sunnuntai 30. toukokuuta 2010

VARJOLILJOJEN MYSTISET VAELLUKSET OVAT UNELMAA...


Viime päivinä on tapahtunut varjoliljojen mystisiä satojen kilometrien vaelluksia. Kohde oli minun puutarhani. Vaelluksen 'primus motorina' toimi Unelma, jonka ystävätär puolestaan toimitti minulle taimet omasta puutarhastaan. Yllä olevat kuvat, pioni ja tulppaanit, eivät todellakaan ole minun puutarhastani vaan Unelmalta. Kiitos Unelma♥ 

14 kommenttia:

 1. Ihania kasveja j a mukavaa tarinointia!
  Bongasin blogisi sattumalta, ja tulin vierailulle.
  Upeita kuvia sinulla täällä! :)

  VastaaPoista
 2. Seijastiina, kiva kun löysit. Minä olen pääasiassa kirjallinen blogi, sillä tein viime vuonna esim. 140 kirjaa, mutta olen niin kiinnostunut monesta muustakin, että tähän aikaan vuodesta puutarha tuntuu valtaavan kaiken, kaiken...Osallistu blogini arvontaan, jossa palkintona kirjoja. Rollaa vähän alaspäin, niin löydät...

  VastaaPoista
 3. Aukesipa täällä yllätys. Sähköposteja tässä on lennellyt varjoliljojen merkeissä. Hienoa, että nyt sait mieluisia puutarhasi kaunistuksia. Enhän yleensä nykyään enää osaa postia laittaa ilman pientä kukkatervehdystä. Olen iloinen jos pidit kuvistani.

  VastaaPoista
 4. Unelma, ole hyvä vain! Minulla on nyt vähän paineita, jos en onnistukaan tämän jalon kaunottaren kanssa.

  VastaaPoista
 5. Varjolilja on ollut unelmani jo kauan. En vain ikinä muista niitä syksyllä istuttaa. Vai voiko niitä vai taimestakin laittaa...

  VastaaPoista
 6. Keijukainen, minunkin unelmaq jo kauan...Sitten tänä keväänä vihdoin tiedustelin Viherlandiasta ko. kasvia ja minulle ilmoitettiin, että sitä ei ole myynnissä! Sain siis taimia nyt blogiystävyyden kautta, mikä jälleen toidstaa, miten hyödyllinnen verkosto on blogimaailma.

  Sarin blogissa (sariw) kyllä mainittiin muistaakseni, että jostain niitä voisi tilata, mutta en enää muista mistä...kysy sieltä. Pääset Sarille myös minun kautta, kun katsot blogit, joita luen.

  Ja arvaa mitä, saan ehkä vielä varjoliljaa myös valkoisena!

  VastaaPoista
 7. Ompa mukavaa että puutarhasi valikoima laajenee blogien välityksellä:-)Nätti on tuo varjolilja!

  VastaaPoista
 8. Jael, missä sinä näet nyt 'tuon varjoliljan'? Kuvassa ovat ne kaksi kasvia, joita ei löydy minulta. Olen sipulikkkahullu, mutta tulppaaneja en enää istuta, sillä myyrät syövät ne. Pioni vihaaa minua, koska siirtelen sitä ja se vaatii kasvurauhaa. Ehkä näet jo mielessäsi valokuvan, jonka otan kukkivasta varjoliljastani...Blogimaailma on hyödyllinen. Kirjoitan aiheesta vielä jutun esimerkeillä!

  VastaaPoista
 9. Varjoliljani (Tricyrtis latifolia) istutin liian saviseen maahaan. Viihtyyköhän teiän vyöhykkeessä, tärkeä valita paikka, johon vesi ei jää seisomaan talvella.

  VastaaPoista
 10. P.S.
  Eipä taida ruattiks ollakaan sama kasvi, sinä sait luultavasti varjoliljan: Krollilja (Lilium martagon), suomalaiset nimet vähän kummia..
  Se minulla, mutta haaveilen siitä valkoisesta..

  VastaaPoista
 11. Hannele, ei seiso siinä vesi, eikä ole savimaata. Huolella harkittu paikka. Keski-Suomessa menestyy, sillä käyttämäni puutarhaliikkeen puutarhurilla on sitä heidän maalaistalon pihassaan ja sen lisäksi meidän saarella, joka on Päijänteen ympäröimä, selviävät jopa vyöhyke III:n kasvit, vaikka maakuntamme on oikeasti IV -vyöhykettä.

  VastaaPoista
 12. Just! Minä sain Lilium martagonia ja minäkin haaveilen vielä valkoisesta yksilöstä. Se on melkein jo luvassa;-) Unelman ihana ystävätär...

  VastaaPoista
 13. Katsos noin huonosti tunnen kukkia että erehdyin tuota pionia luulemaan varjoliljaksi....

  VastaaPoista
 14. Jael, älä välitä, minä en vieläkään tajua, että ne sun punaiset kukat ovat vuokkoja eivätkä unikkoja;-)

  VastaaPoista