torstai 6. toukokuuta 2010

JA NYT ÄITIENPÄIVÄÄ ODOTELLESSA...


Ja nyt tästä alkaen elämme toukokuun toista sunnuntaita eli äitienpäivää ajatellen. Päivisin laitan teille suosituksia ja yöt luen teille yhtä suloista salaisuutta. Tässä kollaasissa näette muutamia suosituksia, joiden kaikkien arvostelut löydätte blogistani, kun laitatte hakukoneeseen vain kirjan nimen, ei muuta. Paitsi Naiset taiteen rajoilla, joka tulee myöhemmin, mutta: Suosittelen! Kirja on sen verran innostava ja monipuolinen, että otan siihen viikon lukuajan, joten sen ei ollut mahdollista ehtiä. Lyhyesti esittelen sen hieman alempana, rollatkaa! Oma äitini saa sunnuntaina Michelle Obamasta kertovan kirjan, joka on todella kiinnostava. Tämä presidentirouva on hyvin maanläheinen ihminen, eikä salaile mielipiteitään. Rivien välistä löysin myös suuren tulisielun! Tulisielusta sitten liekkeihin eli minä ainakin runon viemänä olisin iloinen kirjasta L.Onerva - Liekkisydän. Alussa on Hannu Mäkelän koskettavaa tekstiä Onervan traagisesta elämästä ja sen jälkeen ihmeelliset, hitaasti aukeavat runot, jotka ovat vieneet minut ihan rajan yli.

Ajan patinaa sisustushullulle ja esteetikolle. Paljon helppoja ohjeita myös, joita jopa minä pystyn toteuttamaan. Siilin eleganssista pitää tutkimusteni mukaan 99 prosenttia lukijoistani. Tämä kirja on ollut kommenttivyöryn aíheuttaja ja tähän palaamme vielä jaktossa, uskokaa tai älkää. Loistokirja! Kirjallinen piiri perunankuoripaistoksen ystäville on unelmakirja historiasta, romantiikasta ja kaikesta menneen maailman tyylistä pitävälle. Kirjemuotoon tehty kirja alkaa viedä kuin hiipien ja yllättäen asut jo Guernseyn Kaanaalisaarella...

Äidit eivät ole homogeeninen ryhmä. Heidän ainoa yhteinen nimittäjänsä on äitys, joten laitan kirjoja laidasta laitaan. Kaikkia en uusi, vaan saatte käyttää hakukonetta. Ja kokeilkaa nyt vaikka yllä mainittuja. Noilla pötkii jo pitkälle!

7 kommenttia:

 1. Me neljä sukupolvea vietämme vasta toukokuun viimeinen sunnuntai. Äitiys, en tiedä mikä isyyskään on..

  /Hannele mummu

  VastaaPoista
 2. Hyviä suosituksia! Täällä äitienpäivä oli aiemmin tänä vuonna,sitä vietetään talvella.

  VastaaPoista
 3. Hannele, toukokuun loppu onkin enempi kesää.

  Äitys on semmoinen yleinen käsite, samoin kuin isyys...

  Jael, eikö vain. Äitienpäivään ei meillä voisi liittyä talvi, sillä siihen on kuin liimattu kimppu valko- ja sinivuokkoja.

  VastaaPoista
 4. Siilin eleganssi tuli tänään meidän elokuvateattereihin ja aamulla sitä kehuttiin radiossa kovasti.

  VastaaPoista
 5. Allu, nyt menet katsomaan ja kerrot sitten blogissasi siitä kaiken. Voisikohan se tulla meillekin...Kun katsoin noita ranskalaisia trailereita, se tuntui ihan mun leffalta. Renéekin oli ihan kuten olin kuvitellut.

  VastaaPoista
 6. Äitini saanut minulta kieloja joka äitienpäivä, mutta nyt lehmiä sillä niityllä..

  VastaaPoista
 7. Hannele, kielo on Suomen kansalliskukka. Minulla sitä lehto täynnä, mutta en koskaan tuo sisälle, vaan saavat kukkia ulkona, sillä tuoksu tukehduttaa - minut. Minä vein aina Satakunnassa kimpun valkovuokkoja.

  VastaaPoista