tiistai 18. toukokuuta 2010

MITÄ EVELLE KUULUU NYT?


Kaikki kysyvät minulta koko ajan, mitä kuuluu Evelle, joten annan nyt sitten kaikille samalla kertaa vastauksen.

Ne, jotka eivät tunne vielä Eveä, heille kerron, että Eve Rehn (ent. Kuismin) on runoilija, kääntäjä, laulaja, entinen kilpatanssija, joka on ansiokkaasti kääntänyt Rainer Maria Rilken runoja suomeksi. Runot ovat kirjassa Tahto tahtojen, joka on blogissani ja löytyy kirjan nimellä hakukoneella. Eve on kääntänyt sen jälkeenkin ja erityisesti Rilken rakkausrunoja. Yhden runon hän käänsi niin, että sen 'ensiesitys' oli minun blogissani. Kiitos Eve!

Muistatte ehkä, että Eve vieraili viime syksynä luonamme Muuratsalossa ja leipoi meille mm. saksalaista luumukakkua. Vietimme todella laatuaikaa ja olimme niin minä kuin Reima kovasti iloisia tästä odotetusta vierailusta. Ei ollut itsestään selvyys, että Eve pääsee tulemaan, sillä hän sairastaa syöpää, joka on valitettavasti levinnyt. Onneksi ja kiitos hoitojen, Eve on voinut myös tehdä muuta kuin sairastaa. Kuvassa hän on huhtikuussa kolmen viikon lomalla ystäviensä luona Turkissa. Aivan selvä, että ystävien koirat löysivät Even, sillä hän on intohimoinen eläinsuojelija. Eve on paitsi monilahjakkuus myös henkilö, joka kantaa valon sinne, missä hän on. Hän ei valita koskaan!

Eve voi nyt kaikki osatekijät huomioonottaen kohtalaisesti. Jos haluatte tietää enemmän menkää hänen kotisivuilleen tänne. Julkaisen kohta häneltä jonkun upean käännöksen ja taidan laittaa myös hänen kirjansa uusintana...

Tsemppiä Eve♥

19 kommenttia:

 1. Wau Eve, wie neugeboren siehst du aus.

  VastaaPoista
 2. Ja, und ich denke sie auch nuegeboren IST!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Leena <3

  Koin lomallani yllätyksen! Minun piti olla matkalla 3. - 17.4., mutta sitten Islannin tulivuori päätti toisin, ja pidensi tuhkallaan lomaani viikolla.
  Minulle ei koitunut viivästyksestä mitään harmia - päinvastoin, sain nauttia auringosta ja ihanasta vuoristoilmasta pidempään. Olin varannut pelkät lennot ja asuin ystävien luona.
  Isäni oli kissojeni luona extraviikon, joten minulla ei ollut huolen häivää! :)
  Kuva otettiin 15.4., ja pian minun olisi pitänyt ruveta pakkaamaan, mutta loma vain jatkui. Minulla oli hyvää tuuria! ;))

  VastaaPoista
 4. Kiitos Leena ja Allu, voin todella hyvin lomallani - ja edelleenkin.
  Vietin paljon aikaa ulkona. Kalkanin Islamlar on 500 m merenpinnan yläpuolella ja siellä oli NIIN hyvä hengittää, ja mikä parasta, hieman viileämpää kuin aivan Kalkaninlahden rannalla 8 km:n päässä.
  Paikka oli kaunis, täynnä kukkia ja ihmiset ystävällisiä. IHANA LOMA! Kiitos kaikille ystävilleni sen järjestämisestä. En unohda sitä koskaan!

  VastaaPoista
 5. Eve, eipä kestä, kiitos sinulle...runosita ja monesta muusta...

  No, enpä tuota muistanutkaan, että olit siellä kuukauden. Nyt täytyykin korjata tuo heti.

  VastaaPoista
 6. Älä korjaa! Lomani PITI kestää vain kaksi viikkoa, mutta se kesti kolme, kuten kirjoitit! :)

  VastaaPoista
 7. Leena, oli mukava lukea tämä päivityksesi. Ja kiva, että Eve taidat lukea nämä kommentit, koska sinulle minulla osin olikin asiaa :)

  Olen nimittäin muutaman kerran käynyt nettisivuillasi ja halusin jättää sinne pienen puumerkin käynnistäni, mutta jostain syystä tietokone heitti minut ulos vieraskirjasta sen jälkeen, kun olin sinne viestini kirjoittanut. Tutustuin Rilkeen Audrey Niffeneggerin "Aikamatkustajan vaimon" avulla ja olen ihastunut hänen runojensa maailmaan.

  Tuo Turkissa otettu kuva on ihana! Ja koira mitä suloisin.

  VastaaPoista
 8. Eve, minäkin pidän vuoristoista. Ja ehdin jo korjata ja sitten taas korjata;-)

  Lumiomena, halusin tietty esitellä Even myös sinulle! Ja Eve lukee kai minua joka päivä, vaikka ei niin useasti kommentoikaan. Hän vastaa sinulle kohta...arvaan minä.

  VastaaPoista
 9. Hei Lumiomena!

  Hyvä, että kirjoitit sivullani olevasta häiriöstä. Otan yhteyttä Toniin, sivun päivittäjään ja kysyn häneltä mistä se voisi johtua.
  Rilken runot ovat ehtymätön inspiraation lähde. Täytyykin tutustua tähän "Aikamatkustajan vaimoon"! :)

  Turkissa melkein jokaisella ravintolalla on oma koira - pikkuinen tai jättikokoinen - ja ne ovat niin kilttejä ja suloisia; tulevat jalan viereen ja jäävät siihen nukkumaan.

  VastaaPoista
 10. Lumiomena!

  Kävin äsken jättämässä sivulleni koe-viestin. Nyt sen lähettäminen onnistui. Toivotaan, että vast'edeskin!

  VastaaPoista
 11. Eve;mukava kuulla että voit kohtalaisen hyvin ja kuvassasi hymysi on kaunis kuten aina! Islannin tuhkapilvi taisikin olla sinun kohdallasi tervetullut,kun mukava loma venyi:-) Toivotan sinulle paljon hyvää oloa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Yelian sinne appelssiinipuun alle :)
  Minäkin näin appelssiineja ja sitruunoita. Jokaiseen puuhun oli jätettty yksi hedelmä. Siinä on varmaan jotakin taikaa. Tehdäänkö Israelissakin niin?
  Ja taikaa oli myös siinä, että jalkakäytävillä liikkeiden edessä oli sinisiä "silmiä". Luulin niitä koristeiksi, mutta ne kuulemma "poistivat pahan silmän". Se kuulosti mukavalta.

  VastaaPoista
 13. Hei Eve: En ole tuollaista nähnyt täällä,olen vain huomioinut että ovat puut nyt tyhjiä kun sitrusten aika on jo ohi. Nuo siniset silmät ovat "pahaa silmää" vastaan kuten kirjoitit ja on täälläkin niitä koruissa jossain mutta se on arabeilta. Minusta ne ovat vain nättejä.

  VastaaPoista
 14. Ihanainen nainen Eve! Hyvä kuva.

  VastaaPoista
 15. Anne, tämä on tosi hyvä kuva, enkä sano vain tuon koiruuden takia, joka on muuten ihan meikäläitä sorttia;-) Tässä kuvassa on kaikki ja sen tähden meneekin minun hiljaisuuden ja kauneuden galleriaani Lumikarpaloon.

  VastaaPoista
 16. Evelle oikein lämpimiä terveisiä!!

  t. Sooloilija

  VastaaPoista
 17. vauch, schöne sie sind. etwas jahres.
  alles gut. timo, vehmersalmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eve war die Sonne und der Monschein und mehr alles...♥♥

   (Timo, mistä tunsit Even? Tiedän hänen privaattielämästään, mutta en muista enää nimiä.)

   Poista