tiistai 4. toukokuuta 2010

VATIKAANI: MAAILMA MAAILMASSA

Hannelen blogissa on nyt menossa aihe paavista ja vatikaanista. Minulla on tähän paljonkin sanomista, maailmaan maailmassa, siihen mitä tehdään uskonnon suojissa ja laista piittaamatta, mutta aihe sattui nyt minulle todella huonoon aikaan. Menkää jatkamaan keskustelua Hannelen kanssa, sillä minä en nyt ehdi. Ja miettikää samalla sitä, olisivatko asiat toisin, jos uskonnot olisivat matriarkaalisia? Koskettaisiinko silloin lapsiin, kivitettäisiinkö ihmisiä elävältä, tapettaisiinko uskonnon nimissä?

Hävettää, että tämä kaikki tapahtuu meidän aikana ja meidän tieten.

kuva Tuure/ Vatikaanin museot

12 kommenttia:

 1. Tuokoon tämä avoimmuuden aika keskuuteemme tietoa joka paremmin suojaa lapsia ja muita ihmisiä joutumasta saalistajien ja kelvottomien elementtien kynsiin!

  Inhotuksella olen lukenut pedofiliauutisia, hyi H-TTI sentään!

  VastaaPoista
 2. Rita, just niin!, mutta pystyykö meidän avoimuutemme johonkin näin ikiaikaiseen...Emmehän ole saanet estettyä maailmastamme edes tyttöjen silpomisia.

  VastaaPoista
 3. Maailma maailmassa tosiaan, oma posti, oma armeija, omat koulut, oma pankki ja rahat. Paavi Benedictus XVI:n hommat ottaa päähän, tuomitsee ja kieltää ehkäisyvälineet ja homot, mutta pedofiilit saa anteeksiannon. Hän on kaikesta tästä pahasta tiennyt, mutta Benedictus XVI on pyytänyt "kavereitaan" oleen hiljaa. Rikollista, mutta hänet suojaa muut maalliset lait. Hullu tuo maailma, pitäisi katoliset papit pakottaa normaaleihin parisuhteisiin.

  VastaaPoista
 4. Hannele, maailma maailmassa ovat ne lahkotkin, joissa nuoret tytöt, lapset, pakotetaan vanhojen ukkojen kanssa naimisiin. Ja tätä taphtuu mm. Yhdysvalloissa Amishien keskuudessa.

  Sairasta, sairasta tuo koko homma. Ja mitä tuhoa tuottaa esim. ehkäisyvälineiden kielto: teiniraskauksia, epäonnisia abortteja, AIDSin leviämistä...

  VastaaPoista
 5. Vaiettu aihe...kuinka paljon pahaa pienille viattomille lapsille maailmassa tapahtuukaan, kuinka paljon he kärsivät. Miten helposti heidän pienet sydämet särkyvät ja menettävät luottamuksen; luottamuksen maailmaan, aikuisiin.

  (Tää kaikki sattui liian lujaa pieneen enkeliin, joka kaiken turhaan antaneena särkyi asvalttiin. Nyt hän yksin istuu ja laiturilla odottaa, että laiva saapuu ja sirpaleet pois kuljettaa)

  Sorry pitkä tekstaus, mutta haluaisin niin kovasti poistaa pahan täältä, lasten maailmasta, että sydämeni ihan pakahtuu siitä raivosta kun ei pysty.

  VastaaPoista
 6. Keijukainen, minä haluaisin pelastaa kaikki maailman lapset, koirat ja naiset. Olen aina heikomman puolesta vahvempaa vastaan.

  Mitä samaa vatikaanilla ja mafialla? Molemmissa vallitsee 'omerta', vaikenemisen laki.

  VastaaPoista
 7. Ei kun munat popis syyllisiltä..
  ja paavi voitas jo panna pannaan..

  VastaaPoista
 8. Hanne, panna olis hyvä juttu, saisi kerrankin syödä omaa pannapullaansa.

  VastaaPoista
 9. Lisään tähän vielä, että näitä pahimpia tapauksia piilotellaan Vatikaanissa.
  Olen omassa blogissakin asiasta kirjoittanut. Niin kamalia juttuja on tullut esille, että vaikka katolilaisessa maassa asunkin, ei minusta voi KOSKAAN tulla katolilaista.
  Täytyy käydä Hannelella vielä lukemassa kommentit.

  VastaaPoista
 10. Vihreätniityt, muistan kuinka nuroena ja naivina, kai rahma Greenin kirjojen sekoitettua pääni, ihailin katolisuutta, mutta ne harhat ovat jo aikoja sitten häipyneet. Mikään uskonnossa/uskonnoissa ei ole ollut hyväksi edes Irlannille, vaan ihan päinvastoin. Enkä puhu nyt pelkästään 'never-ending-warista', vaan katolisuus oli myös kauan, vuosikymmeniä Irlanninkehityksen jarru.

  Ei tässä ole nyt piikiä kohdennettu kuin paaviin, vatikaaniin ja sitä kautta tietysti uskontoon, jota nämä institutiot edustavat.

  VastaaPoista
 11. Olet oikeassa: todellinen jarru.
  Kirkon kiemurat ovat myös sotkeneet monet ihmissuhteet. Se miten toista saa ja ei saa kohdella kääntyy ja vääntyy myös.
  HÄNHÄN oli HYVÄ ihminen = kävi messussa monta kertaa viikossa. Voisin kertoa monta tarinaa, mutta olkoon.

  VastaaPoista
 12. Vihreätniityt, ei tarvitse kertoa, sillä minä arvaan/tiedän. Riittää kun on mukahurskas ja näkyy kirkossa oikeina pyhinä. Onhan tätä samaa 'tautia' luterilaisuudessakin.

  VastaaPoista