsa Larssonilla, jossa samoja henkilöitä seurataan tiiviisti.

2 kommenttia:

  1. Vähänkö oli jännää, kun vierailtiin Öölannissa kun olimme Theorinin kirjojen tapahtumapaikoilla! Olimme tuolla karulla saarella viikon verran toissa vuoden kesällä. Se on jännä paikka, mutta ei kauheasti nähtävää. Olimme vuokranneet Byxelkrokista huoneiston, 'din plats i solen' ja eikös satanut neljänä päivänä viikossa.

    VastaaPoista
  2. Tuure, kun 'ei kauheasti nähtävää' antaa mielikuvituksen vain liitää. Minä pidän myös karuista saarista, niitäkin on koettu, vaikka nyt asunkin täällä paratiisisaarella. Eikö olekin sadetta ja sadetta. pehmeä, lämmin suvisade ei haittaa, mutta kun sataa kaatamlla päivästä päivään, on parasta olla likellä kirjakauppa ja tai kirja mukana ja sitten kääriytyä jonnekin mukavaan sopukkaan tai jopa takan ääreen kirjan kanssa.

    VastaaPoista