sunnuntai 2. toukokuuta 2010

VÄHÄN ENSI VIIKOSTA


Ihan niin kauan kuin muistan, pyydän, että katsokaas hiukan alempana kohtaa Kirjallista ihmettelyä. Luin nimittäin vasta eilen illalla tämän viikon Anna-lehden ja siinä Siilin eleganssi oli arvioitu parhailla pisteillä ja määritelmä, kenelle kirja 'sopii' kuuluu: Heille, joita kiinnostavat herkkyys ja viisaus, plus teehetket!

Ensi viikko onkin sitten jo, yllätys!, yllätys!. äitienpäiväviikko. Jos saan yhden uuden kirjan kansikuvan huomiseksi, esittelen teille alkuviikosta erään pohjoismaisen naisjännityskirjailijan, hänen uutuusteoksensa ja pari muutakin kirjaa häneltä. Sen jälkeen syntyy tesktillinen hiljaisuus, sillä yritän tehdä teille äitienpäiväksi viehkeän ja kiinnostavan kirjan, jota en ole vielä edes aloittanut. Saattaa olla, että laitan pari kuvaa keskellä viikkoa ja siinä se sitten onkin eli palaan kehiin toivottavasti upean kirjan kanssa perjantaina tai jopa vasta lauantaina. Se olisi kyllä kiva äitienpäivälahjakirja, jota monet voisivat toivoa itselleenkin lahjaksi, mutta voin laittaa muitakin ehdotuksia.

Torstaina saapuu ylivilkas kääpiövillakoira Dina viemään aikaani ja tallomaan krookuksiani, mitä Olga ei ole koskaan tehtnyt. Meri lähtee matkoille ja Dina tulee 'mamilaan' hoitoon. Ensi viikolla myös nuorrun ja sen tiimoilta olen Bessun kanssa lounastamassa tiettynä päivänä ja aion hemmotella itseäni myös Viherlandian tarjoomuksilla. Totesin, etten ehdi edes kampaajalle, joten äitenpäivää seuraavan viikon molempien vierailujeni emännät: Kuvia ei oteta! Ukkometsokin huitelee ties missä ja minä yksin kahden eritarpeisen koiruuden kanssa ja puutarha haluaa minua juuri nyt. Ja minä sitä. Ja voi!, kunpa talossamme olisi itsepeseytyvät ikkunat!

Mennään nyt vaikka tämä seuraava viikko ensin, sillä  minua jo hengästyttää. Hauaisin myös alkaa ehtiä kuvata puutarhaani...

♥:lla Leena Lumi

kuva Frauen, die lesen, sind gefährilich/ Edouard Vuillard

14 kommenttia:

 1. Sulla onkin paljon kaikenlaista viikon aikana!
  Muuten,täällä on nyt Jerusalemissa vuotuiset kansainväliset kirjailijafestivaalit,joissa vieraina esim. Sofi Oksanen,Siri Husvedt, Paul Auster jne. Olisi kiva mennä sinne kuulemaan kirjailijoita,mutten mitenkään voi.

  VastaaPoista
 2. Jael, en minäkään pääse Helsinkiin sinne Buikan konserttiin. Kirvelee erityisesti siksi, että konsertti ei ole siellä typerässä, kolkossa Hartwallissa, vaan jossain teatterissa. Kaikki menee silloin päällekkäin ja konsertti on SUNNUNTAI-iltana! Siis se on tarkoitettu hesalaisille. Elämä on!

  Olisin kyllä halunnut minäkin tavata Siri Hustvedtin...

  VastaaPoista
 3. Leena, just oli hesarissa että se konsertti peruttiin! Etkö lue lehteäsi kunnolla ;-D

  Jännä viikko tulossa sinulle! Tuo maalaus on muuten aivan kuin Potsdamin Sans Soucin linnan kirjastosta, aika upea!

  VastaaPoista
 4. Tuure,sinä paljastit minut: Meillehän tulee nyt kaksi sanomalehteä, mutta olen välillä niin kiireinen,e ttä kaivan Hesarista vain kulttuurisivut esille eli etsin KAIKEN KIRJALLISEN pysyäkseni kirjan hermolla. Tänään muuten ei sitten tullut mitään Hesaria, mutta Keskisuomalainen tuli. Ja minähän luen myös Suomen Kuvalehteä ja Nuorta Voimaa kirjallisuuden takia. Sulla on aikaa lukea, kun ei tarvitse huushollata. Minä passaan täällä koiria ja Ukkometsoa;-)

  Itse asiassa Tuure, mulla on tosi hurjat KAKSI viikkoa. Menen tekemään mm. yhden puutarhasunnitelman ja takuulla siinä menee yksi päivä. Sitten se Dina täällä. Ja sitten monta, monta muuta. Kaikesta kuuluu jotain myöhemmin...Sun yksi kuva on kohta LK:ssa. Ehkä huomenna tai ylihuomenna.

  Tuo kirjaston kuva on niiiiin hieno/houkuttava/herkullinen. Siinäkin on muuten lukeva nainen. Rupesin ajattelemaan, että Vuillardiinkin pitäisi ehtiä syventyä...En minä aloita latinan opintoja;-) Ymmärräthän...tämä kaikki...

  (Oletko sinä lukenut Irvingin Kaikki isäni hotellit? Minä en. Lumiomena on.)

  VastaaPoista
 5. Ymmärrän ymmärrän! Käyn haukkana LK:ssa : )

  Kulttuurisivut ovat se tärkein osa hesaria, I agree with you!

  VastaaPoista
 6. Minäkin oli tulossa lohduttamaan sinua, että konsertti peruttiin. Sinänsä ikävä juttu, mutta ehkä se kuitenkin edes aavistuksen lohduttaa?

  Ihanaa, että pääset lounastamaan parhaan ystäväsi kanssa sekä hemmottelemaan itseäsi muutenkin.

  Odotan innolla äitienpäiväkirjaasi!

  VastaaPoista
 7. Lumiomena, kyllä se vähän lohduttaa, mutta sitten tajusin, että sinä ja Tuure pääsette tapaamaan John Irvingiä ja multa meni melkein taju!

  Keskiviikko on tämän viikon paras päivä!

  Sinähän lyöt paineita eli mun täytyy lukea öisin. Ajattelin, että ellen ehdi tarjoilen jotain vanhoja, mukavia äideille sopivia;-) Mietin äsken juuri lenkillä, että on vaikea normittaa äidille sopivaa, sillä äidit eivät ole mikään heterogeeninen ryhmä. Ainoa yhteinen nimittäjä on lapsi/lapset, kaikki muu on muuta.

  VastaaPoista
 8. Ei mitään paineita: Vanhatkin kirjat sopivat ;) Lukeville äideille yhteistä taitaa olla, ettei koskaan ole tarpeeksi aikaa lukemiseen (ei vaikka lapset olisivat muuttaneet pois vuosia sitten; Oma äitini esimerkiksi lukee paljon, mutta omakotitalo, puutarha, ihana koira, iäkäs vanhapiikatäti ja matkakuumeilu pitävät hänet toisinaan aika työllistettynä).

  VastaaPoista
 9. Lumiomena, vaikka sitä sanotaan, että kun on pienet lapset, on ruuhkavuodet, niin voi se olla silloinkin, kun on iso talo, puutarha, erilaisia ystäväkokoontumisia, koira/koirat, matkustaminen, yksikin iäkäs sukulainen, blogi, ehkä lapsenlapsia, mies, joka haluaa huomiota;-) etc.etc.

  No, yritän ottaa coolisti. Asian ratkaisee, miten aikaisin pääsen iltarauhaani kirjan kanssa. Tuskin koskaan ehdin päivisin lukea...

  VastaaPoista
 10. Mitä! Irving? Nyt mulla on mennyt jotain suurta ja raskauttavaa ohitse.

  VastaaPoista
 11. Tuure, ei mitään, ei yhtikäs mitään;-)

  No, herra Irving on tulossa Hesaan ja jos haluat olla minulle solidaarinen sinäkään et tapaa häntä, koska minäkään en voi!!!

  Toukokuussa. Minun toukokuussani...

  Onko maailmassa mitään oikeudenmukaisuutta?

  VastaaPoista
 12. Kevät tuntuu vain vauhtia lisäävän;) Niin täälläkin! Uuden työn myötä, autohuollon ja monen muun päällekkäisen tapahtuman, oli luovuttava pääkaupunkimatkasta, nyyh. Mutta siskojentapaamisesta Tampereella en.

  Milloin saa nähdä tv:stä sen puutarhaohjelman?

  VastaaPoista
 13. Rita, tämä on ihan mahdotonta! Joka kevät päätän, että mulle ei enää tapahdu tätä vyörytystä, mutta ei auta, enkä ole tähän yksin syyllinen! Merin ADHD-koira tulee hoitoo to, sitä ennen tehtävä kaikki, häneltä en voi mitään;-)

  Lupaan kertoa heti, kun itse tiedän.

  Olen lukenut sun uudesta työstä ja kaikesta. Melkein aina komentoin...

  VastaaPoista