keskiviikko 26. toukokuuta 2010

KIINNOSTAVIA KIRJABLOGEJA


Tässä teille muutamia kiinnostavia kirjablogeja, joita seuraan. Ja nyt olen vihdoinkin löytänyt myös kirjallisuuden harrastajan, joka tajuaa jotain dekkarien päälle. Tähän asti niihin on kommentoinut vain paras ystäväni melkein yksin.  Jännityskirjat eivät ole muilta pois, vaan ne ovat joillekin se elämän pippuri, jota ilman elämä olisi kuin aavikko ilman keidasta. Vai mitä Bessu?

Näitä kannattaa seurata, jos kirjallisuus kiinnostaa: Lumiomena, Sara, Kuutar, Satu, Anni, Vinttikamarissa ja Amma. Lisään heti jos muistan jonkun ihanan vastikään löytyneen ja kiinnostavan.

Ja menkääpä nyt vaikka aluksi katsomaan, mitä Anni on mieltä Geraldine Brooksin Kirjan kansasta (Tammi 2009), jonka minä valitsin viime vuoden parhaaksi kirjaksi 140 kirjan joukosta.

♥:lla kirjoista!

Leena Lumi

21 kommenttia:

 1. Vaarallisia vihjeitä,
  sillä himo kirjoihin vain kasvaa :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä, mutta minä olen ottanut missiokseni tämän himon levittämisen;-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkityksestä ♥ Seurailen, jos löydän uusia kiinnostavia kirjallisia blogeja ja ilmoitan heti sinulle.

  Tuo Kirjan kansa on *pakko* ottaa kesälukemistoon.

  VastaaPoista
 4. Lumiomena, kiitos jo etukäteen! Ja linkityksen olit ansainnut kiinnostavilla kirjoillasi, viehättävällä tavallasi tuoda niitä esiin sekä mielyttävällä kommentoinnillasi. Aina ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta erimielenkin voi tuoda esiin niin monella tapaa. Viimeinen naula 'arkkuuni' oli tuo Amsterdam -postauksesi, joka oli täydellinen ja sopi oikein hyvin kirjalliseen blogiin...etenkin kun liikuttiin Irvingin Ruth Colen jalanjäljillä.

  Ostin Kirjan kansan eilen(omastani en voi luopua!) ja sen saa eräs blogiystävni ihan pian. On jo postissa ja matkalla Suomesta pois.

  Lue ihmeessä Kirjan kansa ja myös Annin arvostelu siitä. Minua alkoi hykerryttää tuo Da Vinci -koodi vertaus, sillä minut PAKOTETTIIN lukemaan ko. kirja (kammoan aina kaikkia ylimainostettuja) ja pidinkin siitä. Mutta Kirjan kansa on laadukkaampi.

  VastaaPoista
 5. Hyviä vihjeitä;kaikki eivät olekaan tuttuja joten pitää mennä katsastamaan..

  VastaaPoista
 6. Jael, teeppä se! Meistä monet tuovat kuitenkin esiin eri kirjoja tai tuomme niiät aiankin eri tavalla.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Leena blogini suositteluista! Sinulla itselläsi on niin vauhdikas ja innostava blogi! Lukemisiin!

  VastaaPoista
 8. Sara, ole hyvä vain. Minä kai olen nyt tullut niin pitkälle;-), että aloin kaivata kaltaisiani kirjahulluja. En silti tietenkään jätä ketään blogiystävääni, sillä minua kiinnostavat edelleen monet asiat, vaikka en itse niitä ehdi niinkään tuomaan esille. Blogijureni ovat kuitenkin kirjallisuudessa ja se on perusta, muu on muuta - hauskaa. kaunista, kevennystä tms.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen lista, siis kierrokselle!

  VastaaPoista
 10. Elämä ilman dekkareita, eihän sitä ole! En voisi kuvitella kuinka tyhjää se olisi. Ja mitä me sitten jouluyönä tekisimme ilman Kay Scarpettaa? :D

  VastaaPoista
 11. Anne, lasten ja ystävien suusta totuus tulee: Meillä voisi olla hautausmaakynttiläkävelyn jälkeen tylsää ilman Scarpettaa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos linkityksestä Leena! Ja kiitos vinkeistä, listassa oli pari uutta tuttavuutta minullekin! Ja se on niin totta, että eri ihmiset tuovat esille eri asioita ja kirjoja. Toisten blogien seuraaminen on ehdottomasti koko homman suola:)

  VastaaPoista
 13. Amma, ole hyvä vain! Sitä suolaahan minä tässä haen. Tunnen joskus puurtavani yksin ja huutavani tyhjään, koska normaalit ihmiset eivät ole näin kirjahulluja;-)Haen siis totista vastakaikua. Hei, ne vinkit pitäisi Anninkin nähdä...Nyt mun pitää käydä vielä siellä...

  Seuraan kyllä edelleen monelaisia blogeja, mutta vasta nyt alkaa tuntua, etten ole ainoa kirja toisessa ja kynä toisessa kädessä syntynyt. Ihanaa saada uusia kirjahulluja blogiystäviä♥

  VastaaPoista
 14. Kiitän minäkin linkityksestä!
  Blogimaailma on kyllä tuonut ennestäänkin rakkaaseen lukuharrastukseen aivan uuden ulottuvuuden, ja uusien, kiinnostavien kirjablogien löytäminen on aina suuri ilonaihe! :)

  VastaaPoista
 15. Satu, ole hyvä vain! Ja eikun kirjaa blogiin: tämä on kiinnostavaa♥

  VastaaPoista
 16. Oletteko lukeneet "Särkyneiden haaveiden maa" Elisan E-kirjana? Kannattaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, en ole lukenut ja syy on tuon E-kirjan. Olen päättänyt pitää kiinni paperisesta kirjasta niin kauan kuin niitä saa. Donnerin mukaan saa aina;) Siis kun valitsen lukemiseni on yleensä tarjolla sekä 'oikea' että E-kirja, mutta tästä näkyy olevan vain E-kirja. Luin ingressin ja se oli kinnostava monella tapaa: Kaikki kiinnostaa miten nousta ylöspäin ja miten säilyttää se, tai miten joku putoaa ja selviää silti, vai selviääkö etc. Lisäksi erotiikka on aina bonusta ja minulle Saksa maana, sillä keväisin suuntaamme sinne aina kun mahdollista ja edelleen alpeille.

   Kunpa, siis kunpa tuon saisi myös paperisena, niin sen lukisin. Kiitos silti vinkistä eli voin mainostaa heille, jotka lukevat E-kirjoja.

   Poista
 17. Kiitos vinkeistä, sillä on kiva katsoa että minkä näköisiä muiden sivut ovat. Koska itse vasta aloittelen juuri omaa blogiani, joka alunperin oli vain kirjoille, mutta levähti nyt vähän ja muuttui populaarikulttuurista kertovaksi blogiksi, kun aloin kirjoittamaan myös sarjoista ja leffoista, varsinkin kirjoista tehdyistä leffoista ja sarjoista. MUtta toiaan dekkareista minä pidän kovasti ja itse ihastui Camilla Läckbergin FJällbacka-sarjaan, suosittelen muillekin dekkareiden ystäville! http://arcakiraniia.blogspot.fi/2016/08/camilla-lackberg-leijonankesyttaja-2015.html
  Lisäksi kirjoitin hauskan jutun koiran elämästä, hedonisti koiran näkökulmasta ;)
  http://arcakiraniia.blogspot.fi/2016/09/hedonisti-koiran-nakemys-elamasta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kira, ole hyvä! Tai mitä ne olivat, sillä aika moni on muuttanut pohjiaan ja jopa nimeään, minä muutin vain pohjan. Kulttuuriblogit taitavatkin olla nyt kovasti tapetilla. Olen minäkin kovasti kiinnostunut leffoista ja niistä kirjoittanutkin, mutta lukeminen vie aikaani tosi paljon. Ja koska harrastus on puutarhailu, sitäkään ei ihan voi välttää. Puutarhastakin tuli kuuluisa lehtiä ja televisoita myöten, joten ikinä en uskalla enää aloittaa mitään uutta:)

   Täällä dekkarihullu myös! Sairastuin tänä kesänä vakvasti ja Håkan Nesserin dekkarit, molemmat sarjat, olivat minulle silt ayli synkän virran. Vain muutamasta jaksoin postata, sillä en leikauksen jälkeen halunnut lukea vihko vieressä, kynä kädessä ja istumista oli sallittu tosi vähän. Camilla on hyvä, mutta joskus hieman kesy minulle. Minua alkoi lopulta siellä ärsyttää se nainen, joka ei ole poliisi, muttas joka koko ajan sekaantuu poliitutkintoihin ja kaikkeen. Marstradin saaresta minulla on ihania muistoja..

   Kiitos linkeistä<3 Tulen lukemaan myöhemmin, sillä usko tai älä, Hesari on vieläkin kesken, sitten lenkki ja arvontani!Palataan ja menestystä blogillesi<3 Voin liittyä myös lukijaksesi, mutta joku säätö on pielessä eli lukijuuteni ei näy nyt pikkukuvalla, mutta näkyy omalla blogilistallani <3

   Poista
  2. Kira, tosi ihana tarina sinulla koirastasi<3 Mitä suurempi koira, sen enemmän se voi olla sylikoira:) Ja tietty koiralla pitää olla myös omaa tahtoa.

   En voinut kommentoida blogiisi, sillä heti kun yritin, se oli lötänyt jostan virallisen sukunimeni, jota en käytä blogissani. Tosin Lumista voi tulla vielä virallinen nimikin, mutta sen hetki ei ole nyt. En siis päässyt olemaan blogissasi Leena Lumi.

   <3

   Poista